Μα είναι δυνατόν ;;;

Ο μεγαλύτερος Βασιλιάς του Αρχαίου κόσμου❗️❗️
Ο Αλέξανδρος ο Μέγας, ήταν Έλληνας βασιλεύς του Βασιλείου της Μακεδονίας, αυτοκράτορας της Μακεδονικής αυτοκρατορίας .Γεννήθηκε στις 20 Ιουλίου του 356 π.Χ στην Πέλλα της Μακεδονίας. Πατέρας του ήταν ο βασιλιάς της Μακεδονίας Φίλιππος Β’ και μητέρα του η Ολυμπιάδα, κόρη του βασιλιά της Ηπείρου Νεοπτόλεμου.Ο Αλέξανδρος πρωτομπαίνει στην Ιστορία από τα κείμενα των Ελλήνων. Υπήρξε ένας από τους σπουδαιότερους στρατηγούς στην ιστορία, και κατά την περίοδο των 13 ετών της βασιλείας του (336 – 323 π.Χ.) κατέκτησε το μεγαλύτερο μέρος του τότε γνωστού κόσμου προς την ανατολή (Μικρά Ασία, Περσία, Αίγυπτο κλπ), φτάνοντας στις παρυφές της Ινδίας, και χωρίς να έχει ηττηθεί σε μάχη που ο ίδιος συμμετείχε. Στα παιδικά του χρόνια εκπαιδεύτηκε από τους παιδαγωγούς Λεωνίδα το Μολοσσό και Λυσίμαχο τον Ακαρνάνα. Σε ηλικία 13 ετών μαθήτευσε κοντά στον Αριστοτέλη. Ο μεγάλος φιλόσοφος τον μόρφωσε με τα ελληνικά ιδεώδη και του ενέπνευσε τον θαυμασμό και την αγάπη για το ελληνικό πνεύμα και πολιτισμό. Στον Αριστοτέλη έδειχνε πάντα σεβασμό και ευγνωμοσύνη. Έλεγε πως τον πατέρα του χρωστάει “το ζην” και στο δάσκαλό του το “ευ ζην”.Οι Αλεξανδρινοί χρόνοι αποτελούν το τέλος της κλασικής αρχαιότητας και την απαρχή της περιόδου της παγκόσμιας ιστορίας γνωστής ως Ελληνιστικής.Ο Αλέξανδρος στα νομίσματα του,έβαζε την χαίτη του λιονταριού με τον Ηρακλή. Με αυτό δήλωνε ότι το γένος του ανήκει στους Ηρακλειδείς και ότι το γενεαλογικό ή οικογενειακό δέντρο του, είναι Ελληνικό.Η καταγωγή του Αλέξανδρου ήταν από την Θήβα Βοιωτίας.
Πέθανε στη Βαβυλώνα, στο παλάτι του Ναβουχοδονόσορα Β’ στις 10 Ιουνίου του 323 π.Χ., σε ηλικία 33 ετών. Το σύνολο της επιρροής του,τον κατατάσσει μεταξύ των κορυφαίων παγκοσμίων προσωπικοτήτων όλων των εποχών με τη μεγαλύτερη επιρροή, μαζί με τον δάσκαλο του Αριστοτέλη.Μετά τον θάνατο του Αλέξανδρου το απέραντο κράτος του διαμοιράστηκε μεταξύ των στρατηγών του, που επί πολλά χρόνια διαφωνούσαν για τη διανομή. Δεν χάθηκε, όμως, το εκπολιτιστικό έργο του. Οι κατακτήσεις του άνοιξαν τα σύνορα μεταξύ του ελληνικού χώρου και της Ανατολής.Η ελληνική γλώσσα έγινε διεθνής. Τα ελληνική ήθη πέρασαν σ’ όλο τον τότε γνωστό κόσμο. Ανέτειλε ο πολιτισμός της λεγόμενης “Ελληνιστικής Εποχής”, που αποτελεί μία νέα λάμψη του ελληνικού πνεύματος. Δικαιολογημένα, η ιστορία ανακήρυξε τον Αλέξανδρο “Μέγα” για το γιγάντιο έργο του.
Υ.Γ.1.Το όνομα Μακεδονία μόνο στην Ελληνική γλώσσα έχει λογική:Σύμφωνα με τον Ηρόδοτο, οι Μακεδνοί ήταν δωρική φυλή.Το όνομα πιθανότατα προέρχεται από το επίθετο μακεδνός, που σημαίνει «ψηλός», το οποίο χρησιμοποιεί ο Όμηρος για να περιγράψει μία ψηλή λεύκα.
Υ.Γ.2.Το όνομα Αλέξανδρος μόνο στην Ελληνική γλώσσα έχει νόημα:Αυτός που απωθεί (νικά τους άνδρες).
Υ.Γ.3.Το όνομα Φίλιππος μόνο στην Ελληνική γλώσσα έχει σημασία:Φίλος των αλόγων.
Υ.Γ.4.Το όνομα Ολυμπιάδα μόνο στην Ελληνική γλώσσα έχει αξία: δόθηκε στην μητέρα του Αλέξανδρου, ύστερα από την νίκη του Φίλιππου στους Ολυμπιακούς αγώνες του 356 π.Χ.
Σταματήστε να παραποιείται την Ιστορία…

loading...