Astra Zeneca: Αποποιείται τις ευθύνες για παρενέργειες από το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού;

Η ΤΣΟΥΚΝΙΔΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020
Το Σάββατο 22 Αυγούστου 2020 στην διαδικτυακή πλατφόρμα https://www.capital.gr/ διάβασα το παρακάτω πολύ σημαντικό άρθρο και το οποίο θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας:

«Η φαρμακευτική εταιρεία Astra Zeneca, η οποία αναπτύσσει εμβόλιο προστασίας από τον κορωνοϊό, υπέβαλε το “ασυνήθιστο” αίτημα να αποποιηθεί τις ευθύνες και να μην θεωρηθεί ένοχη για τυχόν παρενέργειες που θα προκύψουν από αυτό, σύμφωνα με τη βελγική εφημερίδα Brussels Times.

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ της Gabriela Galindo, το αίτημα ελήφθη με έκπληξη στο Βέλγιο, με ειδικούς σε θέματα υγείας και ιατρικής νομοθεσίας στη χώρα να το χαρακτηρίζουν ως “ασυνήθιστο” ή ακόμη και “σοκαριστικό”.

“Στις ΗΠΑ, είναι σύνηθες οι εταιρείες να καλύπτουν τον εαυτό τους με αυτό τον τρόπο, αλλά στην Ευρώπη είναι ασυνήθιστο”, δήλωσε στην HLN ο Stefaan Callens, καθηγητής πανεπιστημίου Ιατρικού Δικαίου στο πανεπιστήμιο KU Leuven.

Ο Thierry Vansweevelt, καθηγητής Ιατρικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο της Αμβέρσας, χαρακτήρισε το εν λόγω αίτημα “πολύ ασυνήθιστο” και μάλιστα “ελαφρώς σοκαριστικό”, λαμβάνοντας υπόψη τους υφιστάμενους κανονισμούς της ΕΕ, σχετικά με την ευθύνη των εταιρειών για ό,τι διαθέτουν στην αγορά.

“Υπάρχει ευρωπαϊκή οδηγία για την ευθύνη των προϊόντων”, δήλωσε ο Vansweevelt. “Κάθε παραγωγός, που διαθέτει ένα ελαττωματικό προϊόν στην αγορά είναι υπεύθυνος για αυτό, χωρίς εξαιρέσεις. Δεν μπορείτε να ξεφύγετε από αυτό”.

Ωστόσο, ο Ruud Dobber, στέλεχος της Astra Zeneca, δήλωσε στο Reuters ότι οι περισσότερες χώρες με τις οποίες είχε υπογράψει συμφωνίες προμηθειών, είχαν ήδη αποδεχτεί το αίτημά τους, αλλά αρνήθηκε να κατονομάσει τις εν λόγω χώρες.

Ο Dobber ανέφερε ακόμη ότι η Astra Zeneca απλά “δεν μπορεί να αναλάβει το ρίσκο” να έρθει αντιμέτωπη με τις όποιες ευθύνες, εάν “σε τέσσερα χρόνια το εμβόλιο εμφανίζει παρενέργειες”.

“Στις συμβάσεις που έχουμε συνάψει, ζητάμε αποζημίωση. Για τις περισσότερες χώρες είναι αποδεκτό να αναλάβουν αυτό το ρίσκο στους ώμους τους, επειδή είναι προς το εθνικό τους συμφέρον”, πρόσθεσε.

Η ομοσπονδιακή υπουργός Υγείας του Βελγίου, Maggie De Block, δήλωσε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία και ότι οι διαπραγματεύσεις με την εταιρεία συνεχίζονται.

“Ενημερωνόμαστε καθημερινά”, είπε στην HLN. “Δεν επιθυμούμε αυτή τη ρήτρα, ούτε άλλα κράτη-μέλη δεν το θέλουν και ούτε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή”, ανέφερε ακόμη.

Οι ρήτρες ευθύνης προϊόντος αποτελούν κεντρικό σημείο των διαπραγματεύσεων, που διεξάγονται από την ΕΕ και άλλες φαρμακευτικές εταιρείες, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων της ΕΕ, που έλαβε το Reuters αυτήν την εβδομάδα, καταλήγει το δημοσίευμα.»!

Έτσι εύλογα θεωρώ, μου γεννήθηκε το εξής ερώτημα! Η ελληνική κυβέρνηση θα προμηθευτεί αυτό το εμβόλιο, κι αν ναι, θα κάνει αποδεκτό το αίτημα της Astra Zeneca;

Επίσης να σας ενημερώσω, ότι η Astra Zeneca PLC είναι μια βρετανική-σουηδική πολυεθνική φαρμακευτική και βιοφαρμακευτική εταιρεία, που η παγκόσμια έδρα της βρίσκεται στο Cambridge της Αγγλίας! Η έδρα της στην Ελλάδα βρίσκεται στο κτήριο Blue Land της κυρίας Γιάννας Αγγελοπούλου, στην οδό Αγησιλάου 6-8 στο Μαρούσι, καταλαμβάνοντας τον πρώτο και τον δεύτερο όροφο! Η εγκατάσταση της εν λόγω εταιρείας στο Blue Land έγινε την 1η Ιανουαρίου 2020, εν μέσω της πανδημίας!

Επίσης, εδώ και αρκετά χρόνια στο ίδιο κτήριο της κυρίας Γιάννας Αγγελοπούλου, στεγάζεται και η εταιρεία OTE GLOBE AG (ΟΤΕ Διεθνείς Λύσεις ΑΕ) γερμανικών συμφερόντων, παρ΄ ότι εξ όσων γνωρίζουμε ο ΟΤΕ διαθέτει αρκετά κτήρια ακατοίκητα!

Τέλος να σας θυμίσω, ότι από την εποχή που η γερμανική πολυεθνική εταιρεία Siemens AE, πούλησε το ιδιόκτητο κτήριό της, το επί της οδού Αρτέμιδος 8 στον Παράδεισο Αμαρουσίου, στην εταιρεία του κυτίου Μυτιληναίου, μετεγκαταστάθηκε στο κτήριο Blue Land της κυρίας Γιάννας Αγγελοπούλου, με ενοίκιο, που δεν θα το λέγαμε και ευτελές!

Τώρα, γιατί όλες αυτές τις εταιρείες τις τράβηξε σαν μαγνήτης το Blue Land, δεν γνωρίζω να σας απαντήσω! Μάλλον θα έχει εξακριβωθεί, ότι είναι πολύ γερό σκαρί το εν λόγω κτήριο!!

Ποιος θα σταματήσει τον “ψυχασθενή” Ερντογάν;

Το παρακάτω ρεπορτάζ το ανακαλύψαμε στην διαδικτυακή πλατφόρμα https://www.newsbeast.gr/ και νομίζουμε αξίζει να ενημερωθείτε:

«Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν σταματά να προκαλεί την Ελλάδα με τις εμπρηστικές δηλώσεις του που αφορούν τις κινήσεις της Άγκυρας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο οικονομολόγος του Πανεπιστημίου John Hopkins, Στιβ Χάνκε δημοσίευσε στο Twitter ένα σκίτσο που απεικονίζει τις προθέσεις του Σουλτάνου. Σε αυτό φαίνεται ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να κάθεται αραχτός, έχοντας το ένα πόδι του σε μία πισίνα με την τουρκική σημαία και το άλλο σε μία πισίνα που κάθεται ένας Έλληνας. Μάλιστα διαβάζει μία εφημερίδα που γράφει “exploration”, εξερεύνηση στα ελληνικά παραπέμποντας στις κινήσεις που κάνει στη Μεσόγειο.

“Τα ελληνικά και τα τουρκικά πολεμικά πλοία συγκρούστηκαν στη Μεσόγειο την περασμένη εβδομάδα, ενόσω συνεχίζονται οι προκλήσεις από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Αυτή είναι ακόμα μια περίπτωση των επικίνδυνων και τρελών κινήσεων του Ερντογάν”.

Μιλώντας σε εκδήλωση για την 949η επέτειο της μάχης του Ματζικέρτ νωρίτερα ο Ερντογάν απηύθυνε μήνυμα στους εταίρους της Άγκυρας να αποφύγουν τα λάθη που, όπως είπε, μπορούν να προκαλέσουν “την καταστροφή τους”.

Σημείωσε ότι η Τουρκία δεν θα κάνει “καμία παραχώρηση” και θα κάνει οτιδήποτε είναι απαραίτητο για να εξασφαλίσει τα δικαιώματά της στη Μαύρη θάλασσα, τη Μεσόγειο και το Αιγαίο.

“Δεν θα συμβιβαστούμε αναφορικά με ό,τι είναι δικό μας… Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ό,τι χρειάζεται» είπε χαρακτηριστικά.

Αν η Ελλάδα θέλει να πληρώσει το τίμημα, ας έρθει να μας αντιμετωπίσει. Αν δεν έχουν το θάρρος να το πράξουν, θα πρέπει να μείνουν μακριά από τον δρόμο μας”, είπε σύμφωνα με την Dailysabah.»!

Καθημερινά διαπιστώνουμε ότι ο Τούρκος Σουλτάνος τεντώνει το σχοινί της αντιπαράθεσης με την Ελλάδα. Όμως καθημερινά αυξάνουν και οι φωνές παγκοσμίως που θεωρούν ότι ο Ρ. Τ. Ερντογάν είναι ένας “ψυχασθενής” δικτάτορας! Και αν δεν φροντίσουν, οι λεγόμενοι μεγάλοι της γης να τον σταματήσουν, τότε είναι σίγουρο ότι θα οδηγηθούμε στον Γ΄ Παγκόσμιο Πόλεμο! Γιατί πρέπει να είναι γελασμένος, όποιος νομίζει ότι ο Πόλεμος θα μείνει στα στενά όρια της Ελλάδος και της Τουρκίας! Αφού συμφέροντα στην ευρύτερη περιοχή μας έχουν, οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Κίνα, η Γερμανία, η Γαλλία, το Ισραήλ, οι Αραβικές χώρες κλπ.!!

Μην αφήσετε τον “τρελό” στην “τρέλα” του…

Ο Ρ. Τ. Ερντογάν εισπράττει παγκόσμια κατακραυγή για τους τσαμπουκάδες του στο Αιγαίο και την ΝΑ Μεσόγειο! Σε συνέχεια εκείνων, στο Ιράκ, την Συρία και την Λιβύη!

Καθημερινά επιδίδεται σε σόου παραλογισμού, με μια θεώρηση ότι όλη η γη του ανήκει! Μη χάνοντας ευκαιρία να στήνει επετειακές φιέστες ιστορικών γεγονότων για να βγάζει προς τα έξω τον παραλογισμό του!

Έτσι προχθές προχώρησε σε νέες προκλητικές δηλώσεις, μιλώντας στην 949η επέτειο της μάχης του Μαντζικέρτ (σ.σ. η μάχη του Μαντζικέρτ μεταξύ του Βυζαντίου και των Σελτζούκων Τούρκων έγινε στις 26 Αυγούστου 1071 στο Μαντζικέρτ της Τουρκίας κι όπου η Βυζαντινή Αυτοκρατορία ηττήθηκε)!

Επ΄ ευκαιρία αυτής της επετείου, είπε λοιπόν ο Τούρκος “Σουλτάνος”:

«Θα κάνουμε οτιδήποτε είναι απαραίτητο στη Μαύρη θάλασσα, τη Μεσόγειο και το Αιγαίο. Καλούμε τους συνομιλητές μας να μείνουν μακριά από λάθη που θα τους προκαλέσουν καταστροφή! H Τουρκία δεν θα κάνει “καμία παραχώρηση” και θα κάνει οτιδήποτε είναι απαραίτητο για να εξασφαλίσει τα δικαιώματά της στη Μαύρη θάλασσα, τη Μεσόγειο και το Αιγαίο. Δεν θα συμβιβαστούμε σε αυτά που είναι δικά μας… Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε οτιδήποτε είναι απαραίτητο»!

Και θα πρέπει να του πει κάποιος, πως μετά ξύπνησε…

Πάντως ένα είναι σίγουρο! Αυτόν τον φαντασμένο τύπο δεν πρέπει να τον υποτιμάμε! Είναι υποχρεωμένη η ελληνική κυβέρνηση και οι Ένοπλες Δυνάμεις της Πατρίδος μας να έχουν συνεχώς το χέρι στην σκανδάλη!

Περιμένοντας το απρόοπτο!!

loading...