Ιστιοπλοϊκό με 80 αλλοδαπούς ανενόχλητο διέπλευσε ολόκληρο Αιγαίο & Μυρτώο Πέλαγος και πέρασε στο Ιόνιο! (βίντεο)

Ενα ιστιοπλοϊκό σκάφος στο οποίο επέβαιναν περίπου 80 παράνομοι μετανάστες, απέπλευσε από τις ακτές της Τουρκίας, πέρασε με όλους τους επιβάτες του στο κατάστρωμα (!), όλο το Αιγαίο χωρίς να ελεγχθεί ούτε από το Λιμενικό, ούτε από τον Πολεμικό Ναυτικό, να περάσει στο Μυρτώο Πέλαγος, να διαπλεύσει τη νότια Πελοπόννησο, να κατευθυνθεί βόρεια και τελικά να… φτάσει στις νήσους Στροφάδες στην δυτική Πελοπόννησο, χωρίς να ενοχληθεί από κανέναν!
Σύμφωνα με πληροφορίες, το ιστιοπλοϊκό με τους αλλοδαπούς υποτίθεται ότι έμεινε ακυβέρνητο – νωρίς το απόγευμα – ανοιχτά των νήσων Στροφάδων.
Το διμελές πλήρωμα επέμενε μέχρι αργά χθες το απόγευμα στον ισχυρισμό του ότι είναι και αυτοί παράνομοι μετανάστες. Μετά τη ρυμούλκηση θα γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις (για τον κορωνοϊό) και όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται.
Το σύνολο των αλλοδαπών θα μεταφερθούν στην Πάτρα όπου θα γίνουν οι δέουσες εξετάσεις και εκεί θα αποφασιστεί που θα φιλοξενηθούν για να εξεταστεί το αίτημα ασύλου τους και μετά να ξεκινήσουν οι διαδικασίες «ενσωμάτωσής» τους στην ελληνική κοινωνία.

loading...