Με αυτό το αρχαίο σύστημα ποτίσματος ηλικίας 4.000 ετών δεν θα μείνουν τα φυτά σας ποτέ απότιστα!

Ενας επαναστατικός τρόπος για να σώζει τα φυτά από την ξηρασία, χρησιμοποιώντας μόνο λίγο νερό.Η λύση αυτή στην πραγματικότητα είναι 4.000 χρόνων, αλλά ήταν ξεχασμένη μέχρι που ο Andre την ανακάλυψε ξανά.
Πλέον θέλει να ενημερώσει όλο τον κόσμο γι’αυτό το αρχαίο αυτόματο σύστημα ποτίσματος που ονομάζεται “oyas”.

Τα oyas είναι πήλινα βάζα θαμμένα στο έδαφος έτσι ώστε μόνο ένα μικρό κομμάτι τους να προεξέχει.

Μόλις τα θάψει, τα γεμίζει με νερό και τα κλείνει.

Για να παραμένει το χώμα υγρό, το ανακατεύει με πριονίδι και βρύα και το βάζει γύρω από τα βάζα.

Πώς λειτουργεί; Ο πηλός έχει πόρους κι έτσι το νερό απελευθερώνεται προς τις ρίζες σταγόνα σταγόνα. Είναι πολύ αργή διαδικασία η οποία ενυδατώνει τα φυτά χωρίς να τα πνίγει και τους δίνει ακριβώς το νερό που χρειάζονται.

Δεν είναι πολύ γνωστό, αλλά το νερό περνάει μέσα από τον πηλό. Είναι πολύ αργή διαδικασία, αλλά και πολύ οικονομική σε περιόδους ξηρασίας.

Με αυτή την τεχνική χρησιμοποιείτε ως και 4 φορές λιγότερο νερό από ότι με το κλασικό σύστημα ποτίσματος και μπορείτε να αναζωογονήσετε ακόμα και τα φυτά που έχουν μαραθεί. Αυτός οι φοίνικας είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα φυτού που κατάφερε να σώσει ο Andre μέσω αυτού του συστήματος. Εντυπωσιακό!

Μερικές φορές ο παλιός τρόπος είναι ο καλύτερος! Τα oyas μπορούν να διατηρήσουν τον κήπο σας υγιή και να βοηθήσουν τα φυτά σας να επιβιώσουν στον καύσωνα χωρίς να ξοδέψετε πολλά στο νερό. Και από περιβαλλοντικής άποψης, η εξοικονόμηση νερού είναι πάντα καλή ιδέα, όπως αναφέρει το crazynews.
Δείτε πώς λειτουργεί το σύστημα στο βίντεο:






https://www.xorisorianews.gr/

loading...