ΑΥΤΑ είναι τα μέτρα για τον έλεγχο του 2ου και του 3ου κύματος του νέου κορονοϊού . Εφαρμόστε τα ή έρχεται ο Παρανοϊός

Ο Μεγαλύτερος και ο πιο θανάσιμος εχθρός του covid-19 δεν είναι άλλος από την ΑΝΟΣΙΑ του πληθυσμού .Η επιβολή  ¨περιοριστικών¨ μέτρων ( και όχι κατ΄ ανάγκη προστατευτικών )  που έχουν σαν αποτέλεσμα τη ΜΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑ του κορονοϊού, είναι προφανές ότι ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΝ την Ανοσία Αγέλης  … μέχρι να ¨έρθει ¨ το Εμβόλιο .

Το πρόβλημα είναι ότι , μέχρι να επιτευχθεί ΑΝΟΣΙΑ στον πληθυσμό ( είτε λόγω διασποράς , είτε με εμβόλιο , είτε και τα δύο ) η κοινωνία ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ και δεν θ αντέξει περισσότερους περιορισμούς . Το ξέρουμε πλέον , το βλέπουμε να συμβαίνει.

Μέχρι τότε , ΟΛΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ θα ξεφεύγει επικίνδυνα και θα χάνουμε ό,τι έχουμε κερδίσει. Η πίεση από τα μέτρα , είτε στο ψυχοδιανοητικό πεδίο , είτε στο οικονομικό κ.τ.λοιπ. συνιστά πλέον ¨υπερβολική δόση ¨

Η λύση συνεπώς είναι  πλέον , τα μέτρα που θα ληφθούν να εξασφαλίζουν την ΑΠΕΛΕΥΕΡΩΣΗ της κοινωνίας από τη ¨συμπίεση¨ και τον περιορισμό της γνωστής μορφής  ,και όχι τον εξαναγκασμό της.

Υπάρχουν λέτε τέτοια ΜΕΤΡΑ ; Μέτρα που να επιτρέπουν την ελεύθερη κίνηση σ όλα ,  και να προστατεύουν από την Πανδημία – και την κάθε Πανδημία – ταυτόχρονα ;

Ας δούμε τα παρακάτω .

1- Ενεργοποιήστε το γνωστό 1135 . Σε αυτό να δηλώνεται – υπέχοντας νομική ισχύ υπεύθυνης δήλωσης  – απ όλους όσους ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ ολοκλήρωσαν και πότε ,  7μερη καραντίνα  – το τέστ του χρόνου που πρώτοι θέσαμε – το γεγονός αυτό , προκειμένου να μην έχουν αργότερα ποινικές ή αστικές ( βλεπ παρακάτω ) ευθύνες, σε περίπτωση που έχουν εν αγνοία τους μεταδώσει ή διασπείρει τον ιό και ¨φτάσει¨ σε αυτούς η ιχνηλάτηση της αστυνομίας. Μα το σημαντικότερο , για δική τους ασφάλεια .

1Α Η χρήση της Μάσκας να γίνεται υποχρεωτικά ΠΑΝΤΟΥ ( εκτός από το σπίτι ) από άτομα με βεβαρυμμένη υγεία , με υποκείμενα νοσήματα και γενικά από άτομα που ανήκουν  σε ευάλωτες ομάδες . Ν ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να πλησιάζονται λιγότερο από 2 μέτρα – σε δημόσιους ή άλλος κοινόχρηστους χώρους  -τ άτομα αυτά επί ποινή προστίμου ή και σύλληψης του παραβάτη .Σ όλα τα ΜΜΜ να οριοθετηθούν  χώροι με κατάλληλη σήμανση , γι αυτούς τους  ¨μασκοφορεμένους¨ .

Με τον τρόπο αυτό ¨βλέπουμε¨ γύρω μας , ποιους πρέπει να προστατέψουμε .

1Β . Να νομοθετηθεί ΕΚΤΑΚΤΩΣ ,  διάταξη δυνάμει της οποίας  .”Όποιος , έστω κι από αμέλεια έγινε υπεύθυνος ( μετά από διαπίστωση επίσημης ιχνηλάτησης κρουσμάτων ) μετάδοσης του ιού ( covid-19 ) σε πρόσωπο , ακόμα κι αν αυτό παρέμεινε ασυμπτωματικό , να έχει πέραν της ποινικής και αστική ευθύνη , ήτοι υποχρέωση οικονομικής αποζημίωσης “

1Γ . Η στοματική υγιεινή ( χρήση κατάλληλου στοματικού διαλύματος ) ,  η «αποστροφή προσώπου» σε περιπτώσεις αναπόφευκτων συνωστισμών ( όπως π.χ στα ΜΜΜ ) ,το πλύσιμο του προσώπου, όλου του εκτεθειμένου  χεριού και της  ρινικής κοιλότητας.,  να προστεθούν στους κανόνες προστασίας .

2ο Σ όλο το δημόσιο τομέα ( ειδικά στα Σώματα ασφαλείας ) να χορηγηθεί υποχρεωτικά ¨αναγκαστική άδεια 7 ημερών¨  σε κατ οίκον παραμονή ,  στη βάση προγραμματισμού και με ταυτόχρονη μεταφορά στο επόμενο ημερολογιακό έτος ίσων ημερών Κανονικής άδειας . Εάν παρέλθει το χρονικό αυτό διάστημα χωρίς συμπτώματα , να τεκμαίρεται ή μη μόλυνση του ατόμου και έτσι η εκτέλεση των καθηκόντων του ΜΟΝΟ με άτομα που έχουν περάσει το ίδιο ¨τέστ¨ στον ίδιο χρόνο . Ίδια βάρδια .

  3ο  Μέτρο . Η σύγκριση της υφιστάμενης κατάσταση επικινδυνότητας με εκείνη του Μαρτίου δείχνει  ξεκάθαρα ένα πράγμα σχετικά με το ΑΝΟΙΓΜΑ των Σχολείων . Την ανάγκη  , τουλάχιστον τα Νηπιαγωγεία και οι πρώτες τάξεις του Δημοτικού , να ανοίξουν αργότερα , ώστε , αφενός να δούμε πως θα λειτουργήσει η χρήση της Μάσκας στα σχολεία και αφετέρου , να έρθει πιο κοντά το Εμβόλιο και η αποτελεσματικότητα των μέτρων που λαμβάνονται σήμερα. Στα σχολεία πάντως , θα μπορούσε τα μισά παιδιά να φοράνε μάσκες κάθε φορά  , εναλλάξ .

 4ο Τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος ( χώροι εστίαση κτλ ) , αντί να κλείνουν στις 24.00 να είναι    ΑΝΟΙΚΤΑ όλο το 24ωρο με την προϋπόθεση να τηρούν μικρότερο πλαφόν εισερχομένων θαμώνων στο εσωτερικό τους και να απαγορεύεται η πώληση αλκοόλ σε παρέες άνω των 5 ατόμων ( να ισχύει και η αστική ευθύνη στους υπευθύνους )

5ο Να θεσπιστεί διάταξη νόμου ώστε , να καθίσταται υγειονομικά υπεύθυνοι εκ των πραγμάτων ,   όσοι προΐστανται εργασιών και δράσεων που  διεκπεραιώνονται από ομάδες εργαζομένων .

6ο Κάντε το τέστ ¨ προσομοίωσης ¨ Κρατήστε την αναπνοή σας όσο μπορείτε . Στο σημείο που δεν μπορείτε άλλο , φανταστείτε πως νιώθει ένας μολυσμένος από τον covid-19 που δεν μπορεί ν ανασαίνει .

Εάν βήχετε κάθε φορά που κρατάτε την αναπνοή σας , ΚΑΝΤΕ ΑΜΕΣΩΣ το τεστ για κορονοϊό .

Εάν σε μεταγενέστερο χρόνο , κρατήσατε την αναπνοή σας αισθητά λιγότερο χρονικό διάστημα , ¨να το δείτε ¨

Αθήνα 23-24 Αυγούστου 2020

Κοιν. ΕΟΔΥ

Μια κοινωνική προσφορά της …

ΟΜΑΔΑΣ ΥΨΗΛΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ ( Τομέας εσωτερικής ασφάλειας )

loading...