Δεν μπορεί να ψηφισθεί η ΕλληνοΑιγυπτιακή Συμφωνία. Πρόβλημα και τα 12 νμ στο Ιόνιο.

Ένα άρθρο του Καθηγητή Δρ. Γ. Ζουγανέλη από την Ιαπωνία
Οπως έχω αναφέρει πολλές φορές σε προηγούμενα άρθρα μου στο zcode-gr.blogspot.com, επήρεια στο νόμο της θάλασσας δεν υπάρχει και ο λόγος εξηγείται στο άρθρο 121 του Νόμου της θάλασσας!

(στη φωτογραφία το άρθρο 121 του Νόμου της Θάλασσας)

Αυτό μας λέει, πως τα νησιά αντιμετωπίζουν τα χωρικά ύδατα, τη συνορεύουσα ζώνη, την νομική υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ με τον ίδιο τρόπο όπως οι ηπειρωτικές περιοχές που έχουν πλήρη επήρεια. Ο λόγος που μιλάω για επήρειες σε άρθρα και δημοσιεύσεις μου σε εφημερίδες είναι για λόγους πληρότητας, ώστε να καταλαβαίνετε τί λένε οι άλλοι και επειδή εγώ έχω το υπόβαθρο να το κάνω ενώ άλλοι όχι.

1.Η μειωμένη επήρεια είναι μια έκφραση της παραβατικότητας σε μια διεθνή συμφωνία της Ελλάδας με άλλες χώρες είτε αυτό αφορά τις ζώνες είτε τα χωρικά ύδατα. Tα χωρικά ύδατα δεν μπορεί αλλού να είναι 6 νμ αλλού 4 νμ αλλού 10 νμ και αλλού 12 νμ. Τό έδαφος της χώρας μας κατα το Νόμο της Θάλασσας είναι ΕΝΙΑΙΟ. Αυτό μάλλον εδώ το ακούτε πρώτη φορά.

2.Η ανυπαρξία επήρειας στο νόμο της θάλασσας οδηγεί στην αρχή της μέσης απόστασης που είναι η μαθηματική έκφραση της έννοιας του δικαίου.

3.Κάθε προσπάθεια αποδοχής μειωμένης επήρειας – που να αποδεικνύεται μαθηματικά – αποτελεί μειοδοσία και κάθε τέτοια συμφωνία που φτάνει στη Βουλή για καθορισμό ζωνών και χωρικών υδάτων είναι αντισυνταγματική και πρέπει να ελέγχεται μαθηματικά, αφού έρχεται σε αντίθεση με τον Νόμο της Θάλασσας που έχει επικυρώσει η Ελληνική Βουλή.

Δεν έχει κανένα νόημα η ανακήρυξη 12 νμ χωρικά ύδατα στο Ιόνιο απο τη κυβέρνηση, αν δεν γίνει ανακήρυξη μελλοντικά για όλα τα νησιά και την ηπειρωτική χώρα στα 12 νμ επίσης. Θα είναι αντισυνταγματικό και σε αυτό δεν θα εμπλέκεται η Τουρκία για να ειπωθεί κάτι. Η ανακήρυξη χωρικών υδάτων δεν προαπαιτεί τη συμφωνία άλλου κράτους. Η κυβέρνηση που θα δώσει διαφορετικά μίλια σε χωρικά ύδατα σε διαφορετικές περιοχές της χώρας θα είναι υπόλογη.

Τα χωρικά ύδατα της Ελλάδας στα 12 νμ παντού πρέπει να ανακηρυχτούν πριν τις συζητήσεις με τη Τουρκία, διότι τότε η Τουρκία δεν θα έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει ΑΟΖ. Η αναφορά πως κλείνει το Αιγαίο αν η Ελλάδα δώσει 12 νμ στα χωρικά ύδατα είναι αστεία. Επιτρέπεται η αβλαβής διέλευση. Ας μελετήσουν το Νόμο της Θάλασσας.

// Το βιογραφικό μου εδώ

loading...