10 πρόεδροι των ΗΠΑ που δεν αποφοίτησαν ποτέ από το κολέγιο

Οι ηγέτες του Σμερικανικου έθνους φέρνουν το βάρος της χώρας στους ώμους τους, οπότε δεν είναι παράλογο να περιμένουμε να έχουν επιτύχει υψηλότερο εκπαιδευτικό επίπεδο από τον μέσο Αμερικανό . Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, ο Μπαράκ Ομπάμα, δεν είναι σίγουρα αδρανής στο ακαδημαϊκό τμήμα: σπούδασε πολιτικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο της Κολούμπια, με πτυχίο στις διεθνείς σχέσεις. Το 1991 ο Ομπάμα αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Χάρβαρντ.

Ωστόσο, ορισμένοι από τους μεγαλύτερους προέδρους στην ιστορία των ΗΠΑ δεν έκαναν πόδι σε ένα ινστιτούτο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, πόσο μάλλον αποφοίτησαν από ένα. Συχνά, η εκπαίδευση δεν ήταν απλώς μια επιλογή για τους ακόλουθους δέκα προέδρους. Τούτου λεχθέντος, μέσω της σκληρής δουλειάς και της απόλυτης αποφασιστικότητας – ή μιας γεμάτης δράσης δράσης στον αμερικανικό στρατό – κατάφεραν να ανέβουν στην κορυφή. Και παρόλο που δεν ήταν απόφοιτοι κολλεγίων, συνειδητοποίησαν ακόμη τη σημασία της εκπαίδευσης.
10. Άντριου Τζόνσον (1865-1869)

Πηγή εικόνας

Στις 4 Μαρτίου 1865, ο Andrew Johnson εγκαινιάστηκε ως αντιπρόεδρος κατά τη διάρκεια της βραχύβιας δεύτερης θητείας του Abraham Lincoln. Έγινε ο 17ος πρόεδρος των ΗΠΑ λίγο περισσότερο από ένα μήνα αργότερα, στις 15 Απριλίου 1865 – την ημέρα που ο Λίνκολν δολοφονήθηκε από τον Τζον Γουίλκες Μπούθ.

Ο Τζόνσον γεννήθηκε σε μια καμπίνα κούτσουρων στη Βόρεια Καρολίνα στις 29 Δεκεμβρίου 1808. Η μητέρα του ήταν πλυντήριο και οι δύο γονείς του ήταν πρακτικά αναλφάβητοι. Σε μόλις δέκα ετών, ο Τζόνσον στάλθηκε για να εργαστεί ως μαθητευόμενος σε έναν ράφτη, όπου ένας άλλος υπάλληλος τον βοήθησε να μάθει βασική ανάγνωση και γραφή. Οι ντόπιοι ήρθαν για να διαβάσουν τους ράφτες και ο μελλοντικός πολιτικός άκουσε. Σύμφωνα με τη βιογράφο του Johnson Annette Gordon-Reed, από εδώ προήλθε η ικανότητα του μελλοντικού προέδρου για δημόσια ομιλία. Όταν ήταν 17 ετών, ο Τζόνσον άνοιξε ένα κατάστημα ράφτης στο Greenville του Τενεσί. Συναντήθηκε επίσης με τη σύζυγό του Eliza McCardle στα 17 και τον βοήθησε στην ανάγνωση, τη γραμματική και τα μαθηματικά. Το ζευγάρι παντρεύτηκε το 1827 όταν ο Τζόνσον ήταν 18 ετών και ο ΜακΚάρλλ ήταν 16 ετών.
9. Zachary Taylor (1849-1850)

Πηγή εικόνας

Ο Zachary Taylor γεννήθηκε στις 24 Νοεμβρίου 1784 στο Barboursville της Βιρτζίνια. Μεγάλωσε σε μια καμπίνα στο δάσος στον ποταμό Οχάιο στο Κεντάκι, πριν αλλάξει η τύχη των γονιών του και η οικογένεια επανήλθε σε ένα σπίτι από τούβλα. Παρόλο που ο Τέιλορ είχε την ικανότητα να μαθαίνει γρήγορα, δεν υπήρχαν επίσημα σχολεία στο Κεντάκι και η εκπαίδευσή του χτυπήθηκε. Η πρώιμη γραφή του αργότερα θα περιγραφόταν ως «εκείνη σχεδόν αναλφάβητου».

Στις 3 Μαΐου 1808, ο Τέιλορ προσχώρησε στο στρατό ως πρώτος υπολοχαγός. Πέρασε τα επόμενα 40 χρόνια ως αξιωματικός σταδιοδρομίας στις Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ, συμμετέχοντας σε μια σειρά πολέμων, συμπεριλαμβανομένου του Πολέμου του 1812 και του Μεξικού-Αμερικανικού Πολέμου. Η επιτυχία του στο στρατό τον είδε να προαχθεί σε στρατηγό το 1846, και κέρδισε την αναγνώριση ως γενναία και ηρωική φιγούρα. Στη συνέχεια πείστηκε επιτυχώς από το Whig Party να υποψηφίσει πρόεδρο. Υποβοηθούμενος από τη θέση του ως εθνικού ήρωα, το 1848 ο Τέιλορ εξελέγη στην προεδρία, παρά την ασαφή πλατφόρμα του και γενικά θέλει πολιτικού ενδιαφέροντος. Ανέλαβε τα καθήκοντά του στις 4 Μαρτίου 1849. Ωστόσο, η προεδρική θητεία του Τέιλορ ήταν αρκετά σύντομη, καθώς πέθανε από πεπτική ασθένεια στις 9 Ιουλίου 1850. Οι φήμες ότι είχε δηλητηριαστεί αφθονούν.
8. Millard Fillmore (1850-1853)

Πηγή εικόνας

Ο Μίλαρντ Φίλμορ διορίστηκε στην προεδρία μετά τον ξαφνικό θάνατο του Ζαχάρι Τέιλορ, υπό τον οποίο είχε υπηρετήσει ως αντιπρόεδρος. Πήρε τη θέση στις 9 Ιουλίου 1950 – την ημέρα του θανάτου του Taylor. Ο Fillmore γεννήθηκε σε μια καμπίνα κούτσουρων στη Μοραβία της Νέας Υόρκης στις 7 Ιανουαρίου 1800. Εργάστηκε στο αγρόκτημα του πατέρα του και εκπαιδεύτηκε σε διάφορες σχολικές αίθουσες ενός δωματίου. Στην ηλικία των 14, μαθητεύτηκε σε έναν κατασκευαστή υφασμάτων στη Σπάρτη της Νέας Υόρκης. Λίγο αργότερα, πήρε παρόμοια θέση στο κοντινό New Hope.

Η απόκτηση αξιοπρεπούς εκπαίδευσης στα σύνορα ήταν μια πρόκληση για τον Fillmore, ο οποίος το 1819 παρακολούθησε το New Hope Academy για μισό χρόνο. Εγκατέλειψε την παραγωγή υφασμάτων αργότερα εκείνο το έτος και άρχισε να εργάζεται ως υπάλληλος για έναν τοπικό δικαστή, ο οποίος άρχισε να του διδάσκει νόμο. Τελικά, ο Φίλμορ μετακόμισε στο Μπάφαλο και συνέχισε να μελετά νομικά στο γραφείο του δικηγόρου, έγινε πλήρης πληρεξούσιος το 1823. Το 1834, σε συνεργασία με τον φίλο του Nathan K. Hall, ίδρυσε το δικηγορικό γραφείο Fillmore and Hall, το οποίο μετονομάστηκε Fillmore, Hall and Haven το 1836. Η εταιρεία πήγε για να γίνει πολύ σεβαστή. Το 1846 ο Fillmore ίδρυσε το Πανεπιστήμιο του Buffalo.
7. Τζέιμς Μονρό (1817-1825)

Πηγή εικόνας

Μεγαλώνοντας στη Βιρτζίνια, ο Τζέιμς Μονρόε είχε μια εκπαίδευση που ξεκίνησε στο σπίτι, όπου η μητέρα του Ελίζαμπεθ τον δίδαξε. Όταν ήταν 11 ετών, πήγε στο Campbelltown Academy, και εδώ λάμπει τόσο στα μαθηματικά όσο και στα λατινικά. Το 1774 άρχισε να σπουδάζει στο Κολλέγιο William και Mary. Εκεί, η Monroe ασχολήθηκε με επαναστατικές δραστηριότητες. Αποχώρησε το 1775 και εντάχθηκε στον ηπειρωτικό στρατό ως αξιωματικός, χωρίς να επιστρέψει ποτέ για να αποκτήσει το πτυχίο του. Τον Ιούνιο του ίδιου έτους, μετά τις μάχες του Λέξινγκτον και του Κόνκορντ, η Μονρό και μια ομάδα παλαιότερων ομάδων εισέβαλαν στο Παλάτι του Κυβερνήτη και έκλεψαν 200 μουσκέτες και 300 ξίφη. Τα όπλα δόθηκαν στην τοπική πολιτοφυλακή. Στη συνέχεια, το 1780 – ελπίζοντας ότι μια νομική εκπαίδευση θα επηρέαζε την πολιτική του καριέρα – ο Monroe άρχισε να σπουδάζει νομικά υπό τον Τόμας Τζέφερσον. Κατάφερε στις προσπάθειές του και στις 4 Μαρτίου,
6. Άντριου Τζάκσον (1829-1837)

Πηγή εικόνας

Όταν ήταν 15 ετών, ο Andrew Jackson ήταν ορφανός και βετεράνος του Αμερικανικού Επαναστατικού Πολέμου. Ενώ ήταν ακόμα έφηβος, κρατήθηκε φυλακισμένος από τους Βρετανούς και είχε υποστεί την απώλεια δύο αδελφών. Ο Τζάκσον είχε λάβει κάποιο βαθμό εκπαίδευσης, αλλά στην καλύτερη περίπτωση ήταν σποραδικό. Πήρε έτσι την ακαδημαϊκή του καριέρα και το μέλλον στα χέρια του όταν αποφάσισε να σπουδάσει νομική στο Salisbury της Βόρειας Καρολίνας. Το 1787 ο Τζάκσον κατάφερε να περάσει το μπαρ και έγινε δικηγόρος της χώρας. Το 1788 μετακόμισε στην παραμεθόρια πόλη του Νάσβιλ, όπου ασκούσε νόμο και γρήγορα ασχολήθηκε με την τοπική πολιτική. Ο Τζάκσον θα γίνει ο πρώτος βουλευτής του Κογκρέσου και αργότερα γερουσιαστής.

Το 1801 ο Τζάκσον διορίστηκε διοικητής της πολιτοφυλακής του Τενεσί και οδήγησε τις δυνάμεις του σε αρκετές ηρωικές νίκες. Οι ενέργειές του κατά τη διάρκεια του πολέμου του 1812 τον έκαναν εθνικό ήρωα και του κέρδισαν ένα χρυσό μετάλλιο και τις ευχαριστίες του Κογκρέσου. Ορκίστηκε στις 4 Μαρτίου 1829, ο Τζάκσον διετέλεσε τον έβδομο πρόεδρο των ΗΠΑ έως τις 4 Μαρτίου 1837.
5. Γκρόβερ Κλίβελαντ (1885-1889 και 1893-1897)

Πηγή εικόνας

Ο Grover Cleveland γεννήθηκε στο Caldwell, New Jersey στις 18 Μαρτίου 1837 και μεγάλωσε στο Fayetteville της Νέας Υόρκης. Παρακολούθησε το σχολείο μέχρι που ήταν 16 ετών, όταν ο θάνατος του πατέρα του τον ανάγκασε να εγκαταλείψει και να συμβάλει στη στήριξη της οικογένειας. Χάρη στον αδερφό του William, έγινε βοηθός δάσκαλος στο New York Institute for the Blind, αλλά παρέμεινε στη θέση του μόνο για ένα χρόνο. Και παρόλο που ένας από τους πρεσβύτερους της εκκλησίας του Κλίβελαντ είχε προσφερθεί να χρηματοδοτήσει την κολλεγιακή του εκπαίδευση με την προϋπόθεση ότι θα γίνει υπουργός, επέλεξε να μετακινηθεί δυτικά.

Στο Μπάφαλο, ο θείος του Κλίβελαντ τον απασχολούσε ως υπάλληλο και τον εισήγαγε σε μια ομάδα με επιρροές. Άρχισε να εργάζεται για τη δικηγορική εταιρεία Rogers, Bowen και Rogers, η οποία άνοιξε το δρόμο για να περάσει τις εξετάσεις bar το 1859. Χωρίς να αφήσει την έλλειψη τυπικής εκπαίδευσης να τον συγκρατήσει, ο Cleveland συνέχισε να γίνεται ο δήμαρχος του Buffalo και ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης. Εκλέχτηκε πρόεδρος για δύο μη διαδοχικές θητείες – 1885 έως 1889 και 1893 έως 1897. Παραμένει ο μόνος πρόεδρος που έχει υπηρετήσει δύο μη διαδοχικές θητείες.
4. Γουίλιαμ Χένρι Χάρισον (1841)

Πηγή εικόνας

Ο William Henry Harrison γεννήθηκε σε μια αξιοσημείωτη πολιτική οικογένεια στο Charles City της Βιρτζίνια στις 9 Φεβρουαρίου 1773. Μεγαλώνοντας στη Βιρτζίνια, σπούδασε Λατινικά και Γαλλικά σε διάφορα ακαδημαϊκά ιδρύματα. Τελικά κατέληξε στη Φιλαδέλφεια και το 1790 εγγράφηκε στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβανίας, όπου σπούδασε ιατρική. Προφανώς, ο Χάρισον δεν ενδιαφερόταν πολύ για το θέμα, οπότε όταν ο πατέρας του πέθανε ένα χρόνο αργότερα και τον άφησε χωρίς χρήματα για να συνεχίσει την εκπαίδευσή του, ο 18χρονος Χάρισον αποφάσισε να προσχωρήσει στον αμερικανικό στρατό.

Ο Χάρισον βρισκόταν στο στρατό για επτά χρόνια, μετά από τον οποίο αποσύρθηκε και έθεσε τα βλέμματά του σε μια πολιτική καριέρα, έγινε κυβερνήτης του εδάφους της Ιντιάνα το 1801. Έγινε ο ένατος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών στις 3 Μαρτίου 1841. Δυστυχώς, ο Χάρισον είναι ο καλύτερος γνωστό ότι έχει υπηρετήσει τη συντομότερη θητεία στην προεδρική ιστορία των ΗΠΑ. Πέθανε από πνευμονία και σηψαιμία στις 4 Απριλίου 1841, μόλις ένα μήνα μετά τα εγκαίνιά του.
3. Τζορτζ Ουάσιγκτον (1789-1797)

Ο Τζορτζ Ουάσινγκτον γεννήθηκε στις 22 Φεβρουαρίου 1732 στο Westmoreland της Βιρτζίνια. Πέρασε την παιδική του ηλικία στη Βιρτζίνια, όπου εκπαιδεύτηκε από διάφορους δασκάλους και παρακολούθησε επίσης ένα σχολείο που διοικείται από Αγγλικανικούς κληρικούς. Όταν η Ουάσιγκτον ήταν μόλις 11 ετών, ο πατέρας του πέθανε. Αυτό εμπόδισε το αγόρι να συνεχίσει την εκπαίδευσή του στο Appleby School στην Αγγλία όπως είχε προγραμματιστεί.

Εξηγώντας την άνοδο του, η Ουάσινγκτον είπε: «Η μητέρα μου ήταν η πιο όμορφη γυναίκα που είδα ποτέ. Το μόνο που είμαι οφείλω στη μητέρα μου. Αποδίδω την επιτυχία μου στη ζωή στην ηθική, πνευματική και φυσική αγωγή που έλαβα από αυτήν ». Η Ουάσιγκτον κατείχε το αξίωμα ως ο πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ από το 1789 έως το 1797. Και παρόλο που ο ίδιος δεν αποφοίτησε ποτέ, θεώρησε την εκπαίδευση υψίστης σημασίας και είπε: «Ένα πρωταρχικό αντικείμενο πρέπει να είναι η εκπαίδευση των νέων μας στην επιστήμη της κυβέρνησης. Σε μια δημοκρατία, ποιο είδος γνώσης μπορεί να είναι εξίσου σημαντικό; Και τι καθήκον είναι πιο πιεστικό από το να το κοινοποιείς σε εκείνους που θα είναι οι μελλοντικοί φύλακες των ελευθεριών της χώρας; “
2. Αβραάμ Λίνκολν (1861-1865)

Πηγή εικόνας

Ο Abraham Lincoln γεννήθηκε στο Hodgenville του Κεντάκι στις 12 Φεβρουαρίου 1809. Έλαβε πολύ λίγη ακαδημαϊκή εκπαίδευση κατά τη διάρκεια των χρόνων του. Μέχρι τη στιγμή της ηλικίας του, η περιορισμένη εκπαίδευσή του από περιπλάνητους δασκάλους ισοδυναμούσε με την ικανότητα «ανάγνωσης, γραφής και κρυπτογράφησης». Περιγράφοντας την παιδική του ηλικία, είπε, «Ήταν μια άγρια ​​περιοχή, με πολλές αρκούδες και άλλα άγρια ​​ζώα ακόμα στο δάσος. Εκεί μεγάλωσα… Φυσικά όταν ήρθα σε ηλικία δεν ήξερα πολλά ».

Ωστόσο, ο Λίνκολν ήταν ένας φιλόδοξος μαθητής και έβγαλε με ανυπομονησία οποιοδήποτε βιβλίο μπορούσε να πάρει τα χέρια του, συμπεριλαμβανομένων των νόμων. Μια αυτοδιδακτική προσέγγιση στις νομικές σπουδές, μαζί με την αφοσίωση και τη σκληρή δουλειά του, επέτρεψαν στον Λίνκολν να γίνει δικηγόρος. Πέρασε οκτώ χρόνια στη νομοθεσία του Ιλλινόις και ταξίδεψε δικαστήριο στην αίθουσα για χρόνια. Ο Λίνκολν είπε ότι θεωρούσε την εκπαίδευση ως «το πιο σημαντικό θέμα στο οποίο εμείς ως άνθρωποι μπορούμε να ασχοληθούμε». Ένας από τους δικηγόρους του περιέγραψε τη φιλοδοξία του ως «μια μικρή μηχανή που δεν γνώριζε ξεκούραση». Ο Λίνκολν κατείχε προεδρικό αξίωμα από τις 4 Μαρτίου 1861 μέχρι τη δολοφονία του στις 15 Απριλίου 1865.
1. Χάρι Σ. Τρούμαν (1945-1953)

Πηγή εικόνας

Ο Χάρι Σ. Τρούμαν γεννήθηκε στο Λάμαρ του Μισσούρι στις 8 Μαΐου 1884 και απόλαυσε ιστορία, πιάνο και ανάγνωση ως μικρό παιδί. Το 1901 αποφοίτησε από το Γυμνάσιο Ανεξαρτησίας (τώρα γνωστό ως Γυμνάσιο William Chrisman). Παρόλο που εγγράφηκε στο Εμπορικό Κολλέγιο του Spalding για να σπουδάσει επιχείρηση, ο Τρούμαν εγκατέλειψε μετά από ένα μόνο εξάμηνο. Έκανε την τριτοβάθμια εκπαίδευση άλλη μια φορά το 1923 όταν πήρε νυχτερινά μαθήματα στη Νομική Σχολή του Κάνσας Σίτι (τώρα γνωστή ως Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου του Μιζούρι-Κάνσας Σίτι), αλλά εγκατέλειψε ξανά το 1925, αφού έχασε τη διοικητική του κυβέρνηση με το δικαστήριο του Τζάκσον.

Ο Τρούμαν έγινε γερουσιαστής των ΗΠΑ το 1934 και στις 20 Ιανουαρίου 1945 έγινε αντιπρόεδρος, υπηρετώντας υπό τον Φράνκλιν Ν. Ρούσβελτ. Στις 12 Απριλίου 1945, ο σοκαριστικός θάνατος του Προέδρου Ρούσβελτ ώθησε τον Τρούμαν στο προσκήνιο, ενώ ο αντιπρόεδρος ήταν στη θέση του μόνο για 82 ημέρες. Έγινε ο 33ος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, με καθήκοντα μέχρι τις 20 Ιανουαρίου 1953. Ο Τρούμαν είναι ο πιο πρόσφατος πρόεδρος των ΗΠΑ που δεν έχει αποκτήσει ποτέ πτυχίο. Ωστόσο, ο πολιτικός συνειδητοποίησε ακόμη τη σημασία της εκπαίδευσης, λέγοντας: «Χωρίς ένα ισχυρό εκπαιδευτικό σύστημα, η δημοκρατία είναι ανάπηρη. Η γνώση δεν είναι μόνο το κλειδί για την εξουσία. Είναι η ακρόπολη της ανθρώπινης ελευθερίας. “

ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΚΕΙΜΕΝΟ

Our nation’s leaders carry the weight of the country on their shoulders, so it’s not unreasonable to expect them to have attained a higher educational level than the Average Joe. The current President of the United States, Barack Obama, is certainly no slouch in the academic department: he studied political science at Columbia University, majoring in international relations. In 1991 Obama graduated magna cum laude from Harvard Law School.

However, some of the greatest presidents in US history did not set foot in an institute of higher learning, let alone graduate from one. Often, education was simply not an option for the following ten presidents. That said, through hard work and sheer determination – or an action-packed stint in the US Army – they managed to rise to the top. And though they may not have been college graduates themselves, they still realized the importance of education.
10. Andrew Johnson (1865-1869)

Image Source

On March 4, 1865, Andrew Johnson was inaugurated as vice president during Abraham Lincoln’s short-lived second term. He became the 17th US president just over a month later, on April 15, 1865 – the day Lincoln was assassinated by John Wilkes Booth.

Johnson was born in a log cabin in North Carolina on December 29, 1808. His mother was a laundress, and both his parents were practically illiterate. At just ten years old, Johnson was sent to work as an apprentice to a tailor, where another employee helped him learn basic reading and writing. Locals came by to read to the tailors, and the future politician listened. According to Johnson’s biographer Annette Gordon-Reed, this is where the future president’s skill for public speaking originated. When he was 17 years old, Johnson opened a tailor shop in Greenville, Tennessee. He also met his wife Eliza McCardle at 17 and she helped him with reading, grammar and mathematics. The pair went on to marry in 1827 when Johnson was 18 years old and McCardle was 16.
9. Zachary Taylor (1849-1850)

Image Source

Zachary Taylor was born on November 24, 1784 in Barboursville, Virginia. He grew up in a cabin in the woods on the Ohio River in Kentucky, before his planter parents’ fortunes changed and the family moved back into a brick house. Although Taylor had an aptitude for learning quickly, there were no formal schools in Kentucky and his education was hit and miss. His early handwriting would later be described as “that of a near illiterate.”

On May 3, 1808, Taylor joined the army as a first lieutenant. He spent the next 40 years as a career officer in the US Armed Forces, participating in a series of wars, including the War of 1812 and the Mexican-American War. His success in the military saw him promoted to major general in 1846, and he gained recognition as a brave and heroic figure. He was then successfully persuaded by the Whig Party to run for president. Assisted by his standing as a national hero, in 1848 Taylor was elected to the presidency, in spite of his ambiguous platform and general want of political interest. He took up office on March 4, 1849. However, Taylor’s presidential term was quite short, as he died of a digestive ailment on July 9, 1850. Rumors that he was poisoned abounded.
8. Millard Fillmore (1850-1853)

Image Source

Millard Fillmore was launched into the presidency after the sudden death of Zachary Taylor, under whom he had served as vice president. He took the position on July 9, 1950 – the day of Taylor’s death. Fillmore was born in a log cabin in Moravia, New York on January 7, 1800. He worked on his father’s farm and was educated in various one-room schoolhouses. At age 14, he was apprenticed to a cloth maker in Sparta, New York. Soon after, he took up a similar position in nearby New Hope.

Receiving a decent education on the frontier was a challenge for Fillmore, who in 1819 attended New Hope Academy for half a year. He abandoned cloth making later that year and began working as a clerk for a local judge, who started to teach him law. Eventually, Fillmore moved to Buffalo and continued to study law in a lawyer’s office, becoming a fully-fledged attorney in 1823. In 1834, in partnership with his friend Nathan K. Hall, he founded the Fillmore and Hall law firm, which was renamed Fillmore, Hall and Haven in 1836. The firm went on to become quite highly regarded. In 1846 Fillmore founded the University of Buffalo.
7. James Monroe (1817-1825)

Image Source

Growing up in Virginia, James Monroe had an education that began at home, where his mother Elizabeth tutored him. When he was 11, he went to Campbelltown Academy, and here he shone at both mathematics and Latin. In 1774 he began studying at the College of William and Mary. There, Monroe became involved in revolutionary activities. He dropped out in 1775 and joined the Continental Army as an officer, never returning to attain his degree. In June of that year, following the battles of Lexington and Concord, Monroe and a group of older cohorts broke into the Governor’s Palace and stole 200 muskets and 300 swords. The weapons were given to the local militia. Then in 1780 – hoping that a legal education would influence his political career – Monroe began studying law under Thomas Jefferson. He succeeded in his efforts and on March 4, 1817 became the fifth President of the United States.
6. Andrew Jackson (1829-1837)

Image Source

By the time he was 15, Andrew Jackson was both an orphan and a veteran of the American Revolutionary War. While still only a teenager, he had been held prisoner by the British and had suffered the loss of two brothers. Jackson had received a certain degree of education, but it was sporadic at best. He thus took his academic career and future into his own hands when he decided to study law in Salisbury, North Carolina. In 1787 Jackson managed to pass the bar and became a country lawyer. In 1788 he moved to the frontier town of Nashville, where he practiced law and quickly became involved in local politics. Jackson would become the state’s first congressman and later a senator.

In 1801 Jackson was named commander of the Tennessee militia and led his forces to several heroic victories. His actions during the War of 1812 made him a national hero and earned him a gold medal and the Thanks of Congress. Sworn in on March 4, 1829, Jackson held office as the seventh president of the US until March 4, 1837.
5. Grover Cleveland (1885-1889 and 1893-1897)

Image Source

Grover Cleveland was born in Caldwell, New Jersey on March 18, 1837 and grew up in Fayetteville, New York. He attended school until he was 16 years old, when the death of his father forced him to drop out and contribute to supporting the family. Thanks to his brother William, he became an assistant teacher at the New York Institute for the Blind, but he only stayed in the position for a year. And although one of Cleveland’s church elders had offered to finance his college education on the condition that he become a minister, he chose to move out west instead.

In Buffalo, Cleveland’s uncle employed him as a clerk and introduced him to a group of influential figures. He began working for law firm Rogers, Bowen, and Rogers, which paved the way for him to pass the bar exam in 1859. Not letting his lack of formal education hold him back, Cleveland went on to become the mayor of Buffalo and the governor of New York. He was elected president for two non-consecutive terms – 1885 to 1889 and 1893 to 1897. He remains the only president to have served two non-consecutive terms.
4. William Henry Harrison (1841)

Image Source

William Henry Harrison was born into a notable political family in Charles City, Virginia on February 9, 1773. Growing up in Virginia, he studied Latin and French at various academic institutions. Eventually he ended up in Philadelphia and in 1790 enrolled at the University of Pennsylvania, where he studied medicine. Apparently, Harrison didn’t much care for the subject, though, so when his father died a year later and left him without any funds to continue his education, the 18-year-old Harrison decided to join the US Army.

Harrison was in the army for seven years, after which he retired and set his sights on a political career, becoming the Indiana Territory’s governor in 1801. He became the ninth President of the United States on March 3, 1841. Unfortunately, Harrison is best known for having served the briefest term in US presidential history. He died of pneumonia and septicemia on April 4, 1841, just a month after his inauguration.
3. George Washington (1789-1797)

George Washington was born on February 22, 1732 in Westmoreland, Virginia. He spent his childhood in Virginia, where he was educated by several different tutors and also attended an Anglican clergyman-run school. When Washington was just 11 years old, his father died. This prevented the boy from furthering his education at Appleby School in England as planned.

Explaining his rise to prominence, Washington said, “My mother was the most beautiful woman I ever saw. All I am I owe to my mother. I attribute my success in life to the moral, intellectual and physical education I received from her.” Washington held office as the first president of the US from 1789 to 1797. And even though he himself never graduated, he considered education paramount and said, “A primary object should be the education of our youth in the science of government. In a republic, what species of knowledge can be equally important? And what duty more pressing than communicating it to those who are to be the future guardians of the liberties of the country?”
2. Abraham Lincoln (1861-1865)

Image Source

Abraham Lincoln was born in Hodgenville, Kentucky on February 12, 1809. He received very little academic training during his formative years. By the time he came of age, his limited schooling from itinerant teachers amounted to an ability to “read, write and cipher.” Describing his childhood, he said, “It was a wild region, with many bears and other wild animals still in the woods. There I grew up… Of course when I came of age I did not know much.”

However, Lincoln was an ambitious learner and eagerly devoured any book he could get his hands on, including those on law. An autodidactic approach to legal studies, along with his dedication and hard work, enabled Lincoln to become a practicing lawyer. He spent eight years on the Illinois legislature and traveled courtroom to courtroom for years. Lincoln said he viewed education as “the most important subject which we as a people can be engaged in.” One of his law partners described his ambition as “a little engine that knew no rest.” Lincoln held presidential office from March 4, 1861 until his assassination on April 15, 1865.
1. Harry S. Truman (1945-1953)

Image Source

Harry S. Truman was born in Lamar, Missouri on May 8, 1884 and enjoyed history, piano and reading as a young child. In 1901 he graduated from Independence High School (now known as William Chrisman High School). Although he enrolled in Spalding’s Commercial College to study business, Truman dropped out after just one semester. He gave higher education another go in 1923 when he took night classes at the Kansas City School of Law (now known as the University of Missouri-Kansas City School of Law), but dropped out again in 1925, after he lost his administrative government job with the Jackson County Court.

Truman became a US senator in 1934, and on January 20, 1945, he became vice president, serving under Franklin D. Roosevelt. On April 12, 1945, the shock death of President Roosevelt thrust Truman into the limelight, the vice president having only been in his position for 82 days. He became the 33rd President of the United States, holding office until January 20, 1953. Truman is the most recent US president to have never obtained a college degree. However, the politician still realized the importance of education, saying, “Without a strong educational system democracy is crippled. Knowledge is not only key to power. It is the citadel of human freedom.”

loading...