Ο Zuckerberg παραδέχεται: Το Facebook λογοκρίνει τις απόψεις προτού δημοσιευθούν

Σε μια μαγνητοσκοπημένη δήλωση εξηγεί ότι έχουν εισαχθεί συστήματα για να προσδιορίσουν και να λογοκρίνουν το περιεχόμενο στην κορυφαία πλατφόρμα κοινωνικών μέσων
Οιδρυτής του Facebook Mark Zuckerberg παραδέχεται τώρα ότι έχουν εφαρμόσει προηγμένα «αμυντικά συστήματα» ενάντια σε αυτό που θεωρείται ως υποκίνηση ενάντια σε εθνοτικές ομάδες και μπλοκάρουν  υλικό ακόμη και πριν κυκλοφορήσει στη σελίδα του μεγαλύτερου μέσου κοινωνικής δικτύωσης.

Σε μια μαγνητοσκοπημένη δήλωση ο Zuckerberg εξηγεί ότι έχουν εισαχθεί συστήματα που είναι πιο προηγμένα από αυτά που διαθέτουν οι υπηρεσίες πληροφοριών της κυβέρνησης των ΗΠΑ για να προσδιορίσουν και να λογοκρίνουν το περιεχόμενο στην κορυφαία πλατφόρμα κοινωνικών μέσων.

Ο ιδρυτής του Facebook δηλώνει ότι αυτό περιλαμβάνεται στο πλαίσιο της κλιμακωτής εργασίας της εταιρείας ενάντια σε αυτό που χαρακτηρίζεται ως «μίσος» και το οποίο ξεκίνησε το 2016. Λένε ότι δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι απασχολούνται με τέτοια καθήκοντα. Σύμφωνα με τον Zuckerberg, τώρα καταφέρνουν να εντοπίσουν και να σταματήσουν σχεδόν το 90% αυτού του περιεχομένου που βρίσκουν προβληματικό ακόμη και πριν το δει κάποιος χρήστης του Facebook. Ο στόχος είναι να φτάσουν το 99%.

Εστίαση στην πολιτική επιρροή
Ένα μεγάλο μέρος του έργου επικεντρώνεται σε περιεχόμενο πολιτικού χαρακτήρα, όπως αυτό που περιγράφεται ως “εκστρατείες υπεράσπισης” για εκλογές. Δεν είναι σαφές πώς το Facebook κάνει διάκριση μεταξύ επιτρεπόμενου σχηματισμού πολιτικών απόψεων και ανεπιθύμητης πολιτικής επιρροής.

Ο Zuckerberg λέει επίσης ότι υπάρχει στενή συνεργασία με κυβερνητικές υπηρεσίες για να διασφαλιστεί ότι η πλατφόρμα δεν θα χρησιμοποιηθεί με ανεπιθύμητο τρόπο. Το Facebook δέχεται εδώ και πολύ καιρό σκληρή κριτική για τη λογοκρισία συντηρητικών φωνών στην πλατφόρμα και ταυτόχρονα εφαρμόζει πολύ πιο γενναιόδωρους κανόνες για το αριστερό φιλελεύθερο κοινό.

loading...