GEWKWN:Δυστυχισμένε μου λαέ καλέ και αγαπημένε. Πάντα ευκολόπιστε και πάντα προδομένε

GEWKWN

Θέλετε να μάθατε ποιοι μας κυβερνούσαν και μας κυβερνούν ακόμη;

H μαρτυρία είναι του Πατρός Χριστοφόρου Οικονόμου μέσα από το βιβλίο του «Οι προσπάθειές μου – Οδοιπορικό στην αγωνία» και αναφέρεται στις προσπάθειες της επιτροπής αγνοουμένων του 1974 να έλθουν σε επαφή με τον πρωθυπουργό τότε Γεώργιο Ράλλη…… Το πρωϊ της ημέρας του ραντεβού, ειδοποίησαν από το γραφείο του Πρωθυπουργού ότι είχε γλιστρήσει στο μπάνιο, έπεσε και στραμπούλιξε τον αστράγαλό του ( τυχαίο;  δεν νομίζω ) και δεν θα πήγαινε στο γραφείο του εκείνη την ημέρα και με οδηγίες του Πρωθυπουργού διευθετήθηκε συνάντησή για την ίδια ημέρα με τον τότε υφυπουργό εξωτερικών κ. Ζαΐμη.

Μαρτυρία Πατρός Χριστοφόρου Οικονόμου: ‘’ αναπτύξαμε την άποψή μας στον υφυπουργό εξωτερικών κ. Ζαΐμη, ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό και κρίσιμο για την υπόθεσή μας να ασκηθούν πιέσεις στην Τουρκία, για να συνεργαστεί στην αίσια επίλυση του καθαρά ανθρωπιστικού αυτού προβλήματος. Τόνισα ακόμα ιδιαίτερα την άποψη ότι η Ελλάδα ήταν σε θέση να το πράξει, δεδομένου ότι μαζί με την Τουρκία ανήκε στην ίδια συμμαχία.

Η απάντηση του κ. Ζαϊμη, ήταν κάτι το εντελώς απρόβλεπτο. Παρά την αρχική ψυχρολουσία της υποδοχής, δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα άκουα αυτά που άκουσα, σε ύφος εντελώς απαράδεκτο και σε υψωμένο τόνο.

-Μα τι λέτε κύριοι. Να πιέσουμε την Τουρκία και να διακινδυνεύσουμε να την χάσουμε, όπως χάσαμε και την Περσία; Να μείνουμε δηλαδή χωρίς συμμάχους; Δεν αντιλαμβάνεσθε ότι η Τουρκία είναι η μόνη σύμμαχος της Ελλάδος στην περιοχή;

ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ…..«Δυστυχισμένε λαέ, καλέ και αγαπημένε. Πάντα ευκολόπιστε και πάντα προδομένε»

Ο Δημοσιογράφος Λάζαρος Μαύρος έγραψε στην εφημερίδα simerini  ‘’Η Τουρκία ξέρει και φοβάται την ήττα… Γνωρίζει ότι είναι πολύ πιθανή…. Γι’ αυτό και θα αποφύγει την πολεμική σύρραξη με τον Ελληνισμό…….. δεν θα επιχειρήσει να ανοίξει την πόρτα του φρενοκομείου…… ΘΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙ, όμως, και πάλι, με τις πολεμικές απειλές και τους βρυχηθμούς της και με την προθυμία διεθνώς προθύμων, να βρει στην Αθήνα και στη Λευκωσία τούς ανέκαθεν διακατεχόμενους από τα Φοβικά Σύνδρομά τους και τα Ηττημένα Μυαλά τους, «ρεαλιστές και εκσυγχρονιστές» ΚΑΤΕΥΝΑΣΤΕΣ της.

 Για να συρθούν ξανά σε διαπραγματεύσεις και σε «Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης» και σε «αμοιβαία [με την Τουρκία] αποδεκτή λύση στην Κύπρο» και σε «συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο» που εκείνη επιδιώκει για δήθεν «win-win situation» και «καζάν-καζάν» υποταγή Ελλάδος και Κύπρου, όπως τα ξανακατάφερνε πλειστάκις στο πρόσφατο παρελθόν. ‘’

Στο επόμενο χρονικό διάστημα οι Τούρκοι θα επιδιώξουν να κλιμακώσουν την ένταση για τους ακόλουθους λόγους:

–          να αποτρέψουν την Κυπριακή Δημοκρατία από την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων

–          Να επιδιώξουν την δημιουργία φοβικών συνδρόμων στην ελληνική πλευρά, προκειμένου να αποτραπεί το ενδεχόμενο οριοθέτησης της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και Α.Ο.Ζ.

–          θεωρούν ότι με τη χάραξη των ορίων της Α.Ο.Ζ. που προτείνει, αφενός η Τουρκία θα δείξει ότι δεν αστειεύεται, αφετέρου θα αποκοπεί η γεωγραφική σχέση (διασύνδεση, επαφή) μεταξύ Ελλάδος και Κύπρου.

–          θεωρούν ότι μια ενδεχόμενη συμφωνία οριοθέτησης της Α.Ο.Ζ. μεταξύ Ελλάδος-Κυπριακής Δημοκρατίας θα αποτελέσει το πιο δυσμενές σενάριο για την Τουρκία, και για  αποφυγή της κατάστασης αυτής προτείνουν την μονομερή ανακήρυξη της Α.Ο.Ζ. από την Τουρκία όπως έγινε και στη Μαύρη Θάλασσα…..geostrategy

Τα πάντα είναι πλέον πιθανά. Ανέκαθεν η Τουρκία εκμεταλλευόταν αδυναμίες. Είναι πιθανόν λοιπόν, προφασιζόμενη ή κατασκευάζοντας ένα γεγονός, να δημιουργήσει τετελεσμένα γεγονότα, και να επιτεθεί κατά της Ελλάδος.

Οι νέες δηλώσεις αμφισβήτησης της ελληνικής κυριαρχίας, εκ μέρους της Τουρκίας, δεν είναι ανακοινώσεις ρουτίνας, πρόκειται για δημοσιοποίηση πολιτικής και θα επιδιωχθεί να υλοποιηθεί.

Η Τουρκία στήριξε όλη την εσωτερική της πολιτική στο ψέμα ότι η Ελλάδα προετοιμάζεται να της επιτεθεί……. Ο κίνδυνος όμως βρίσκεται μέσα στην Τουρκία, διότι αδυνατεί να αντιμετωπίσει τους εσωτερικούς και εξωτερικούς της εχθρούς και γι’ αυτό βγάζει το μένος της εναντίον της Αθήνας και της Λευκωσίας.

Τα αλυσιδωτά όμως λάθη που διέπραξε η κυβέρνηση Ερντογάν άρχισαν να φέρνουν άσχημα αποτελέσματα, που δρομολογούν τον διαμελισμό της Τουρκίας, ένα ολέθριο λάθος που διέπραξε η κυβέρνηση του Ερντογάν, σύμφωνα με τον σύμβουλο της αμερικανικής Βουλής για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής Walid Phares, ήταν το όραμα του Ισλαμιστή Ερντογάν, να καταστεί η Τουρκία ηγέτιδα χώρα του μουσουλμανικού κόσμου.

Για να το πετύχουν αυτό, έπρεπε να χαλάσουν τις καλές σχέσεις που είχαν με το Ισραήλ…… Αυτή η κίνηση των Ισλαμιστών σηματοδότησε  την αρχή του τέλους για την Τουρκία.

ο χώρος στον οποίο επεκτείνεται η επικράτεια της Ελλάδας και της Κύπρου, αν θεωρηθεί ως ενιαίο σύνολο, συμπεριλαμβανομένου και του θαλάσσιου χώρου που περικλείει την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη των δυο χωρών, μπορεί, χωρίς αμφιβολία να λάβει τον τίτλο μιας από τις πιο σπουδαίες περιοχές, από γεωπολιτικής άποψης και αξίας, περιοχές του πλανήτη.

Όποιος κατέχει την ευρύτατη αυτή περιοχή, ελέγχει τους θαλάσσιους άξονες και τη θαλάσσια κυκλοφορία προς τον Εύξεινο Πόντο και το Σουέζ, αλλά και τον κόλπο των Αδάνων, στον οποίο καταλήγουν σημαντικοί αγωγοί μεταφοράς αργού πετρελαίου από τον Καύκασο και το Ιράκ.

1997: Η Ελλάδα αυτοκτονεί…..

Το 1996, η κυβέρνηση Σημίτη έρχεται αντιμέτωπη με μια κρίση, και ενώ η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να βυθίσει το σύνολο των πολεμικών σκαφών του τουρκικού στόλου που βρίσκονται στην περιοχή των Ιμίων και το Δ’ Σώμα Στρατού τη Θράκη έχει τον απόλυτο έλεγχο των κινήσεων, η κυβέρνηση Σημίτη υποχωρεί και στην ουσία παραιτείται της κυριαρχίας ελληνικού εδάφους στα Ίμια, ενώ ταυτόχρονα με την πράξη της αυτή γκριζάρει ακόμα περισσότερο ολόκληρο το Αιγαίο.

Ενώ ο πρωθυπουργός Σημίτης ευχαριστεί τους Αμερικανούς γιατί με τη μεσολάβησή τους απέτρεψαν τον πόλεμο μεταξύ Ελλάδος-Τουρκίας, ένα χρόνο μετά, ‘επισφραγίζει’ το ολίσθημα των Ιμίων με την Διακήρυξη της Μαδρίτης, όπου η Ελλάδα αναγνωρίζει «νόμιμα ζωτικά συμφέροντα της Τουρκίας στο Αιγαίο», νομιμοποιώντας στην ουσία το Casus Belli της Άγκυρας.

Αν η κυοφορούμενη συν-εκμετάλλευση του υποθαλάσσιου πλούτου, που μαγειρεύεται μας επιβληθεί μετά από ένα ΣΙΚΕ ΘΕΡΜΟ επεισόδιο , τότε η χώρα και ο ελληνισμός οδηγούνται  στην ολοκληρωτική καταστροφή.

Δεδομένης της  κατάστασης που δημιούργησε η τουρκική εισβολή στην Κύπρο, ο ελληνισμός δεν έχει άλλα περιθώρια υποχώρησης έναντι της συνεχιζόμενης  τουρκικής επιθετικότητας.

Το δόγμα του «πρώτου χτυπήματος» (Δ. Τσαϊλάς Υποναύαραχος ε.α. και Α. Δρίβας Δρ. Διεθνών Σχέσεων ) : Η Ελλάδα θα πρέπει  να καταφέρει το πρώτο (μαζικό) πλήγμα, αιφνιδιάζοντας τον εχθρό.  Το πρώτο πλήγμα είναι δυνατό μόνο προ της εκδήλωσης του οποιοδήποτε θερμού επεισοδίου. Δηλαδή να επιτύχει μόνο πολύ πριν αναπτυχθεί η επιχειρησιακή ικανότητα του εχθρού…… Το πρώτο πλήγμα είναι δυνατό μόνο προ της εκδήλωσης του οποιοδήποτε θερμού επεισοδίου. Δηλαδή να επιτύχει μόνο πολύ πριν αναπτυχθεί η επιχειρησιακή ικανότητα του εχθρού.

Π.  Κονδύλης, ‘’Θεωρία του Πολέμου’’   Ο πλέον κρίσιμος παράγοντας που μπορεί να αποτελέσει το βασικό κριτήριο για τη νίκη είναι για την ελληνική πλευρά «η αποφασιστικότητα να καταφέρει το πρώτο (μαζικό) πλήγμα, αιφνιδιάζοντας τον εχθρό»…….Το πρώτο πλήγμα «είναι μια συντονισμένη και ακαριαία ενέργεια όλων των κλάδων των ενόπλων δυνάμεων προς εκμηδενίσει των ζωτικών σημείων του εχθρικού πολεμικού δυναμικού.

Ο Ελληνισμός αυτή τη φορά δεν δικαιούται να εξαπατηθεί. Έχει πείρα και γνώσεις. Δεν μπορεί να χειροκροτήσει και πάλιν την οριστική καταστροφή του. Ο πρωθυπουργός πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι αν υπογράψει όσα του ζητούν, θα διαλύσει την Ελλάδι, την οποία ως πρωθυπουργός ορκίστηκε να προστατεύει.

ΥΠΕΞ  ΚΥΠΡΟΥ: «Οι επόμενες μέρες αλλά και ολόκληρος ο Αύγουστος θα είναι μήνας εξελίξεων…..’’

18 Ιούλ 2020 Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΕΙΠΕ  ‘’ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ – ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ Ο ΠΙΟ ΚΑΥΤΟΣ ΜΗΝΑΣ ( όχι σε θερμοκρασία) ΤΟ ΕΝΑ ΘΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΛΟ…’’

loading...