ΜΕΤΑ: Καταγγελία για το μπλοκάρισμα της ιστοσελίδας ErgasiaNET από το Facebook

Από την Κυριακή 26 Ιούλη 2020, η ιστοσελίδα του ΜΕΤΑ, το ergasienet.gr, βρίσκεται σε διαρκή αποκλεισμό από το Facebook. Κάθε προσπάθεια για κοινοποίηση ή αναδημοσίευση συνδέσμων, είτε μέσα από την ιστοσελίδα, είτε μέσω προσωπικών λογαριασμών των μελών μας, βρίσκει… το μπλόκο του Facebook και τα μηνύματα που αναφέρουν πως «περιλαμβάνει περιεχόμενο που έχει αναφερθεί ως προσβλητικό από άλλους χρήστες του Facebook», «παραβιάζει τους όρους της κοινότητας (goes against our Community Standards», ή ότι η ιστοσελίδα ergasianet.gr «είναι “spam”». Επιπλέον, όλες όλες οι προηγούμενες κοινοποιήσεις, είτε χρηστών, είτε μέσα από την σελίδα της παράταξης στο Facebook, δεν εμφανίζονται.

Μας προκαλούν θυμηδία οι «δικαιολογίες» του συγκεκριμένου μέσου κοινωνικής δικτύωσης, καθώς γνωρίζουμε πως δεν είναι η πρώτη φορά που προχωρά σε τέτοιες ενέργειες.

Ως ΜΕΤΑ δηλώνουμε ότι είμαστε και θα είμαστε απέναντι σε κάθε λογοκρισία και φίμωση, για αυτό στην ιστοσελίδα μας φιλοξενούνται ή αναδημοσιεύονται διαφορετικές απόψεις. Καταγγέλλουμε την αντιδημοκρατική και αυταρχική κίνηση του Facebook να μπλοκάρει την ιστοσελίδα ergasianet.gr, που αποτελεί τη φωνή μας στο διαδίκτυο, από το Facebook.

Η κίνηση αυτή μόνον τυχαία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Έρχεται, στο πλαίσιο της κυβέρνησης της ΝΔ, να ελέγξει και αν δεν μπορεί να «σιωπήσει» κάθε φωνή αντίστασης στις αντεργατικές και αντιλαϊκές νεοφιλελεύθερες πολιτικές που εφαρμόζει, και μάλιστα με δικαιολογία την πανδημία του κορονοϊού, με μεγαλύτερη ένταση.

Πρόκειται για φίμωση της ελευθερίας του λόγου, χτυπά άμεσα τα εργατικά, δημοκρατικά και κοινωνικά δικαιώματα και έπεται του αντιδημοκρατικού -χουντικής εμπνεύσεως- νόμου της κυβέρνησης για την απαγόρευση των διαδηλώσεων.

Γνωρίζαμε ότι οι απόψεις και η δράση του ΜΕΤΑ, που προβάλλονται μέσα από το ErgasiaNET, «ενοχλούν» πολλούς, αλλά είναι ξεκάθαρη η στάση μας: δεν κάνουμε βήμα πίσω, η λογοκρισία και το μπλόκο μας πεισμώνουν περισσότερο, ώστε να συνεχίσουμε με μεγαλύτερη ένταση τον αγώνα και την υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων.

Έχουμε ήδη κάνει καταγγελία στο Facebook και ζητάμε την αποκατάσταση της αδικίας. Καλούμε τους εργαζομένους, τα Σωματεία, κάθε δημοκρατικό πολίτη αλλά και τους χρήστες του συγκεκριμένου μέσου κοινωνικής δικτύωσης να καταδικάσουν την ενέργεια αυτή.

28 Ιουλίου 2020 Από το ΜΕΤΑ

loading...