Η Αλβανέζα Dua Lipa ονειρεύεται την «Μεγάλη Αλβανία» μέχρι την Πρέβεζα

Ανάρτησε στα social media σημαία η οποία καλύπτει σερβικά αλλά και ελληνικά εδάφη μέχρι τη Θεσπρωτία, ενώ περιλαμβάνει και την Κέρκυρα –  Η απαράδεκτη ανάρτηση ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων
Σάλο έχει προκαλέσει στα social media μια άκρως εθνικιστική και διαχαστική ανάρτηση της Dua Lipa. Η διάσημη, Αλβανικής καταγωγής τραγουδίστρια «στόλισε» τις σελίδες της στο Instagram και στο Twitter με την σημαία της «Μεγάλης Αλβανίας» η οποία καλύπτει σερβικά αλλά και ελληνικά εδάφη αποκαλύπτοντας, ξεκάθαρα, τις σκληρές εθνικιστικές της πεποιθήσεις.

Η σημαία, που είχε εμφανιστεί και το 2014 κατά την διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα της Σερβίας με την Αλβανία, είναι πλαισιωμένη από από τις φωτογραφίες του ιδρυτή του Αλβανικού κράτους Ισμαήλ Κεμάλι και του Αλβανού πολεμιστή Ίσα Μπολετίνι, πρωτοστάτη στον ανταρτοπόλεμο κατά της Σερβίας. Συνοδεύεται δε από τη λέξη «Αυτόχθονες» που σημαίνει πως θεωρούν ότι όλες οι περιοχές που εμφανίζονται στον εν λόγω χάρτη ανήκουν στους Αλβανούς. Ο χάρτης αυτός «φτάνει» μέχρι τη Θεσπρωτία, ενώ περιλαμβάνει και την Κέρκυρα.
Όπως ήταν φυσικό η απαράδεκτη αυτή ανάρτηση ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από πολίτες όλου του κόσμου οι οποίοι καταγγέλλουν την τραγουδίστρια για ακραίο εθνικισμό.
Η 25χρονη τραγουδίστρια γεννήθηκε στο Λονδίνο. Οι γονείς της ήταν Αλβανοί μετανάστες με καταγωγή από την Πρίστινα του Κοσσυφοπεδίου. Η οικογένειά της μετακόμισε στο Κόσοβο το 2008 όταν εκείνη ήταν 13 ετών. Έναν χρόνο αργότερα άρχισε να δημοσιοποιεί τις μουσικές της ανησυχίες ανεβάζοντας στο διαδίκτυο τις διασκευές που έκανε σε επιτυχίες γνωστών ποπ σταρ μεταξύ των οποίων η Κριστίνα Αγκιλέρα, η Νέλι Φουρτάντο κ.α. Σε μια μουσική διαδικτυακή πλατφόρμα την ανακάλυψαν μια ομάδα μάνατζερ που έψαχναν για νέους ταλαντούχους καλλιτέχνες και κάπως έτσι άνοιξε η μουσική της διαδρομή η οποίο εξελίχθηκε γρήγορα και ιδιαίτερα επιτυχημένα.
Το όνομά της είναι πλέον διεθνούς εμβέλειας, αρκετά τραγούδια της έχουν γίνει μεγάλες επιτυχίες ενώ έχει αποσπάσει πολυάριθμα βραβεία ανάμεσα στα οποία και δύο Γκράμι και τρία Brit. Μέχρι στιγμής έχει κυκλοφορήσει δύο προσωπικά άλμπουμ, τα «Dua Lipa» και «Future Nostalgia»
Παρά τις εθνικιστικές απόψεις της πάντως έχει αναπτύξει και φιλανθρωπική δράση στηρίζοντας οικονομικά διάφορα ιδρύματα ενώ παράλληλα δηλώνει φεμινίστρια και υπέρμαχος της διαφορετικότητας. Πώς μπορούν να συνδυαστούν όλες οι παραπάνω πεποιθήσεις; Μόνον η ίδια γνωρίζει…

loading...