Η ελληνική τραγωδία: Ολόκληρο… παράνομο (!) εργοστάσιο ελικοπτέρων στην Μολδαβία – Στην Ελλάδα ούτε… παιδικό drone!

Η Μολδαβία, η πιο φτωχή χώρα της Ευρώπης, με ετήσιο κατά κεφαλήν ΑΕΠ μόλις 3.000 ευρώ, καταφέρνει και έχει ολόκληρο εργοστάσιο κατασκευής ελικοπτέρων, έστω και παράνομο(!) την στιγμή που η Ελλάδα του “rooms to let” έχει εγκαταλείψει πλήρως την αμυντική της βιομηχανία.

Ένα ολόκληρο εργοστάσιο παραγωγής αντιγράφων των ρωσικών ελικοπτέρων Ka-26 εντόπισαν στη Μολδαβία οι αστυνομικές αρχές της χώρας. Σύμφωνα με τα πρώτα συμπεράσματα των ερευνών τα αντίγραφα Ka-26 πωλούνταν σε χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.

Τη στιγμή της εφόδου στο εργοστάσιο βρέθηκαν 10 ελικόπτερα σε διάφορα στάδια κατασκευής. Φυσικά τα ελικόπτερα που άφηναν τη γραμμή παραγωγής δεν περνούσαν από κανένα επίσημο έλεγχο ή διαδικασία πιστοποίησης.

Εκτίμηση των αρχών είναι ότι το Ka-26 επιλέχθηκε λόγω της απλότητας στην κατασκευή του. Είναι άγνωστο ακόμα, και αυτό προσπαθούν να μάθουν οι αρχές, πόσο καιρό λειτουργούσε το εργοστάσιο, πόσα ελικόπτερα έχει κατασκευάσει και που τα έχει πωλήσει.

Την ίδια στιγμή η Ελλάδα δεν παράγει, όχι ελικόπτερα, αλλά ούτε παιδικά… drones, ενώ μέχρι και το καινούργιο τυφέκιο του Ελληνικού Στρατού θα το εισάγει από το Ισραήλ.

Την ίδια στιγμή οι «σύμμαχοι» της Ελλάδας στην ΕΕ όχι μόνο πωλούν αμυντικό υλικό στην Τουρκία, αλλά κυρίως στηρίζουν και χρηματοδοτούν την τουρκική αμυντική βιομηχανία. Το ίδιο κάνουν και οι ΗΠΑ, οι οποίες δεν δίστασαν να «πριμοδοτήσουν» την Τουρκία με το πρόγραμμα των F-35 το οποίο πριν διακοπεί- θα απέφερε αρκετά δισεκατομμύρια στους Τούρκους αλλά και τεχνογνωσία stealth.

Δυστυχώς, αυτή κατάντια, όχι μόνο της αμυντικής αλλά γενικά της ελληνικής βιομηχανίας έχει φτάσει την χώρα στο σημείο να παρακαλάει τους… τουρίστες από τη Σερβία και τη Βουλγαρία για να μην πεθάνουν οι Έλληνες από την πείνα.

loading...