Νοβαρτις, Που Βρίσκεται Τελικά η Αλήθεια;

Εκατέρωθεν προπαγάνδα με παιχνίδι λέξεων και προσπάθεια χειραγώγησης. Αυτή είναι όλη η ουσία. Η Αλήθεια για μια ακόμα φορά δεν ξέρουμε που βρίσκεται. Η πολιτική κατά κεφαλήν καλλιέργεια (για να χρησιμοποιήσω όρους Γιανναρά) ελάχιστη ή ολίγιστη. Περνάει η υπόθεση Νοβαρτις από μπροστά μας όπως και η υπόθεση Ζημενς και σε λίγο θα είναι ανάμνηση. Γιατί τόση αδιαφορία; Αυτή ακριβώς (η αδιαφορία μας) στηρίζει και το διεφθαρμένο μας πολιτικό σύστημα.


Θεοφάνης Α. Τσαπικούνης
Έγγραφο της Novartis Hellas παρέλασε από τις σελίδες και τις ιστοσελίδες του Documento και του documentonews gr, με κωδικό «Harvard Project». Βίντεο από τηλεοπτικό κανάλι της πρωτεύουσας όπου θίχτηκαν πολλά και σημαντικά υπάρχει στο γιου τιουμπ, βίντεο επίσης από την ελβετική τηλεόραση στην ιταλική γλώσσα όπου αποκαλύπτονται πολλά. Το αποτέλεσμα: Πολιτικοί απειλούσαν με μηνύσεις, ακόμη και δικαστικούς, και δικαστικοί φέρεται να ενέπλεξαν πολιτικούς.
https://www.documentonews.gr/article/to-peribohto-harvard-project-o-froyzhs-kai-oi-stoxoi-poy-epeteyxthhsan
https://www.documentonews.gr/article/h-novartis-sxediaze-me-to-harvard-project-kai-oi-ypoyrgoi-ekteloysan
https://www.protothema.gr/politics/article/946013/frouzis-gia-novartis-to-harvard-project-epiteuhthike-epi-suriza/
https://www.skai.gr/news/politics/frouzis-to-harvard-project-elave-sarka-kai-osta-epi-syriza
Έπεσε η αυλαία στις ΗΠΑ. Για ένα θέμα που δεν αφορούσε ακριβώς τις ΗΠΑ. Φαίνεται ότι σε όλο αυτό σημαντικό ρόλο έπαιξαν και οι μάρτυρες που εμφανίζονται στο ντοκιμαντέρ της ελβετικής τηλεόρασης.
https://www.youtube.com/watch?time_continue=170&v=C0s2BqCXgC4

Με εξωδικαστικό συμβιβασμό έκλεισε η αντιπαράθεση της Novartis με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ. Καταλογίστηκε πρόστιμο 112 εκατ. δολαρίων (99,85 εκατ. ευρώ). Με την απόφαση αυτή η Novartis παραδέχεται ότι η εταιρεία συμμετείχε σε προγράμματα καταχρηστικών πληρωμών ή προνομίων σε «δημόσιους και ιδιωτικούς παρόχους υγείας στη Νότια Κορέα, στο Βιετνάμ και στην Ελλάδα με αντάλλαγμα τη συνταγογράφηση ή τη χρήση προϊόντων Novartis ή Alcon».
Παράλληλα, και σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο του δικαστηρίου του Νιου Τζέρσι η Novartis καλείται να καταβάλει 310 εκατ. δολάρια (276, 28 εκατ. ευρώ) που αφορούν αθέμιτες πρακτικές της Novartis Hellas. Όπως αναφέρει, οι άνθρωποι της Novartis, συνειδητά και εσκεμμένα, συνωμότησαν και συμφώνησαν μεταξύ τους να διαπράξουν αδικήματα κατά των ΗΠΑ. Ανάμεσα στα αδικήματα αυτά είναι, όπως αναφέρεται στο σημείο 4, «να παρακινήσουν τους ξένους αξιωματούχους (σ.σ. τους Έλληνες αξιωματούχους) να χρησιμοποιήσουν την επιρροή τους στην κυβέρνηση και τους Οργανισμούς και τα Όργανα και να επηρεάσουν τις αποφάσεις των κυβερνήσεων των Οργανισμών και των Οργάνων προκειμένου να βοηθήσουν τη Novartis Hellas».

(Θανάσης Καραμπάτσος, Πιάσαμε εκατό, πάμε με χίλια, Jun 26, 2020, 7:15 AM)
Δηλαδή, οι Αρχές των ΗΠΑ διερεύνησαν και διαλεύκαναν την υπόθεση και ζήτησαν αποζημίωση. Οι Ελληνικές Αρχές τι ακριβώς έκαναν;;;
Μελετώντας και τα δυο κείμενα διαπιστώνουμε ότι μιλάνε για αξιωματούχους, όχι κυβερνητικούς αξιωματούχους.
Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ δέχεται ότι υπάρχει σκάνδαλο (κι όχι υποτιθέμενη «σκευωρία». Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι του υπουργείου Δικαιοσύνης, στο οποίο ανήκει το FBI, που έχουν ερευνήσει την υπόθεση συνομίλησαν με Έλληνες συναδέλφους τους για να τους συνδράμουν. Είχαν ήδη στοιχεία και τα έδωσαν στους Έλληνες. Μεταξύ άλλων τους είπαν ότι υπάρχουν αναφορές σε πολιτικά πρόσωπα στην Ελλάδα και… it’s up to you, είναι στο χέρι σας τι θα κάνετε, αν σας ενδιαφέρει να ερευνήσετε. Εκεί έδωσαν το σημείωμα με τα ονόματα των πολιτικών (Θανάσης Καραμπάτσος, Πιάσαμε εκατό, πάμε με χίλια, Jun 26, 2020, 7:15 AM).
Στην Ελλάδα ούτε Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ούτε Υπουργείο Δικαιοσύνης. Αλλά, ένας υπουργός απειλεί με φυλακή εισαγγελέα και ακούγεται ότι εισαγγελέας προσπάθησε να σπιλώσει πολιτικούς.
(Εξωδικαστικός συμβιβασμός για Novartis στις ΗΠΑ: Καταβάλλει 347 εκατ. δολάρια και «ξεπλένει» τα πολιτικά πρόσωπα. https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/890677_exodikastikos-symvivasmos-gia-novartis-katavallei-225-ekat-i-novartis 25/06/2020)

Η Αλήθεια που βρίσκεται;;;
Στις ΗΠΑ που η Νοβαρτις δεν ζημίωσε άμεσα θα καταβάλει ένα σημαντικό ποσό. Στην Ελλάδα που προφανώς ζημίωσε κανείς πολιτικός κανείς της κυβέρνησης δεν ζητεί απολύτως τίποτε. Και όχι μόνο αυτό. Στο πλαίσιο του συμβιβασμού, η Ελλάδα παύει τις έρευνες κατά πολιτικών προσώπων αφού παραδέχεται ότι η διαφορά είναι «αστικής φύσεως».
Και μετά έρχεται η ηχογραφημένη συνομιλία μεταξύ υπουργού του συριζα και επιχειρηματία και ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΛΥΝΕΙ.
Και ξαφνικά ακούγεται ότι επιχειρηματίας έχει καταγράψει την συνομιλία του με υπουργό του συριζα.
Μετά την πρώτη έκπληξη και την αναστάτωση έρχεται η Αντίδραση του συριζα: Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει από τον εισαγγελέα να προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια σε σχέση με αυτεπάγγελτα διωκόμενες πράξεις. Θα καταθέσουν αναφορά στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την παράνομη ηχογράφηση Μιωνή και θα ζητήσουν να προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια σε σχέση με αυτεπάγγελτα διωκόμενες πράξεις καθώς και να εφαρμοστεί ο νόμος από όλες τις Αρχές.
(δηλαδή χρησιμοποιούμε την νομοθεσία κατά το δοκούν; Κοινώς όπως μας βολεύει; γιατί αυτή η ενέργεια; Δεν τους ενδιαφέρει η αλήθεια; Γιατί η καταγραφή είναι παράνομη; Αν η έγγραφη σε αναλογικά ή ηλεκτρονικά μέσα είναι παράνομη πως θα μπορέσει κάποιος να ισχυριστεί ότι είναι αθώος; ή να φανεί η Αλήθεια)
(Ο ΣΥΡΙΖΑ στέλνει στη Δικαιοσύνη την μαφία των υποκλοπών της Νέας Δημοκρατίας

https://netakias.com/2020/06/26/%ce%bf-%cf%83%cf%85%cf%81%ce%b9%ce%b6%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%ad%ce%bb%ce%bd%ce%b5%ce%b9-%cf%83%cf%84%ce%b7-%ce%b4%ce%b9%ce%ba%ce%b1%ce%b9%ce%bf%cf%83%cf%8d%ce%bd%ce%b7-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%bc%ce%b1/

26 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020)
Στο εξαιρετικό άρθρο

(Ελλάς, Δεν Θα Απομείνει Ούτε Λίθος Επί Λίθου…! (Photo)

https://www.newsbreak.gr/apopseis/107106/den-tha-apomeinei-oyte-lithos-epi-lithoy/

2020-06-25, Γράφει ο Μανώλης Κοττάκης)
Διαβάζουμε:

Ηχογράφησε παρανόμως τον υπουργό. Ομολογεί ότι παρακολουθούσε με intelligence τις τηλεφωνικές επικοινωνίες άλλου υπουργού (Παπαγγελόπουλος), ενώ βρισκόταν ταυτόχρονα, κατά δήλωσή του, σε ανοιχτή γραμμή με τον τότε διοικητή της ΕΥΠ. Υποστηρίζει ότι για την άρση των δικαστικών εκκρεμοτήτων του έχει γίνει συμφωνία σε επίπεδο πρωθυπουργών Ελλάδας – Ισραήλ.
Ζητεί να οριστεί από τον υπουργό πρόξενος της Ελλάδας στο Ισραήλ, για να πάψει η δίωξή του. Ζητεί να παρέμβει ο τότε πρωθυπουργός της χώρας σε εν ενεργεία εισαγγελέα για να κλείσει η υπόθεσή του. Απαιτεί από υπουργό και άλλον κρατικό αξιωματούχο να εύρουν τη δικογραφία και να του την προσκομίσουν αμέσως για να τη μελετήσει.
Δηλαδή, ένας επιχειρηματίας έχει πρόσβαση σε πρωθυπουργούς, υπουργούς, διοικητές μυστικών υπηρεσιών, και ποιος ξέρει που αλλού. ΓΙΑΤΙ;;; μήπως αυτό καταδεικνύει την κατάσταση και την ποιότητα της ελληνικής πολιτικής σκηνής; Γιατί πρωθυπουργοί και υπουργοί δέχονται επιχειρηματίες στο γραφείο τους; Γιατί συναντιούνται με επιχειρηματίες εκτός γραφείου; Δεν υπάρχει νομοθεσία και υπηρεσίες για την ομαλή εξέλιξη και υλοποίηση μιας επένδυσης; Υπάρχουν. Αλλά υπάρχει και ένα πολύπλοκο και δαιδαλώδες νομικό πλαίσιο που οδηγεί – περιέργως – στα γραφεία υπουργών.
Η Siemens διώχθηκε στις ΗΠΑ με τον ίδιο νόμο

Η Siemens είναι ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στην μεταπολίτευση, όπου αποδεδειγμένα υπουργοί και πολιτικά κόμματα εισέπραξαν μίζες και διώχθηκε κι αυτή στην Αμερική με τον ίδιο νομό που διώχτηκε και η Novartis . Τον FCPA. Κλήθηκε λοιπόν να πληρώσει ένα τεράστιο πρόστιμο για μίζες στην Αργεντινή, στην Βενεζουέλα, Μεξικό, Ισραήλ, Μπαγκλαντές, Κίνα και αλλού.
Για τις μίζες στην Ελλάδα πόσα πλήρωσε; Μηδέν!
Καθώς η Νοβαρτις δέχτηκε να πληρώσει ένα κολοσσιαίο πρόστιμο, το μεγαλύτερο που έχει εισπραχθεί για μία μόνο χώρα στην αμερικανική ιστορία, όπως είπε ο Παύλος Σαράκης, πιθανόν να υπάρχουν στα χέρια των αμερικάνων και άλλα σημαντικά στοιχεία. Γι αυτό ίσως ο τέως αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, είχε δηλώσει ότι μιλάμε για το μεγαλύτερο σκάνδαλο της μεταπολίτευσης.
(NOVARTIS: Όντως το μεγαλύτερο σκάνδαλο πολυεθνικής στην μεταπολίτευση

https://www.newsbreak.gr/egklima/107670/novartis-megalytero-skandalo-metapoliteysi/

26-06-2020)
Και βέβαια προκύπτει ένα ερώτημα:

Κινήθηκαν νομικά οι ΗΠΑ αλλά δεν κινήθηκε η Ελλάδα. Η οποία Ελλάδα θα μπορούσε να κινηθεί νομικά εντος της αλλα και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Αλλά δεν έκανε τίποτε. Απολύτως τίποτε.
Και κατόπιν εορτής εκφράζεται η κυβερνητική πρόθεση να ετοιμαστεί η διαδικασία για την νομική διατύπωση αξίωσης από το Ελληνικό Δημόσιο σε βάρος της φαρμακοβιομηχανίας Novartis. Έτσι προανήγγειλε ο Πέτσας. Κατόπιν εορτής. Για τα προσχήματα και τις εντυπώσεις. Όπως και τα εγκαίνια σε μεγάλα έργα. Κάνουμε εγκαίνια αλλά το έργο δεν το βλέπουμε. Και όταν το βλέπουμε έχουν περάσει χρόνια, έχει αυξηθεί έως 500% και 1000% ο προϋπολογισμός του και βέβαια πάντα ζημιωμένο το Δημόσιο Ταμείο.

(H κυβέρνηση ετοιμάζει αγωγές κατά της Novartis για αποζημίωση του Ελληνικού Δημοσίου

https://www.dikastiko.gr/%cf%80%cf%81%cf%89%cf%84%ce%bf-%ce%b8%ce%b5%ce%bc%ce%b1/h-kyvernisi-etoimazei-agoges-kata-tis-novartis-gia-apozimiosi-toy-ellinikoy-dimosioy/ 26/06/2020)

Παπαχριστόπουλος & Κοτρώτσος για το σκάνδαλο Novartis
Αξίζει να ακούσουμε τα δυο παρακάτω βίντεο (λινκ) και να μπερδευτούμε ακόμα περισσότερο.
Θανάσης Παπαχριστόπουλος για Νοβαρτις

https://www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=55i45JLTJZg&feature=emb_title

30/06/2020
Στο 12’ μιλάει ο κος Κυρανάκης και λέει: που τα γνωρίζετε όλα αυτά κύριε Παπαχριστόπουλε; Δεν είναι ο ρόλος σας, από που και έως που βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου;
(όμως είναι δουλειά της εκάστοτε κυβέρνησης να τοποθετεί πρόεδρο και εισαγγελέα του Άρειου Πάγου της αρέσκειας της κύριε Κυρανάκη; Και με αυτή την λογική γιατί σχηματίζονται εξεταστικές επιτροπές στην βουλή; Τότε είναι ο ρόλος τους;)
(Σεραφείμ Κοτρώτσος για το σκάνδαλο Novartis και την αναφορά στις ΗΠΑ για Foreign Officials

https://www.youtube.com/watch?v=OhitQJYqe-g 29/06/2020).

Συμπέρασμα
Ένα μπερδεμένο κουβάρι που μάλλον εξυπηρετεί να μείνει μπερδεμένο.

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ

(έγγραφο 1)

Department of Justice

Office of Public Affairs

FOR IMMEDIATE RELEASE

Thursday, June 25, 2020

Novartis Hellas S.A.C.I. and Alcon Pte Ltd Agree to Pay over $233 Million Combined to Resolve Criminal FCPA Cases

https://www.justice.gov/opa/pr/novartis-hellas-saci-and-alcon-pte-ltd-agree-pay-over-233-million-combined-resolve-criminal

Novartis AG, Novartis Hellas S.A.C.I., and Alcon Pte Ltd Agree to Pay over $345 million Combined to Resolve FCPA Matters with the Government

Novartis Hellas S.A.C.I. (Novartis Greece), a subsidiary of Novartis AG, a Switzerland-based global pharmaceutical company, and Alcon Pte Ltd, a former subsidiary of Novartis AG and current subsidiary of Alcon Inc., a multinational eye care company, have agreed to pay a combined total of more than $233 million in criminal monetary penalties to resolve the department’s investigation into violations of the Foreign Corrupt Practices Act (FCPA).

The resolutions arise out of a Novartis Greece scheme to bribe employees of state-owned and state-controlled hospitals and clinics in Greece and to falsely record improper payments relating to the corrupt scheme and similar conduct, and an Alcon Pte Ltd scheme to make and falsely record improper payments in Vietnam. Novartis AG has also agreed to pay over $112 million to the U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) in a related matter.

Novartis Greece entered into a deferred prosecution agreement with the Criminal Division’s Fraud Section and the U.S. Attorney’s Office for the District of New Jersey in connection with a criminal information filed today in the District of New Jersey charging Novartis Greece with one count of conspiracy to violate the anti-bribery provisions of the FCPA and one count of conspiracy to violate the books and records provision of the FCPA. Pursuant to the deferred prosecution agreement, Novartis Greece has committed to pay a total criminal monetary penalty of $225 million.

Alcon Pte Ltd, a subsidiary of Novartis AG at the time of the misconduct, separately entered into a deferred prosecution agreement in connection with a criminal information filed today in the District of New Jersey charging Alcon Pte Ltd with conspiracy to violate the books and records provision of the FCPA. Pursuant to the deferred prosecution agreement, Alcon Pte Ltd has committed to pay a total criminal monetary penalty of approximately $8.9 million.

“Novartis AG’s subsidiaries profited from bribes that induced medical professionals, hospitals, and clinics to prescribe Novartis-branded pharmaceuticals and use Alcon surgical products, and they falsified their books and records to conceal those bribes,” said Assistant Attorney General Brian A. Benczkowski of the Justice Department’s Criminal Division. “The resolutions announced today reflect the paramount importance of effective compliance programs and the department’s commitment to holding companies accountable when they fall short.”

“The agreement we’re announcing today shows that there will be a heavy price paid by companies that violate our laws, whether at home or overseas,” said U.S. Attorney Craig Carpenito for the District of New Jersey. “Just as importantly, it includes a framework for compliance reforms that should ensure that these companies conduct their business legally moving forward.”

“The FBI is committed to fighting any corrupt acts that adversely impact our economy, our citizenry, or our way of life,” said Acting Special Agent in Charge Douglas Korneski of the FBI’s Newark Field Office. “I say this to every company doing business on the stock exchange – if you think you can ignore the rules or make up your own, if your business model includes bribery or a quid pro quo, you can count the days until we show up on your company's doorstep. We will protect our citizens, our economy, our way of life, and bring to justice anyone who breaks the law.”

According to its admissions, between 2012 and 2015, Novartis Greece conspired with others to violate the FCPA by engaging in a scheme to bribe employees of state-owned and state-controlled hospitals and clinics in Greece in order to increase the sale of Novartis-branded pharmaceutical products. Specifically, Novartis Greece paid for employees of state-owned and state-controlled hospitals and clinics to travel to international medical congresses, including events held in the United States, as a means to bribe these officials in exchange for increasing the number of prescriptions they wrote for Lucentis, a prescription drug that Novartis Greece sold. In furtherance of the scheme, Novartis Greece employees traveled to the United States, and, while located in the United States, facilitated the provision of the improper benefits to publicly-employed Greek health care providers.

In connection with the resolution, Novartis Greece also admitted that between 2009 and 2010, Novartis Greece made improper payments to health care providers in connection with an epidemiological study that was intended to increase sales of certain Novartis-branded prescription drugs. The epidemiological study was used as a vehicle to make improper payments to the health care providers in order to increase sales of certain Novartis-branded prescription drugs, and Novartis Greece employees recognized that many participating health care providers believed that they were being paid in exchange for writing prescriptions of Novartis products and not for providing data as part of a clinical study.

In furtherance of both schemes, Novartis Greece, through its employees and agents, knowingly and willfully conspired with others to cause Novartis AG to mischaracterize and falsely record improper payments related to the international medical congresses and the epidemiological study in Novartis AG’s books, records, and accounts.

According to its admissions, from 2011 through 2014, Alcon Pte Ltd knowingly and willfully conspired with others to cause Novartis AG to maintain false books, records and accounts, as a result of a scheme to bribe employees of state-owned and state-controlled hospitals and clinics in Vietnam. Specifically, the false books and records resulted from a scheme in which Alcon employees in Vietnam made corrupt payments through a third-party distributor to employees of state-owned and state-controlled hospitals and clinics in Vietnam in order to increase sales of intraocular lenses. Intraocular lenses are artificial replacement lenses that are implanted in the eye as part of a treatment for a variety of ailments such as cataracts. Alcon employees in Vietnam, reimbursed the distributor for up to 50 percent of the cost of the corrupt payments, and these reimbursements were falsely recorded as, among other things, consulting expenses, marketing expenses, and human resource expenses.

As part of the agreement with Novartis Greece, Novartis Greece agreed to continue to cooperate with the U.S. government in any ongoing or future criminal investigations concerning Novartis Greece, its executives, employees, or agents. In addition, under the agreement, Novartis Greece and its parent company, Novartis AG, agreed to enhance their compliance programs and to report to the government on the implementation of their enhanced compliance programs.

As part of the agreement with Alcon Pte Ltd, Alcon Pte Ltd agreed to continue to cooperate with the government in any ongoing or future criminal investigations concerning Alcon Pte Ltd, its executives, employees, or agents. In addition, under the agreement, Alcon Pte Ltd and its parent company, Alcon Inc., agreed to enhance their compliance programs and to report to the government on the implementation of their enhanced compliance programs.

The government reached these resolutions with Novartis Greece and Alcon Pte Ltd based on a number of factors, including the failure to timely disclose the conduct that triggered the investigations; the nature and seriousness of the offenses, which spanned multiple years and involved high level employees; the lack of an effective compliance and ethics program at the time of the misconduct; and credit for each company’s respective cooperation. The companies also engaged in remedial measures, including terminating and disciplining individuals who orchestrated the misconduct, adopting heightened controls and anti-corruption protocols, and significantly increasing the resources devoted to compliance.

The criminal monetary penalty for Novartis Greece reflects a 25 percent reduction off a point near the midpoint of the U.S. Sentencing Guidelines range because, although Novartis Greece fully cooperated and remediated, its parent company Novartis AG was involved in similar conduct for which it previously reached a resolution with the SEC in March 2016.

The criminal monetary penalty for Alcon Pte Ltd reflects a 25 percent reduction off the bottom of the U.S. Sentencing Guidelines fine range because of Alcon Pte Ltd’s full cooperation with the government’s investigation.

In a related matter with the SEC, Novartis AG agreed to pay the SEC disgorgement and prejudgment interest totaling approximately $112 million for the conduct in Greece and Vietnam, as well as additional conduct.

The FBI’s Garrett Mountain, New Jersey Field Office is investigating the case. Trial Attorney Della Sentilles of the Criminal Division’s Fraud Section and Senior Trial Counsel Bernard J. Cooney and Assistant U.S. Attorney Joshua L. Haber of the U.S. Attorney’s Office Health Care Fraud Unit are prosecuting the case.

The department appreciates the assistance of the Criminal Division’s Office of International Affairs and the significant cooperation provided by the SEC in this case.

The Fraud Section is responsible for investigating and prosecuting all FCPA matters. Additional information about the Justice Department’s FCPA enforcement efforts can be found at www.justice.gov/criminal-fraud/foreign-corrupt-practices-act.

The year 2020 marks the 150th anniversary of the Department of Justice. Learn more about the history of our agency at www.Justice.gov/Celebrating150Years.

Attachment(s):

Download Alcon Deferred Prosecution Agreement

Download Alcon Information

Download Novartis Deferred Prosecution Agreement

Download Novartis Information

Topic(s): Foreign Corruption

Component(s):

Criminal Division

Criminal - Criminal Fraud Section

USAO - New Jersey

Press Release Number: 20-589

(έγγραφο 2)

Νοβαρτις ΗΠΑ απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

https://medlabgr.blogspot.com/2020/06/bomva-apo-hpa-gia-novartis-den-brethike-emploki-politikon-prosopon.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+MedlabMedicalInstitute-News+%28MEDLAB+MEDICAL+INSTITUTE+-+NEWS%29

Δεν υπάρχουν σχόλια :