Ελλάδα – Τουρκία! Τα τρία σενάρια της σύγκρουσης

Όλοι πλέον γνωρίζουν…Η απάντηση των Ενόπλων Δυνάμεων

Η Τουρκία δεν είναι πια απρόβλεπτη! Αυτό πρέπει να σταματήσει να λέγεται και να γράφεται. Είναι άκρως ΠΡΟΒΛΕΨΙΜΗ!

Το ξεκάθαρο σχέδιο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι να καταστήσει την Τουρκία μουσουλμανική δύναμη στην παγκόσμια σκηνή! Σύμβολο σε αυτή την κατεύθυνση είναι η μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί.

Κύριο εμπόδιο είναι η Ελλάδα, της οποίας η ΑΟΖ, κόβει στην γείτονα τον δρόμο για την Ανατολική Μεσόγειο. Η Τουρκία έχει μάλιστα συμφωνήσει με την Δυτική Λιβύη παράνομο μνημόνιο ΑΟΖ, το οποίο δεν λογαριάζει το Καστελόριζο, την Ρόδο, την Κάρπαθο, την Κρήτη.

Η Άγκυρα έχει ανακοινώσει την πρόθεση της να προβεί σε παράνομες γεωτρήσεις νοτίως της μεγαλονήσου!

Δείτε τα τρία σενάρια:

Όπως αντιλαμβάνεστε λοιπόν, η Τουρκία είναι πια ένα ανοιχτό βιβλίο, δρώντας όπου βρει πρόσφορο έδαφος. Ώρα λοιπόν να γράψουμε τα πράγματα με το όνομα τους! ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ!

Πρόσφατο δημοσίευμα του Bloomberg, στο οποίο δεν δόθηκε η πρέπουσα σημασία, αναφέρει ότι οι τουρκικές δυνάμεις επεμβαίνουν με οπλισμένα drones, πολεμικά αεροσκάφη και άρματα μάχης σε συγκρούσεις από την Συρία και την Λιβύη έως το Ιράκ, ενώ τουρκικά πλοία πλέουν στη Μεσόγειο, συντηρώντας τη διαμάχη με την Ελλάδα και την Κύπρο για τους πόρους φυσικού αερίου.

Αυτό η Τουρκία το πράττει επειδή οι ΗΠΑ λάμπουν διά της απουσίας τους, λόγω της διαμάχης Τραμπ-Βαθέως Κράτους εν όψει των εκλογών του Νοεμβρίου, η Ρωσία χαίρεται για τον «πανικό» που προκαλείται σε περιοχές που το ΝΑΤΟ αλώνιζε, ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται σε διαρκή παρακμή.

Όπως τονίζεται στο δημοσίευμα, μετά από σχεδόν δύο δεκαετίες στο «τιμόνι» της Τουρκίας, ο κ. Ερντογάν έχει μετατρέψει την Τουρκία σε μια περιφερειακή δύναμη με περισσότερη διεθνή επιρροή απ’ ό,τι είχε από την ίδρυσή της ως κοσμικό κράτος με δυτικό προσανατολισμό το 1923 από τον Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ. Με άλλα λόγια απομακρύνεται από την Δύση.

«Η Τουρκία έχει το στρατηγικό πλεονέκτημα», δήλωσε ο Τίμοθι Ας της Bluebay Asset Management. «Η πραγματικότητα είναι ότι η ΕΕ είναι λιοντάρι χωρίς δόντια σε ό,τι αφορά την Τουρκία. Και ο κ. Ερντογάν το έχει καταλάβει εδώ και πολύ καιρό» πρόσθεσε.

Και ως εκ τούτου δρα όπως δρα. Προβλέψιμα, μεθοδικά με σχέδιο!

Η Ελλάδα πλέον γνωρίζει! Οι Τούρκοι προχωρούν…

Οι Ένοπλες Δυνάμεις μέχρι στιγμής έχουν προβεί στις κατάλληλες ασκήσεις, προκειμένου να είναι έτοιμες, όποτε αυτό χρειαστεί…

loading...