ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Της Λέττας Καλαμαρά

Άλαλοι οι πολιτικοί προύχοντες και διανοούμενοι στην ωμή δολοφονική απόπειρα εναντίον του δημοσιογράφου Στέφανου Χίου. Λίγα 24ωρα μετά τη δεξίωση της Αυτού Εξοχότητας Προέδρου της ελαττωματικής (Flawed Democracy),  σύμφωνα με τον παγκόσμιο δείκτη EIU Democracy Index 2019, Ελληνικής Δημοκρατίας μας,  στον κήπο του Μεγάρου, το πιστόλι μίλησε για την ανεπιθύμητη δημοσιογραφία στην Ελλάδα.

Πιο εκκωφαντική και από την εκπυρσοκρότηση του πιστολιού 9mm ήταν η σιωπή των κατόχων της δημοκρατικής εξουσίας. Δεν βρέθηκε ένας πολιτικός ηγέτης στην Ελληνική Βουλή να καταδικάσει το γεγονός. Μπορεί κάποιος να διαφωνούσε σφόδρα με τα πρωτοσέλιδα ή τον τρόπο κάλυψης των θεμάτων από τον δημοσιογράφο Στέφανο Χίο, αυτό όμως δεν μπορεί να είναι άλλοθι για τη σιωπή. Τα τελευταία πρωτοσέλιδα της εφημερίδας “ΜΑΚΕΛΕΙΟ” πριν από το δολοφονικό χτύπημα ήταν ιδιαίτερα αιχμηρά, όχι όμως στο σημείο να επιλέγεται η σιωπή και η αδιαφορία σε ένα τέτοιο χτύπημα που θυμίζει άλλες εποχές. Ελπίζουμε αύριο η ΠτΔ από το Βήμα της Ελληνικής Βουλής πέρα από το μήνυμα του φερετζέ και της μαζικής παραγωγής μασκών να βρει δύο λόγια και για το δολοφονικό χτύπημα ενάντια στην Ελευθερία του Τύπου και ενάντια στη ζωή.

Ευχόμαστε ο Υπουργός Δημοσίας Τάξης κ. Χρυσοχοϊδης που γνωρίζει καλά από δολοφονικά χτυπήματα να εξιχνιάσει αυτή την υπόθεση και τους ηθικούς αυτουργούς της. Δεν αρμόζει στην ελαττωματική δημοκρατία μας η ανεξιχνίαστη απόπειρα φόνου και η ένοχη σιωπή απέναντι σε τέτοια φαινόμενα. Εκτός και αν ο κ.Μητσοτάκης ανέχεται τακτικές που ομοιάζουν με το υβριδικό καθεστώς Ερντογάν και Πούτιν όπου όποιος διαφωνεί εξοντώνεται ή εξορίζεται με τελευταία και μόνη επιλογή παραμονής στη χώρα του τη σιωπηρή συνδιαλλαγή. Εξάλλου η θέση της Ελευθερίας Τύπου της Ελλάδας στην παγκόσμια κατάταξη World Press Freedom Index 2020 δεν είναι ιδιαίτερα τιμητική και δεν αναμένεται να βελτιωθεί με τέτοια φαινόμενα.

Ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση στον δημοσιογράφο Στέφανο Χίο και την οικογένειά του και σύντομα δυνατό στις επάλξεις και με όσους διαφωνούν με τη δουλειά του να τον αντιμετωπίζουν νόμιμα.

Δολοφονίες και ασθένειες έχουν καθαρίσει δημοσιογράφους μεταπολιτευτικά σε σημείο παρεξηγήσεως.  

loading...