Οι καλύτερες ημερήσιες αποδράσεις από την Αθήνα

Η Αθήνα είναι περήφανη για τα αξιοθέατα και τις αισθήσεις της τόσο εντός όσο και εκτός από τα όρια της πόλης. Τόσο για καλοκαιρινές εκδρομές όσο και για χειμερινές, εδώ σας έχουμε τις καλύτερες ημερήσιες αποδράσεις από την Αθήνα.

Απολαύστε τον ήλιο και την άμμο στο ΚΑΠΕ Σούνιο

Η παραλία στο ΚΑΠΕ Σούνιο βρίσκεται σε μια μικρή χερσόνησο νοτιοανατολικά της Αθήνας, διασχίζοντας τα καταγάλανα νερά του Σαρωνικού Κόλπου. Με όμορφες παραλίες και υπέροχη θέα, είναι το ιδανικό μέρος για μια χαλαρωτική ημερήσια εκδρομή έξω από τα όρια της πόλης. Αλλά δεν είναι όλα ήλιος και άμμος. Σκαρφαλωμένο στην άκρη των γκρεμών που βυθίζονται στα 65 μέτρα στη θάλασσα είναι ο Ναός του Ποσειδώνα, ένας αρχαίος χώρος λατρείας. Οι μεγάλοι λευκοί μαρμάρινοι κίονες που παραμένουν ως απόδειξη του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού και της ικανότητάς τους για την επιλογή τοποθεσιών για ναούς.

Επιστρέψτε στη φύση σε μια πεζοπορία στη Πάρνηθα

Εάν έχετε κουραστεί από τη φασαρία της πόλης και χρειάζεστε ένα διάλειμμα στη φύση, το Εθνικό Πάρκο Πάρνηθας είναι εκπληκτικά κοντά στην Αθήνα, μόλις 40 χλμ, βόρεια της πόλης. Αυτά τα βουνά είναι καλυμμένα με ένα απέραντο δάσος από έλατα, γεμάτα σπηλιές και άγρια ​​ζωή και διάσπαρτα με πολλά υπέροχα μονοπάτια πεζοπορίας. Δεν θα ιδρώσετε ιδιαίτερα, επειδή αυτή η ημερήσια εκδρομή είναι μια χαλαρωτική πεζοπορία έξι χιλιομέτρων κατά μήκος κυρίως ενός επίπεδου εδάφους. Τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο άνετα καθώς απολαμβάνετε ένα παραδοσιακό μεσογειακό γεύμα κάτω από τα δέντρα.

Πηγαίνετε για καταδύσεις στο Γαλάζιο Πηγάδι στη Βουλιαγμένη

Βρίσκεται νότια της Αθήνας, το Γαλάζιο Πηγάδι (Blue Hole) είναι μια θαλάσσια σπηλιά που εκβάλλει κάθετα στα 30 μέτρα στον πυθμένα της θάλασσας. Μοιάζοντας με ένα τεχνητό πηγάδι, η κατάδυση σε αυτήν τη γεωλογική ανωμαλία είναι ένα περιπετειώδες ημερήσιο ταξίδι που κάνει μια αλλαγή από τα ιστορικά αξιοθέατα της ή από μια γευστική περιήγηση στην Αθήνα. Στο κάτω μέρος υπάρχει ένα άλλο σκοτεινό άνοιγμα: η αρχή ενός αχαρτογράφητου και ανεξερεύνητου δικτύου σπηλαίων που πιστεύεται ότι συνδέεται με την κοντινή λίμνη Βουλιαγμένη στην ηπειρωτική χώρα. Φυσικά, το καταδυτικό σας ταξίδι γίνεται από τους εκπαιδευτές κατάδυσης.

Πλοηγηθείτε κατά μήκος της ακτής

Εάν έχετε ονειρευτεί ποτέ να βουτήξετε από ένα γιοτ αγκυροβολημένο σε έναν απομονωμένο όρμο, τότε αυτό το ταξίδι μισής ημέρας είναι για εσάς. Βγαίνοντας από τη μαρίνα στην Αθήνα, το εξειδικευμένο ιστιοπλοϊκό πλήρωμα περιηγεί τους επισκέπτες κατά μήκος της ακτής της Αθηναίας, σταματώντας στο δρόμο για πολλές ευκαιρίες κολύμβησης. Με τη επιστροφή στο πλοίο, σας περιμένουν σνακ μετά την βουτιά σας, και αν σας ενδιαφέρει, ο πλοίαρχος θα σας διδάξει τα βασικά της ιστιοπλοΐας.

loading...