«ΒΟΜΒΑ» Ρώσου βουλευτή! Ζητά από την Άγκυρα να παραχωρήσει στη Ρωσία τα δικαιώματα θρησκευτικών μνημείων!


Στον απόηχο της απόφασης για να μετατραπεί η Αγία Σοφία σε τζαμί.
«Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο της μεταφοράς στη Ρωσία των δικαιωμάτων ορισμένων θρησκευτικών μνημείων που βρίσκονται σε τουρκικό έδαφος».

Σύμφωνα με το Sputniknews, αυτή τη δήλωση έκανε ο πρόεδρος της ρωσικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής αρμόδιας για θέματα κοινωνικής πολιτικής, κοινωνικών και θρησκευτικών οργανισμών, Σεργκέι Γκαβρίλοφ, κατά τη διάρκεια τοποθέτησής του στην Ομοσπονδιακή Συνέλευση της Ρωσίας.

Όπως επεσήμανε, στη λίστα δεν περιλαμβάνονται μόνο εκκλησίες, αλλά τόποι προσκυνήματος και ξενοδοχεία τα οποία χτίστηκαν από Ρώσους και ανήκαν στην προ επαναστατική Ρωσία.

Ο βουλευτής έκανε λόγο για τουλάχιστον επτά εκκλησίες που ανήκαν στη ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία και έκρινε πως οι παρούσες συνθήκες είναι κατάλληλες για να παρθεί η σχετική απόφαση.


«Αυτό δεν αφορά μόνο την Κωνσταντινούπολη, αλλά και τις περιοχές που είναι δημοφιλείς για Ρώσους τουρίστες και προσκυνητές, όπως, για παράδειγμα, η Αττάλεια και η Μύρα στη Λυκία, όπου κήρυξε και θάφτηκε ένας από τους μεγαλύτερους Αγίους, ο Άγιος Νικόλαος. Οι δημοτικές Αρχές των αντίστοιχων επαρχιών της Τουρκίας είναι έτοιμες να υποστηρίξουν τη ρωσική πλευρά λόγω της προοπτικής δημιουργίας ευνοϊκών συνθηκών για τους Ρώσους επισκέπτες και επενδυτές», τόνισε ο Γκαβρίλοφ, όπως μεταδίδει το sputniknews.

Εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι για να ξεκινήσει η διαδικασία, απαιτείται η «καλή διάθεση» του Ερντογάν και, φυσικά, η άδειά του για την μεταφορά των δικαιωμάτων των σχετικών μνημείων. Κατά την άποψή του, μια τέτοια απόφαση θα ήταν σοφή.

«Έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι η Τουρκία σέβεται τα συναισθήματα των πιστών όλων των θρησκειών του κόσμου. Εάν είναι όντως έτσι, σήμερα, μετά τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, η μεταφορά των δικαιωμάτων των χριστιανικών μνημείων στη Ρωσία θα είναι η πιο λογική πράξη του Τούρκου ηγέτη. Το δικαίωμα ιδιοκτησίας είναι ιερό για το Ισλάμ».

Δεν υπάρχουν σχόλια :