Η απιστευτη ερμηνεία των γυναικών Θεών του Ολύμπου που δείχνει την ευφυΐα των Αρχαίων Ελλήνων!

Oι Αρχαίοι Έλληνες δεν ονόμαζαν ποτέ τίποτα στην τύχη, έτσι και στους θεούς τους που για αυτούς συμβόλιζαν τις εκφάνσεις και τις αρετές που περιέχει η μία και μοναδική Θεία Ουσία έδιναν τις κατάλληλες ονομασίες οι οποίες ήταν στην κυριολεξία πνευματικοί κώδικες.
Ήρα: Γιά το όνομα της σεπτής Βασίλισσας των Θεών δύο είναι οι σοβαρότερες ετυμολογικές εκδοχές. Είτε προέρχεται από την δασυνόμενη λέξη «ώρα», η οποία πρωτίστως υποδηλώνει την «χρονική περίοδο», είτε από την επίσης δασυνόμενη λέξη «ήρως», που σημαίνει «ήρωας», οπότε Ήρα είναι είτε η χρονική περίοδος είτε η ηρωίδα. Το όνομα απαντά και ως Ήρη ή Ηρώ.

Αθηνά: Η ετυμολόγηση του πανάρχαιου ονόματος της Παρθένου Αθηνάς έχει γνωρίσει διάφορες απόπειρες.
Εδώ παρατίθεται προς κρίση η γνώμη του υπογράφοντα. Το όνομα προέρχεται από το στερητικό…«α-» και την λέξη «θήνιον», η οποία, κατά τον λεξικογράφο Ησύχιο, σημαίνει «γάλα», οπότε Αθηνά είναι «εκείνη που δεν έλαβε γάλα», «εκείνη που δεν θήλασε», υπονοώντας σαφώς την γέννηση τής Θεάς από την κεφαλή τού Δία, απ’ όπου η Αθηνά εξήλθε πάνοπλη και ετοιμοπόλεμη.Άρτεμις: Το όνομα τής Αειπαρθένου Αρτέμιδος προέρχεται από το επίθετο «αρτεμής», δηλαδή «σώος, ακέραιος, υγιής», το οποίο, με την σειρά του, συντίθεται από τις λέξεις «άρτιος» (τέλειος, πλήρης) και «τέμνω» (κόβω, τεμαχίζω). Άρτεμις, λοιπόν, είναι η σώα, η ακέραια, η υγιής. Στην κλασική ελληνική γλώσσα, το όνομα κλίνεται «η Άρτεμις, τής Αρτέμιδος», με κλητική «Άρτεμις», ενώ στην νέα ελληνική υπάρχουν δύο τρόποι: είτε «η Άρτεμη, τής Άρτεμης», με κλιτική «Άρτεμη», είτε «η Άρτεμις, τής Αρτέμιδας», με κλιτική «Άρτεμις».

Δήμητρα: Το όνομα της καρποφόρου Θεάς τής γονιμότητας προέρχεται από τις λέξεις «δα» ή «δη» και «μήτηρ». Η πρώτη σημαίνει «γη» και η δεύτερη «μητέρα», άρα Δήμητρα είναι η Μητέρα Γη. Το αρσενικό όνομα Δημήτριος σημαίνει «εκείνον που ανήκει στην Δήμητρα», «εκείνον που είναι τής Δήμητρας».

Εστία: Το όνομα της σεμνής Εστίας προέρχεται είτε από το ρήμα «έζομαι», που σημαίνει «καθίζω τον εαυτό μου, διαμένω», οπότε Εστία είναι η διαμονή, είτε από το ρήμα «ίστημι», δηλαδή «στήνω, ιδρύω, ανεγείρω», οπότε Εστία είναι η κατοικία. Ο σημερινός όρος «εστία» συμπεριλαμβάνει αμφότερες τις έννοιες.

Αφροδίτη: Το όνομα της ερωτικής Θεάς προέρχεται από την λέξη «αφρός» και το ρήμα «δίω» (φεύγω, απομακρύνομαι ταχέως), άρα Αφροδίτη είναι «εκείνη που φεύγει μέσα από τον αφρό».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η ετυμολόγηση του ονόματος απο τον παράλληλο τύπο «Αβροδίτη», ο οποίος σημαίνει «αβροδίαιτη», δηλαδή «εκείνη που διάγει βίο τρυφηλό».

loading...

12 thoughts on “Η απιστευτη ερμηνεία των γυναικών Θεών του Ολύμπου που δείχνει την ευφυΐα των Αρχαίων Ελλήνων!

  1. O Χριστιανισμός στερείται οποιασδήποτε πνευματικής στάσεως ισάξιας της Ελληνικής Θρησκείας, εκτός κι αν τέτοιες θεωρήσουμε την αποστήθιση ψαλμών, την ταπείνωση, το προσκύνημα οστών και νεκροκεφαλών, την καθύβριση της Δημοκρατίας ως "Πολιτεία του Διαβόλου", ή τα συνθήματα επιπέδου "Ορθοδοξία ή Θάνατος".

    Ο Χριστιανισμός, στα σημεία που δείχνει κάποια πνευματικότητα, δεν είναι παρά μία άκομψη όσο και χυδαία αντιγραφή ηθικών φιλοσοφικών προταγμάτων των φιλοσόφων μας, ενώ στα υπόλοιπα τμήματά του στερείται οποιουδήποτε ηθικού μηνύματος, εκτός κι αν τέτοια θεωρήσουμε τη μισαλλοδοξία, τον φανατισμό, τη θεομανία, την ενοχή, την απαξίωση κάθε πνευματικής καλλιέργειας.

    Αντιθέτως, η Ελληνική Θρησκεία, ως καταφάσκουσα την γήϊνη ζωή, είναι μία υγιέστατη προσπάθεια στροφής των ανθρώπων προς τους κόσμους των Θεών, μη δογματική, φυσιολατρευτική, πολυθεϊστική, τελειωτική, εορταστική, ανθρώπινη.

    Η Ελληνική Θρησκεία βαθαίνει τη σύνδεση των ανθρώπων με το Θείο όχι μέσα από συντριβή, αυτοξευτελισμό, ταπείνωση, αλλά μέσα από πηγαίες λειτουργίες, μυθοπλασία, χορό, μουσική και συλλογικές εορτές και επίσης μας συνδέει με τον θαυμαστό πνευματικό κόσμο των Προγόνων μας, αντί να μας αποξενώνει και να τους καθυβρίζει, όπως κάνει ο Χριστιανισμός.

    Το Δωδεκάθεο δεν είναι ακριβώς θρησκεία, όπως την εννοεί ο ιουδαϊσμός, αλλά μία θα λέγαμε θεώρηση, Κοσμοαντίληψη. Το Δωδεκάθεο είναι "φυσική" και όχι όπως ο ιουδαϊσμός "εξ αποκαλύψεως", είναι συνέχεια του
    Ορφισμού και των πανάρχαιων Μυστηρίων που αναπτύχθηκαν στην περιοχή του Αιγαίου και χάνεται στην εποχή των πρώτων χρόνων του ανθρώπου.

    Το Αιγαίο θεωρείται τόπος ανθρωπογέννεσης και πολιτισμογέννεσης. Οι πρώτοι κάτοικοι της περιοχής έδωσαν τα φύλα, εκείνα από τα οποία προήλθαν οι Προέλληνες και απ αυτά οι Έλληνες.
    Όντα Πνευματικά Τελειωμένα, που συνδέθηκαν με την περιοχή μας, αποτέλεσαν το Πάνθεον των Ελλήνων. Ο Ελληνισμός ανέπτυξε μία εντελώς διαφορετική αντίληψη. Δεν δέχεται τον εξωκόσμιο Θεό των Εβραίων. Το Σύν-παν που απεκάλεσε Κόσμο (κόσμημα) για να δείξει την Ομορφιά του, περιλαμβάνει και τα Όντα που ονομάζουμε θεούς.

    Η Ελληνική Κοσμοθέαση ανυψώνει τον Άνθρωπο (Ανθρωπισμός), ενώνει το θρησκευτή με την Ομορφιά, τον θέλει όρθιο με το βλέμμα ψηλά, ενεργό συμμέτοχο μέσα από μουσική, τραγούδι, χορό, διάφορα δρώμενα.
    Γι αυτό και η κυοφορούσα γυναίκα είναι σε κατάσταση "εν(α)-ΔΙΑ-φέρουσα!! Εν δυνάμει το κυοφορούμενο μπορεί να εξελιχθεί σε ΘΕΟ!

    Πώς θα εξελιχθεί ο άνθρωπος; Μέσα από την απεριόριστη ανάπτυξη της φιλοσοφίας, των επιστημών, των τεχνών και γραμμάτων, της πολιτικής (Δημοκρατία!), του αθλητισμού, την ανάπτυξη του Ανθρωπισμού.
    Να γιατί η αρχαία Ελλάδα, χώρα της ελευθερίας, επρώτευσε!

  2. ΑΡΘΟΚΑΦΡΕ
    υπαρχει ναος της ευπλειας ΑφροΔητη; κ εαν …Που >>>>

  3. *****************************************
    1) Αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι κρατούν αποστάσεις από τους θεούς της μυθολογίας.
    Ο Σωκράτης π.χ. θανατώθηκε για ασέβεια προς τους θεούς, ο Πλάτων και ο Αναξαγόρας εξορίστηκαν για ασέβεια προς τους θεούς.
    Επομένως τι είναι αυτά που μας λες;

    2) Συγκρίνεις τον Θεό της Ορθοδοξίας, τον Χριστό, και τα μηνύματα της διδασκαλίας του Χριστού με τους θεούς της μυθολογίας; Θα πέσει κανένα ταβάνι και θα μας πλακώσει.

    α) Ο θεός Κρόνος έτρωγε τα παιδιά του, δηλαδή ήταν θεός ανθρωποφάγος (κανίβαλος).
    β) Οι αρχαίοι Έλληνες προσέφεραν ανθρωποθυσίες στους θεούς τους. Δηλαδή σκέτη φρίκη. Το λένε οι ίδιοι οι αρχαίοι Έλληνες συγγραφείς, δεν το λέω εγώ.
    Ιδού τα ντοκουμέντα:
    http://antexeistinalitheia.gr/ta-eschi-ke-i-anthropothisies-tis-dode/

    3) Άκουσον άκουσον, συγκρίνει τον Χριστό και την διδασκαλία του Χριστού με τους θεούς της μυθολογίας και τα μηνύματα των θεών της μυθολογίας (ανθρωποφαγία, ανθρωποθυσίες, απιστίες των θεών, γκαστρώματα γυναικών από τους θεούς κ.λ.π.) ! ! !
    ***************************************

  4. Γιατί οι αντιπαθούντες την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ σπάζουν συνεχώς τα μούτρα τους μ' αυτά που λένε;

  5. "Οι Αρχαίοι Έλληνες βρήκαν τα πάντα, εκτός από την…θρησκεία".

    Βρήκαμε τα πάντα, μας λέγουν οι επαγγελματίες χριστιανοί, πλην της θρησκείας. Την οποία πήραμε από τους Εβραίους, αυτό το τελευταίο δεν το λένε για να μην τονίζεται το μέγεθος της ανοησίας τους.

    Δηλαδή μας λέγουν ότι εμείς ανακαλύψαμε Φιλοσοφία, μαθηματικά, φυσική, ιατρική, αστρονομία, πολιτική (δημοκρατία), αρχιτεκτονική, θέατρο, ζωγραφική, μουσική, αλφάβητο, αθλητισμό, και τόσα άλλα αγαθά του πολιτισμού.
    Αλλά κάναμε λάθος στο θέμα της θρησκείας.
    Και ο εβραϊκός λαός που δεν ανακάλυψε τίποτε από τα παραπάνω, ανακάλυψε την αληθινή θρησκεία!

    Ο άγνωστος θεός (άλλη απάτη).
    Ολόκληρη η επιγραφή περί αγνώστου θεού που τάχα ανακάλυψε ο Σαούλ-Παύλος στην Αθήνα λέει:

    "Τοις θεοίς, Ασίας, Ευρώπης και Αφρικής, θεοίς αγνώστοις και ξένοις".

    Αρα ούτε μιλά για έναν θεό ούτε έχει το νόημα που δίνει ο Σαούλ και οι επαγγελματίες χριστιανοί.

    Οι αρχαίοι Έλληνες ποτέ δεν προσκυνούσαν, ούτε φιλούσαν τα αγάλματα, όπως κάνουν σήμερα οι χριστιανοί ειδωλολάτρες, που προσκυνούν εικόνες, κόκκαλα, νεκροκεφαλές, ξύλα, παπούτσια, κάλτσες, ζώνες…..

    Οι πρόγονοί μας απευθύνοντο στους θεούς όρθιοι, με το κεφάλι ψηλά.

  6. Εσύ είσαι σίγουρα απόγονος του Δία που πήδηξε τη μάνα σου,η δικαιολογία του κερατά πατέρα σου και όλων των κερατάδων μικρό δείγμα σε συνδυασμό με τις πολιτισμένες ανθρωποθυσίες,την λατρεία των ανωμάλων σεξουαλικών και κάθε λογής εκτροπών και την αθρόα εισαγωγή ψευτοθεών από την Ασία και την Αφρική ή μήπως λατρεύεις και τον θεό απατεώνα που εδρεύοντας στούς δελφούς κατεύθυνε ή μάλον όντας ανύπαρκτος κύρησε ιερούς πολέμους προς χρηματισμό του σάπιου ιερατείου που πουλαγε τη μαστούρα γιά σοφία συνεργάσθηκε με τους Πέρσες και κατά πάγια τακτική εμπορευόταν τη δήθεν θρησκεία την οποία απεφευγαν μετά βδελυγμίας οι πραγματι φωτισμένοι πρόγονοι μας ακόμα και υπό την απειλή της θανάτωσης,αν σου λέει τίποτα το όνομα Σωκράτης.Γιά όλα αυτά ο πρώτος με πανελλήνιο όραμα ηγέτης τους ξέσχισε κυριολεκτικά,αν σου λέει τίποτα το όνομα Φίλιππος.Γιά όλα αυτά και πολλά άλλα βγάλε το σκασμό ανώμαλο ανοσιούργημα τις εβραιομασωνικής λέπρας.

  7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  8. Δεν προσκυνούσαν, έστελναν μόνο χρυσό, ελεφαντόδοτο, διαμάντια και ότι πολύτιμο είχαν στην από μέσα, όχι βέβαια από το υστέρημά τους. Εβαζαν και διάφορους μεσάζοντες που ήταν του κόλπου και άμα κάτσεις και ξεστραβωθείς θα μάθεις τι γινότανε.

  9. Τελικά σε αυτό τον τόπο δεν ανθεί μόνο η φαιδρά πορτοκαλέα αλλά η φαιδρότητα γενικά.Πράγματι φαιδρό δεν είναι να αντικρύζεις ενήλικες και γεροπαραλυμένους άνδρες με φουστίτσες και μεσοκαιρίτισες και ανέραστα γραίδια με χλαμύδες (με σκισίματα γιά να φαίνοντε οι πατσές να γιορτάζουν με κρεοφαγία την γέννηση του αδώνιδος την Μ παρασκευή γιά να προκαλέσουν τους χριστιανούς,λές και μερικά σούργελα μπορούν να επηρεάσουν το σύνολο των Ελλήνων που πιστεύουν στον Ενα Αληθινό Θεό .Οι άνθρωποι το ψωμί τους βγάζουν ως πράκτορες των εβραιομασώνων αυτοεξευτελιζόμενοι όντας αριθμητικά αμελητέοι εως ανύπαρκτοι θέλουν να κάνουν γνωστή τη βρωμερή τους ύπαρξη αλυχτώντας .Μας διασκεδάζουν ας είναι καλά και περαστικά τους.

  10. **************************************
    9.28
    Εσύ γράφεις ό,τι σου λένε. Δεν ερευνάς την αλήθεια.

    1) Για την επιγραφή που αναφέρεις υπάρχει πράγματι ιστορική αναφορά.
    Υπάρχουν, όμως, κι άλλες ιστορικές αναφορές για σχετικές επιγραφές στην Αθήνα και στην υπόλοιπη Ελλάδα:

    α) Διογένης Λαέρτιος. Γράφει ότι στα περίχωρα των Αθηνών υπήρχαν ''βωμοί ανώνυμοι''.

    β) Παυσανίας. Γράφει: ''εστί δε βωμοί θεών τε ονομαζόμενων αγνώστων και ηρώων''.

    γ) Φιλόστρατος. Γράφει ότι είδε στην Αθήνα βωμό ''αγνώστων θεών''.

    δ) Λουκιανός. Κάνει αναφορά σε όρκο που απευθυνόταν σε άγνωστο θεό: ''Νη τον άγνωστον εν Αθήναις''.

    Άρα μπορεί να είδε ο Παύλος βωμό αφιερωμένο σε άγνωστο θεό ναι ή όχι; ; ; ; ;

    ε) Στην Περγαμο βρέθηκε σε βωμό η επιγραφή ''θεοίς αγνώστοις''

    Τα άλλα που γράφεις είναι ανάξια σχολιασμού.
    ********************************************

  11. Γιατί οι αντιπαθούντες την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ σπάζουν συνεχώς τα μούτρα τους μ' αυτά που λένε;

  12. Μα γι αυτο πληρωνονται κ ο Σταγακης ψευτοπατερακης,Καλοπουλοι κ σια απο τους εβραιομασωνους να βριζουν τον χριστιανισμο.
    ………………………………………..
    https://www.youtube.com/watch?v=GOrbwZmJ5Fs
    ………………………………………….
    Γ.ΦΟΥΡΑΚΗΣ: Ο μεγαλυτερος δηθεν Ελληνας 12θεος ομολογει δημοσια λιγο πριν πεθανει οτι ολοι οι δηθεν αρχαιοελληνιστες ειμαστε κοινοι απατεωνες πληρωμενοι απο τους μασωνους να πληξουμε την ορθοδοξια!!!Ολα τα αλλα περιτευουν για τους σατανολατρες σατανιστες!

Comments are closed.