ΑΣ ΦΟΡΕΣΟΥΜΕ ΜΑΣΚΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗ ΤΥΧΟΝ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΝ ΚΙ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΝ ΤΟΝ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟΥΣ

ΑΝΤΙΠΕΡΙΣΠΑΣΜΟΣ Η «ΕΞΑΡΣΗ» ΤΗΣ «ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ»






Του Στρατή Μαζίδη

Κι εκεί που δύο μήνες είχαν κλείσει τα πάντα αδικαιολόγητα αντί να παραμείνουν ανοικτά με σαφείς κανόνες και κανείς δε διανοήθηκε να
επιβάλλει την υποχρεωτική χρήση της μάσκας, έρχονται να την φορέσουν τώρα μέσα στο κατακαλόκαιρο κι αφού εδώ κι αρκετές ημέρες έχει επιστρέψει η κορωνοϋστερία.

Όπως το πρώτο κύμα της πανδημίας ήρθε εξαιρετικά βολικά για να κλείσουν τα πάντα και να φορτωθεί στον ιό η ήδη από τα τέλη του 2019 κάμψη της ελληνικής οικονομίας, ομοίως το “δεύτερο” κύμα, έρχεται πάλι σε μια βολική στιγμή.

Θα ρωτήσει ίσως κανείς, αμφισβητείς την ύπαρξη του ιού; Όχι, αλλά την αποτελεσματικότητα κι αξιοπιστία όσων αποφασίζουν. Μη θυμηθούμε τι έλεγαν για τον ιό και τις μάσκες κάθε εβδομάδα από τα τέλη του Ιανουαρίου. Ό,τι έκανα τόσα χρόνια προσέχοντας και τηρώντας βασικούς κανόνες, το κάνω και τώρα.

Τώρα λοιπόν έχουμε μια Τουρκία να ξεσαλώνει σε όλα τα επίπεδα κατά της χώρας μας η οποία εμφανίζει διπλό πρόσωπο. Άλλοτε βγαίνει η πρωθυπουργική αδερφή διατυμπανίζουσα ότι ίσως πρέπει να δώσουμε κάτι κάπου [Καστελόριζο] για να διασφαλίσουμε κάποια άλλα αλλού [Λέρος] κι άλλοτε ο Α/ΓΕΕΘΑ δηλώνει πως πρώτα θα τους κάψουμε και μετά θα δούμε ποιοι ήταν.

Η ουσία είναι ότι η χώρα μας “κουβεντιάζει” τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Ήδη έδωσε κάτι στην Ιταλία καταργώντας de facto την έννοια της αποκλειστικότητας της ΑΟΖ. Σκέτη ΟΖ.

Μετά πήγαμε στο Κάιρο κουβεντιάζοντας και παζαρεύοντας έως και το….50% της επήρρειας των νησιών. Στείλαμε μηνύματα στην Τουρκία ότι είμαστε συζητήσιμοι και προχωρήσαμε σε κρυφές συναντήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ

loading...