ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΝΕ ΟΙ ΤΙΠΟΤΕΣ!!! - Ιερώνυμος για Αγία Σοφία: «Να μην έχει συνέχεια η βαρβαρότητα»


Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, τέλεσε σήμερα την Ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου στη Μητρόπολη Αθηνών.

Την ημέρα της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τέλεσε την Ακολουθία του Ακάθιστου Υμνου, ψέλνοντας το «τη Υπερμάχω υπέρ βοηθείας και ενισχύσεως του γένους μας». Οπως είχε αναφέρει, η 24η Ιουλίου είναι «ημέρα πένθους και οδύνης για όλη την Ορθοδοξία, τον Χριστιανισμό και ολόκληρο τον Ελληνισμό».

Το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου

Μετά το πέρας της Ακολουθίας, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τόνισε: «Σήμερα είναι μαζί μας όλος ο πολιτισμένος κόσμος», τόνισε μετά το πέρας της Ακολουθίας του Ακάθιστου Ύμνου ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, προσθέτοντας: «Υπάρχουν πολλοί βέβαια που δεν ακούνε, δεν βλέπουν και δεν καταλαβαίνουν. Εμείς αγωνιζόμαστε γι’ αυτό τον πολιτισμό. Απόψε προσευχηθήκαμε και το αίτημά μας είναι αληθινό και συνεχές, να μην εξαπλωθεί η βαρβαρότητα. Είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος της εποχής μας. Αυτό που σημειώνεται σήμερα, δηλαδή η προσβολή του πολιτισμού και η άρνηση της ανθρωπιάς, είναι τα προβλήματα. Να ευχηθούμε η βαρβαρότητα να μην έχει συνέχεια».

Από το πρωί της Παρασκευής, πένθιμα χτυπούσαν οι καμπάνες σε εκκλησίες της Ελλάδας για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί. Το βράδυ της Πέμπτης, κατά την έλευση της εικόνας της Οσίας Πελαγίας ο μητροπολίτης Σύρου-Τηνου Δωρόθεος στο κήρυγμα του αναφέρθηκε στην μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί και κάλεσε τον κόσμο να ψάλλουν όλοι μαζί τον Ακάθιστο ύμνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :