ΕΡΕΥΝΑ: ΕΝΤΟΠΙΣΤΕ ΚΡΥΦΕΣ ΚΑΜΕΡΕΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ, ΜΕ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΔΕΛΦΟΣ ΜΑΣ ΚΟΙΤΑΖΕΙ ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΤΙΛΗΠΤΟΣ


Μια οικογένεια πρόσφατα είχε μια μεγάλη έκπληξη στο Airbnb τους: μια κρυφή κάμερα μεταμφιεσμένη σαν ανιχνευτής καπνού στο

σαλόνι, παρακολουθούσε κάθε τους κίνηση.

Ακολουθούν δύο τρόποι για να ελέγξετε για κρυφές κάμερες σε Airbnb ή σε άλλους χώρους, χρησιμοποιώντας συσκευές iPhone ή Android.
Οι κρυφές κάμερες υπάρχουν
Αν μείνετε σε ξενοδοχείο ή σε Airbnb, οι κρυμμένες κάμερες θα πρέπει πλέον να σας ανησυχούν. Στην περίπτωση του Airbnb, ο οικοδεσπότης σας θα πρέπει να αναφέρει όλες τις κάμερες που διαθέτει, ενεργοποιημένες ή όχι. 
Επιπλέον, το Airbnb δεν επιτρέπει στους οικοδεσπότες να τοποθετούν κάμερες σε μπάνια ή χώρους ύπνου, ακόμα κι αν υπάρχει ένα πτυσσόμενο κρεβάτι στο σαλόνι.
Όμως, όπως ανακάλυψε αυτή η οικογένεια, ο οικοδεσπότης τους, σκέφτηκε να κρύψει μια κάμερα και να μην το αναφέρει. Οι κρυφές κάμερες σε ένα Airbnb δεν είναι κάτι νέο. 
Το πρόβλημα δεν περιορίζεται στο Airbnb. Μια πρόσφατη δημοσίευση ανέφερε περισσότερες ιστορίες κρυφών φωτογραφικών μηχανών για streaming σε ξενοδοχεία της Νότιας Κορέας . 
Περισσότεροι από 1500 επισκέπτες του ξενοδοχείου έγιναν streaming ζωντανά μέσω διαδικτύου. Καθώς οι κρυφές κάμερες γίνονται ακόμη πιο φθηνές, φαίνεται ότι εμφανίζονται όλο και περισσότερα κρούσματα.
Οι κατασκευαστές σχεδιάζουν κάμερες που μεταμφιέζονται ως άλλα καθημερινά αντικείμενα, όπως ανιχνευτές καπνού , ρολόγια , διανομέα USB , ακόμη και ασύρματοι φορτιστές . 
Αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για νόμιμους σκοπούς στο σπίτι σας, για παράδειγμα, για να αποκρύψετε μια κάμερα που δεν μπορεί να βρει ένας διαρρήκτης.
Όμως πώς διασφαλίζετε ότι κάποιος δεν σας παρακολουθεί με μια κρυφή κάμερα; Με μία εφαρμογή και την κάμερα του τηλεφώνου σας, μπορείτε να κάνετε σάρωση για κρυφές κάμερες.
Υπάρχουν δύο τρόποι σάρωσης για κάμερες με το τηλέφωνό σας.
Αν έχετε πρόσβαση, μπορείτε να σαρώσετε το τοπικό δίκτυο Wi-Fi για συσκευές που μοιάζουν με κάμερες. Αυτό θα βρει μόνο τις κάμερες που είναι συνδεδεμένες στο δίκτυο.
Μπορείτε επίσης να αναζητήσετε και κάμερες νυχτερινής όρασης χρησιμοποιώντας την κάμερα του τηλεφώνου σας.
Τα κακά νέα:
Αν μια κρυφή κάμερα δεν είναι συνδεδεμένη στο δίκτυο και δεν έχει δυνατότητες νυχτερινής όρασης, καμία μέθοδος δεν θα την εντοπίσει.
Τρόπος σάρωσης για δικτυακές κάμερες
Σε πολλά μέρη πλέον μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο τοπικό δίκτυο. Αυτό μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε προς όφελός σας με μια εφαρμογή που ονομάζεται Fing. Το Fing υπάρχει για iPhone και Android . 
Είναι δωρεάν και δεν έχει διαφημίσεις. Το Fing σας ζητά να συνδεθείτε για περισσότερες λειτουργίες, αλλά δεν θα χρειαστεί να το κάνετε αυτό για μια απλή σάρωση συσκευών. Η εφαρμογή θα σας βοηθήσει να δείτε όλες τις συσκευές που είναι συνδεδεμένες στο τοπικό σας δίκτυο. 
Σας συνιστούμε να αποσυνδέσετε όλες τις συσκευές σας, εκτός από το τηλέφωνο ή το tablet που τρέχει την εφαρμογή Fing, ώστε να έχετε λιγότερα πράγματα να ελέγξετε. Συνδέστε το τηλέφωνο ή το tablet σας στο δίκτυο και, στη συνέχεια, ανοίξτε το Fing.
Σε Android, πατήστε στο κουμπί “Ανανέωση” στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης της εφαρμογής για να ξεκινήσετε και να συμφωνήσετε να δώσετε δικαιώματα τοποθεσίας στην εφαρμογή. 




loading...