Βγάλτε τη Σακελλαροπούλου απ’το ψυγείο!

του Δρος. Δημήτρη Ρομποτή*

Πολλές φορές καταλαβαίνεις ότι κάποιοι άνθρωποι είναι ακατάλληλοι να διαχειριστούν τις τύχες σου από τα γούστα τους! Τη βραδιά, αν δεν κάνω λάθος, του “δημοψηφίσματος” που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ, εθεάθη φορτηγό έξω από το Μαξίμου ή την Κουμουνδούρου, να ξεφορτώνη κάσες Johnnie Walker Red! Πού πάτε, βρε μαλάκες, να κυβερνήσετε και μάλιστα μεσούσης κρίσεως, με Red Label; Δεν δίνατε τουλάχιστον κατιτίς παραπάνω να πάρετε το μαύρο που είναι και δωδεκάρι; Για Double Black ούτε το συζητάω, δεν φτάνετε ως εκεί, δεν μπορούμε να έχουμε παράλογες απαιτήσεις. Και γιατί να μην ενισχύσετε την εγχώρια αγορά που στέναζε και στενάζει; Καλά, το Cigar του Λαζαρίδη ή το Angel του Μεταξά είναι πολύ πιο πέρα από τις αισθητικές σας δυνατότητες. Υπάρχει όμως το εξαιρετικό Dark Cave του Τσιλιλή, πέντε χρονών, και το επίσης εξαιρετικό του Μπαρμπαρούση, έξι χρονών. Και επειδή είναι παλαιωμένα τσίπουρα σε βαρέλι, μπορείς να βάλης ένα παγάκι ή λίγο νερό, όχι όμως να το κάνης νερομπλούτσα όπως το Red! Δεν καταλάβατε ότι με την εικόνα που δείχνατε ήταν αδύνατο να σας πάρη σοβαρά ο σοβαρός κόσμος; Red Label δεν πίνουν ούτε στις τριτοκοσμικές χώρες! Καλύτερα να πίνατε τσάι όπως οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι!

Τώρα που το είπα και το έβγαλα από μέσα μου, ας μπούμε στο κυρίως θέμα που δεν είναι άλλο από τις τουρκικές προκλήσεις και τις εκπτώσεις που είμεθα διατεθειμένοι να κάνουμε. Κατά αρχάς, θεωρώ ότι μας ψιλοσυμφέρει να κάνη ο Ερντογάν την Αγιά Σοφιά τζαμί. Θα αποδείξη ακόμη και σε όσους προσποιούνταν αμφιβολίες ότι είναι ένας ακόμη Αδελφός Μουσουλμάνος που δεν παίρνει διόρθωση, μόνο επισκευή και πέταμα! Θα πέφτανε όλα τα προσχήματα και η Ελλάς δεν θα χρειαζόταν να κάνη τίποτα, ο άνθρωπος θα ξεβρακωνόταν μόνος του και μάλιστα δημοσίως. Αφήστε δε, που με τη φόρα πού’χει πάρει θα απαιτήση και το νέο γήπεδο της ΑΕΚ, η “Αγιά Σοφιά” να γίνη τζαμί!

Επίσης, μιλάμε συνέχεια για την ανάγκη να σχηματιστή “ευρωπαϊκός στρατός” διότι δεν μπορεί η ΕΕ να επαφίεται εσαεί στις απρόβλεπτες πλέον ΗΠΑ για τις αμυντικές της ανάγκες ούτε στο “εγκεφαλικά νεκρό” ΝΑΤΟ όπως είπε ο εγκεφαλικά ημιθανής Μακρόν. Ώστόσο, όσον αφορά στην Ανατολική Μεσόγειο, υπάρχει Ευρωπαϊκός Στρατός, οργανωμένος, σύγχρονος, αποφασισμένος και …πολυδάπανος: είναι ο ελληνικός! Αυτό οφείλει να τους το τρίψη στη μούρη η Ελλάς και να απαιτήση έμπρακτη στήριξη: φρεγάτες Μπελάρα (το όνομα μπορεί να εξηγηθή και ως μεγάλος μπελάς-μπελάρας, όπως παπάρας, μεγάλος παππάς δηλαδή), υποβρύχια Κιέλου (πώς λέμε Σαλάμι Λευκάδος), ραδιοεντοπιστές, ντρόουνς και ό,τι άλλο μπορεί να δώση ο καθένας. Κι’όχι σε πέντε χρόνια, αλλά τώρα, διότι το παιχνίδι βρίσκεται σε εξέλιξη κι’αν η αποτρεπτική δύναμη της Ελλάδος δεν ενισχυθή άμεσα, καλώς να δεχτήτε την ισλαμική Τουρκία ως ασύδοτη περιφερειακή δύναμη. Αυτό δεν συμφέρει την Ευρώπη, τις ΗΠΑ, τη Ρωσσία ούτε καν τις διάφορες ισλαμικές χώρες που απειλούνται από τους Αδελφούς Μουσουλμάνους του Ερντογάν.

Εκτός από τους διπλωματικούς μαραθώνιους του Δένδια, είναι ανάγκη και το Αμύνης να αναπτύξη άμεση δράση, πιάνοντας τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και ζητώντας βοήθεια εδώ και τώρα. Υπάρχουν πολλοί και διάφοροι τρόποι να καλυφθούν τα έξοδα σε βάθος χρόνου. Η Ελλάς να τονίση προς πάσα κατεύθυνση ότι αφού μας θέλουν να κάνουμε το dirty work, το λιγότερο που μας οφείλουν είναι έμπρακτη βοήθεια …χθες!

Επίσης, βγάλτε από το ψυγείο τη Σακελλαροπούλου! Οταν ανακοίνωσε το όνομά της ο Μητσοτάκης αντέδρασα, ως ενθυμείσθε, κι’όχι γιατί είμαι κακός, στραβός κι’ανάποδος, τουλάχιστον όχι μόνο για αυτό, ούτε επειδή η εν λόγω κυρία δεν αξίζει την τιμή ως προσωπικότητα. Θεώρησα όμως ότι ως έχουν τα πράγματα στη γειτονιά της Ελλάδος, χρειαζόταν ένα πολιτικό πρόσωπο για πρόεδρος! Ακόμη κι’ο Αβραμόπουλος θα ήταν χρησιμότερος. Ενας άνθρωπος που θα μπορούσε να πάρη τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες σβάρνα, να στείλη επιστολές και γενικά να λειτουργήση επικουρικά στην προσπάθεια της κυβερνήσεως. Καταλαβαίνω ότι ο Μητσοτάκης όπως και κάθε πρωθυπουργός, δεν ήθελε έναν πολύ active πρόεδρο να τον βρίσκη μπροστά του σε κάθε στροφή. Από τον πολύ active όμως μέχρι τον ανύπαρκτο υπάρχει μεγάλη διαφορά …Ωστόσο, η Εξοχωτάκη είναι διακεκριμένη νομικός. Ας καθίση να μελετήση όλες τις συνθήκες, παρόμοιες υποθέσεις στη Χάγη (τα γαλλικά νησιά έξω από τον Καναδά, την περίπτωση Νικαράγουας-Κολομβίας, κλπ.) και εν συνεχεία να στείλη επιστολές παντού και σε όλους, συμπεριλαμβανομένου του ομόλογού της Ερντογάν – αυτουνού με κανένα ταψί γιουβαρλάκια από τα χεράκια της γιατί ως σεξιστής-μουσουλμάνος θα το εκτιμήση ιδιαίτερα …

Κλείνοντας, θα ήθελα να επισημάνω ένα μεγάλο λάθος που έκανε ο πρωθυπουργός πριν έναν μήνα όταν, προκειμένου να βοηθήση τους υποψηφίους περιηγητές να ξεπεράσουν τον φόβο τους, ανακοίνωσε πως όσοι τουρίστες πάθουν κορωνοϊό στην Ελλάδα θα νοσηλευτούν δωρεάν! Τί άλλο ήθελαν να ακούσουν όλοι οι τριτοκοσμικοί μας γείτονες με νοσοκομεία πολύ χειρότερα από τα δικά μας, για να μας επισκεφτούν όντες ήδη μολυσμένοι; Για αυτό και οι Πακιστανοί, με άδεια παραμονής, επέστρεψαν στην Ελλάδα με την πτήση της Κατάρ ή της Ετιχαντ, δεν θυμάμαι. Πήγαν στη χώρα τους κι’όταν την άρπαξαν, επέστρεψαν να γίνουν καλά στην Ελλάδα που βρίζουν και σιχαίνονται! Και να κολλήσουν κι’άλλους!

(Εάν δεν επιθυμήτε να λαμβάνετε το πόνημά μου, παρακαλώ ενημερώστε με και θα σας αφαιρέσω από τη λίστα.)

*Ο Δρ. Δημήτρης Ρομποτής ήταν δημοσιογράφος, έγινε εκδότης και τώρα δηλώνει πολιτικός μηχανικός/οδοντίατρος με ειδίκευση στις …γέφυρες και έδρα τη Νέα Υόρκη. Είναι δε τελειόφοιτος Διδακτορικού, αλλά δεν έχει λάβει πτυχίο για οικονομικούς λόγους, από τη Μεγάλη του Γένους …Χολή!

ΥΓ: 1) Μερικά άτομα είναι σαν τα σύννεφα! Κρύβουν τον ήλιο κι’όταν βρέχη πέφτουν πάνω σου!

2) Ο χρήσιμος ηλίθιος που βγαίνει μπροστά για να παίζουν τα παιχνίδια τους οι κρυμμένοι, επόμενο είναι να δεχτή τα πρώτα πυρά! Ο πραγματικός κίνδυνος ωστόσο, βρίσκεται στα …νώτα και τα χνώτα του!

3) Ξανά οι Τούρκοι πάνω από Αγαθονήσι και Φαρμακονήσι. Με το καλό, σύντομα και στο …Καρπενήσι!

4) Humidity and … humility tonite!

loading...