Γεωργιάδης: “Να σκάσει ο Καλίν – Είμαστε απόγονοι των Αρχαίων Ελλήνων”

“Δεν θέλουμε πόλεμο αλλά αν η Τουρκία αμφισβητήσει κυριαρχικά δικαιώματα, θα γίνουν τα πάντα”
Τι απαντά σε όσους λένε πως η Ελλάδα πέτυχε την υποχώρηση της Τουρκίας, αποδεχόμενη εφ’ όλης της ύλης διάλογο…
«Η ιδέα ότι η Τουρκία σταμάτησε να προκαλεί δεν υπάρχει, έχει μακροπρόθεσμους στόχους. Όσον αφορά την πρόσφατη ελληνοτουρκική λύση, η κυβέρνηση παίρνει άριστα. Η Τουρκία έκανε πίσω. Είχαμε σημαντική αναβάθμιση της υπερασπίσης των ελληνικών θέσεων από τους συμμάχους μας», δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης και συνέχισε:

«Ήμουν παρών στον Λευκό Οίκο και άκουσα τι είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Πρόεδρο Τραμπ, δεν άφησε κανένα περιθώριο για το τι θα γίνει αν η Τουρκία αμφισβητήσει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Δεν θέλουμε πόλεμο, δεν θέλουμε σύγκρουση αλλά η Τουρκία πρέπει να γνωρίζει ότι αν αμφισβητήσει κυριαρχικά δικαιώματα θα γίνουν τα πάντα».

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Ο κ. Γεωργιάδης ξεκαθάρισε ότι είναι ανυπόστατα όσα ακούγονται, ότι η Ελλάδα πέτυχε την οπισθοχώρηση της Τουρκίας, με την παραχώρηση εφ’ όλης της ύλης διαλόγου. «Δεν αναγνωρίζουμε καμία άλλη διαφορά, το μοναδικό θέμα για συζήτηση με την Τουρκία είναι η υφαλοκρηπίδα», ξεκαθάρισε.

Τέλος, ο υπουργός απάντησης έδωσε την πρέπουσα απάντηση στον εκπρόσωπο Προεδρίας της γείτονας, Ιμπραήμ Καλίν, ο όποιος δήλωσε, όπως διαβάσατε στο el.gr (ΕΔΩ) είπε πως δεν έχουμε καμία σχέση με τους αρχαίους Έλληνες:

«Θυμάμαι κάποιους θολοκουλτουριαραίους αριστερούς καθηγητές στο πανεπιστήμιο να λένε τα ίδια. Η Ελλάδα είναι υπερήφανη για την ιστορία της. Να σκάσει ο Καλίν, Έλληνες είμαστε, Έλληνες ήμασταν, συνέχεια των αρχαίων Ελλήνων είμαστε, την ιστορίας μας υπερασπιζόμαστε και σε αυτή την ιστορία δεν κάνουμε πίσω. Οι Τούρκοι ήρθαν εδώ πολύ αργότερα».

Δείτε το βίντεο με την τοποθέτηση του Άδωνι Γεωργιάδη στα ελληνοτουρκικά. Στο 2.46 η απάντηση του Έλληνα υπουργού στον Καλίν:

loading...