“ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ” Η ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΝΤΟΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ;

Του Παναγιώτη ΑποστόλουΠολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

[email protected]
www.egerssi.gr

Έγινε τελικά αυτό που επί πολλές δεκαετίες δεν αποφάσιζε καμιά ελληνική κυβέρνηση! Να ασχοληθούν δηλαδή με περίσσια περίσκεψη, στα ζητήματα της εξαιρετικά ευαίσθητης Θράκης μας! Της Θράκης μας, με το Ελληνικό μουσουλμανικό στοιχείο της μειονότητας, που πράκτορες του Τούρκου Σουλτάνου Ρ. Τ. Ερντογάν αλωνίζουν ανεξέλεγκτοι και δηλητηριάζουν την εκεί μειονότητα προκειμένου να την πείσουν πως είναι τουρκική και όχι ελληνική! Παραβιάζοντας και εδώ (η Τουρκία) τις διεθνείς συνθήκες!

Έτσι με πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη συστήνεται Ειδική διακομματική Επιτροπή της Βουλής με αρμοδιότητα την επεξεργασία προτάσεων για την ανάπτυξη της Θράκης μας! Αυτή η πρωθυπουργική πρόταση έγινε ομόφωνα αποδεκτή από όλους τους Προέδρους των κοινοβουλευτικών κομμάτων που μετείχαν της διάσκεψης! Καθορίστηκε δε, χρονοδιάγραμμα έξη μηνών (θα μπορούσε όμως, υπό το βάρος των κακών Ελληνοτουρκικών σχέσεων το διάστημα να ήταν έστω τριών μηνών) προκειμένου η Επιτροπή να υποβάλλει στην κυβέρνηση συγκεκριμένες προτάσεις!

Αυτή η Επιτροπή θα είναι 25μελής! 13 από την Κ.Ο. της ΝΔ, 7 από τον ΣΥΡΙΖΑ, 2 από το ΚΙΝΑΛ και από ένα μέλος τα κόμματα: ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25!

Πρόεδρος αυτής της Επιτροπής – σύμφωνα με πληροφορίες – ορίζεται η Βουλευτής Χανίων της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη!

Από αυτό το σημείο ξεκινάνε οι ενστάσεις μας! Είναι δυνατόν να ορίζεται Πρόεδρος διακομματικής Επιτροπής για την ανάπτυξη της Θράκης μας, η κ. Ντόρα Μπακογιάννη; Η οποία εσχάτως διατρανώνει σε όλους τους τόνους, ότι η συμφέρουσα λύση για την Ελλάδα προκειμένου να λυθούν οι Ελληνοτουρκικές διαφορές στο Αιγαίο μας (που υπάρχουν μόνο στο αρρωστημένο μυαλό του Ερντογάν και των αξιωματούχων του και κάποιων στην Ελλάδα, τακτικών θαμώνων του ΕΛΙΑΜΕΠ όπως η κ. Ντόρα Μπακογιάννη, ο κ. Γιώργος Παπανδρέου, ο κ. Γιώργος Κατρούγκαλος κ.α.) είναι η προσφυγή της Ελλάδος στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης; Η κ. Ντόρα Μπακογιάννη που ήταν υπέρ του σχεδίου Ανάν στην πολύπαθη Κύπρο μας; Η κ. Ντόρα Μπακογιάννη που εμμέσως πλην σαφώς αποδέχεται τη “Συμφωνία των Πρεσπών” για την Μακεδονία μας;

Αλλά θα θέλαμε να γνωρίζουμε, αν έγινε αυτή η πρόταση, ή την επέβαλλε ο Πρωθυπουργός, ποια η θέση των κομμάτων; Και βέβαια δεν μας ενδιαφέρει η θέση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος στην περίοδο της διακυβέρνησης της χώρας μας από εκείνον, έκανε άνω – κάτω τη Θράκη μας, με το ζήτημα της καθαίρεσης των νόμιμων και διεθνώς αναγνωρισμένων Μουφτήδων, αλλά και την καρατόμηση – εξαφάνιση της εκεί ΕΥΠ!

Ούτε βέβαια του ΚΙΝΑΛ, αφού αποτελεί ουρά της ΝΔ! Ούτε βέβαια των ΚΚΕ και ΜέΡΑ25, για τα οποία κόμματα γνωρίζουμε το ενδιαφέρον τους για τη Θράκη μας!

Όμως θα θέλαμε να ξέρουμε αν ο κ. Κυριάκος Βελόπουλος της “Ελληνικής Λύσης” διατύπωσε την παραμικρή ένσταση; Γιατί δεν είναι δυνατόν να δεχτούμε, πως ένα κοινοβουλευτικό κόμμα που αυτοαποκαλείται ως πατριωτικό, δέχτηκε Πρόεδρο αυτής της Επιτροπής την κ. Ντόρα Μπακογιάννη!

Γιατί η ΝΔ έχει κι άλλα στελέχη – βουλευτές, που θα μπορούσαν να επιφορτιστούν αυτόν τον σπουδαίο – εθνικό ρόλο! Όπως επί παραδείγματι, ο Βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ (γεννήθηκε στην Κομοτηνή) Ευριπίδης Στυλιανίδης, πανεπιστημιακός, επίκουρος καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στη Νομική Σχολή (Τμήμα Νομικής, Κατεύθυνσης Ελληνικού Δικαίου) του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου!

Ο οποίος γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα τα προβλήματα της Θράκης μας! Είναι δυνατόν λοιπόν, μια βουλευτής Χανίων (πρώην Α΄ εκλογικής περιφέρειας της Αθήνας) να γνωρίζει καλύτερα τα προβλήματα της Θράκης μας από έναν βουλευτή που γεννήθηκε και ζει στη Θράκη μας;

Ο οποίος λίαν προσφάτως κατέθεσε με επίσημο τρόπο πρόταση στο κόμμα του, για επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων από το 6 στα 12 ναυτικά μίλια! Που ως γνωστόν αποτελεί το casus belli (αφορμή πολέμου) της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα!

Δηλώνοντας με τόλμη και παρρησία:

«…πρέπει η Τουρκία να καταλάβει ότι οτιδήποτε κάνει, εμείς είμαστε έτοιμοι να επεκτείνουμε τα στα 12 μίλια (τα χωρικά μας ύδατα) και να καταθέσουμε συντεταγμένες για την ΑΟΖ. Θα πρέπει να ξέρει ότι θα είμαστε και έτοιμοι στρατιωτικά να υπερασπιστούμε τα εθνικά κυριαρχικά μας δικαιώματα»!

Άρα, ο πρόεδρος της “Ελληνικής Λύσης” στηρίζει την κ. Ντόρα Μπακογιάννη, ή έχει κατά νου να προτείνει και την λύση – ας πούμε – του κ. Στυλιανίδη;

Πολύ, μα πάρα πολύ, θα θέλαμε να γνωρίζουμε, γιατί από ότι φαίνεται σύντομα ο ελληνικός λαός θα κληθεί να ψηφίσει εκ νέου!!

loading...