Ο Μεγάλος Περίπατος που έχει γίνει… Μεγάλος Περίδρομος!

Το… Μεγάλο Φιάσκο του Μπακογιάννη συνεχίζεται-Υπήρχε προεπιλεγμένος ανάδοχος καταγγέλλει η ΠΕΕΓΕΠ

Σε  μία βαριά καταγγελία για τον “Μεγάλο Περίπατο” και τον τρόπο που αγοράστηκαν οι ζαρντινιέρες και τα φυτά που έχουν προκαλέσει σάλο τις τελευταίες ημέρες για το κόστος αλλά και το αισθητικό τους αποτέλεσμα στις παρεμβάσεις που “οραματίστηκε” ο Κώστας Μπακογιάννης και εφάρμοσε άρον άρον με πρόσχημα δήθεν την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού προχώρησε η Πανελλήνια Ένωση Επαγγελματιών Γεωτεχνικών και Επιχειρήσεων Πρασίνου (ΠΕΕΓΕΠ).

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Μανώλη Καλουδά για το altsantiri.gr, ο Δήμος Αθηναίων προκήρυξε ανοιχτό μειοδοτικό διαγωνισμό το βράδυ της Τετάρτης (27/5) και συγκεκριμένα στις 22:44 (21:30 αναφέρει ο Δήμος Αθηναίων), με τίτλο «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΑΣΤΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΦΥΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΠΡΟΣΩΡΙΝΩΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΜΕΝΩΝ ΜΕ ΗΠΙΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΠΡΟΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ COVID – 19’’».

Το περίεργο του διαγωνισμού είναι ότι πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 1 Ιουνίου, στις 11:00, δηλαδή 2 εργάσιμες μέρες μετά τη σχετική πρόσκληση, η οποία έχει πολύ συγκεκριμένες κι αυστηρές προδιαγραφές και για τις διαστάσεις και για το υλικό των κατασκευών.

Η Πανελλήνια Ένωση Επαγγελματιών Γεωτεχνικών και Επιχειρήσεων Πρασίνου έστειλε επιστολή προς τον Δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, η οποία κοινοποιήθηκε σε όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων, στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας και στο υπουργείο Εσωτερικών, με την οποία καταγγέλλει τον διαγωνισμό για τους όρους του, τονίζει πως υπήρχε εξ αρχής «προεπιλεγμένος διάδοχος» και ζητά «την ακύρωσή του και Επαναπροκήρυξη του με νόμιμο τρόπο και όχι νομιμοφανή τρόπο».

Αναλυτικά η επιστολή:

«Σύμφωνα με καταγγελίες μελών της Ένωσής μας, οι υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων, προκήρυξαν, τον υπ’ αριθμό πρωτ. 113881/27.05.2020, το βράδυ της Τετάρτης 27/05/2020 και ώρα 22:44, ανοιχτό μειοδοτικό διαγωνισμό για την «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΑΣΤΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΦΥΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΠΡΟΣΩΡΙΝΩΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΜΕΝΩΝ ΜΕ ΗΠΙΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΠΡΟΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟ ΟΥ COVID – 19’’» ο οποίος θα διεξαχθεί την Δευτέρα 1 Ιούνη δηλαδή σε δύο -2- εργάσιμες ημέρες!!

Στα πλαίσια του εν λόγω διαγωνισμού, την Παρασκευή 29 Μαΐου 2020, απαιτούνται δείγματα για τα υλικά προμήθειας του εν λόγω διαγωνισμού, επί ποινή αποκλεισμού, δηλαδή ελάχιστες ώρες από την προκήρυξη του!!! Αρκετοί συνάδελφοι, μεταξύ των οποίων και μέλη της Ένωσής μας, διαμαρτυρήθηκαν άμεσα προς τις υπηρεσίες σας αλλά και προς την Ένωση μας, για τους όρους του διαγωνισμού και την αδυναμία να υπάρξει ανταγωνισμός με τις παρούσες συνθήκες.

Δημιουργούνται σημαντικά ερωτηματικά σχετικά με τις απαιτήσεις της παρούσης δημοπρασίας, της αλλοίωσης των όρων του διαγωνισμού αλλά το σημαντικότερο όλων είναι ότι καταστρατηγείται η ουσία και κάθε νομικό πλαίσιο για την διαγωνιστική διαδικασία και πρακτικά ζημιώνεται ποιοτικά και οικονομικά ο Δήμος Αθηναίων.

Χρησιμοποιώντας την πρόφαση του «ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟ ΟΥ COVID – 19» για προμήθεια φυτικού υλικού, φυτοδοχείων και παγκακίων, αναρωτιόμαστε τους λόγους για τους οποίους αποκλείεται η εν τοις πράγμασι δυνατότητα υποβολής περισσότερων προσφορών. Είναι προφανές ότι υπάρχει ένας προεπιλεγμένος ανάδοχος.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ τις διαδικασίες του εν λόγω διαγωνισμού και Ζητάμε την ακύρωση του και Επαναπροκήρυξη του με νόμιμο τρόπο και όχι νομιμοφανή τρόπο».

Σε επικοινωνία που είχε το altsantiri.gr με την Πρόεδρο της ΠΕΕΓΕΠ, Σταυρούλα Κατσογιάννη, εξήγησε όλα τα παραπάνω, ωστόσο δεν θέλησε να τοποθετηθεί σχετικά με τις τιμές αγοράς των ζαρντινιερών και των παγκακίων, καθώς δεν είναι ο τομέας της.

Δήλωσε όμως, ότι η μεταλλική ζαρντινιέρα κάνει σίγουρα κακό σε όλα τα φυτά και δέντρα, αν και η ίδια πιστεύει πως το πιθανότερο είναι πως έχουν επιλεγεί φυτά με μεγάλη αντοχή στη ζέστη.

Εξήγησε ακόμα, πως η κριτική που γίνεται σε ό,τι αφορά στα φυτά και στα δέντρα που τοποθετήθηκαν ή θα τοποθετηθούν βάση των προδιαγραφών, θέμα το οποίο γνωρίζει πολύ καλά, δεν έχει μεγάλη βάση γιατί εξαρτάται από την ηλικία και το μέγεθος του κορμού. «Οι τιμές που ορίζονται στον διαγωνισμό σε ό,τι αφορά στα δέντρα είναι πάνω κάτω σωστές, αφού αυτές εξαρτώνται από την ηλικία και το μέγεθος του δέντρου», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Δείτε εδώ την καταγγελία της ΠΕΕΓΕΠ.

Με πληροφορίες από το thefaq.gr.
https://www.opoligrafos.gr

loading...