Γιατί να φτιάξετε τον δικό σας ιστότοπο: Η απάντηση

Με μια σχεδόν ατελείωτη λίστα πλατφορμών και εργαλείων, είναι σχεδόν δυνατό για όλους να δημιουργήσουν μια ιστοσελίδα χωρίς καμία τεχνική ή σχεδιαστική εμπειρία. Είτε είστε ένας τεχνικός στην Αθήνα είτε ένας δικηγόρος στην Θεσσαλονίκη, μπορείτε ναι να φτιάξετε μόνοι σας μια ιστοσελίδα για την επιχείρησή σας.

Το παραπάνω βέβαια προϋποθέτει να είστε από τις επιχειρήσεις που αναζητούν μια προσιτή επιλογή χωρίς περίπλοκες δυνατότητες και είναι πρόθυμες να ξοδέψουν το χρόνο τους για την κατασκευή ενός ιστότοπου. Ένα άλλο πλεονέκτημα της δημιουργίας του δικού σας website είναι η διατήρηση του πλήρη ελέγχου και η ευκολία διαχείρισης του εσωτερικού του.

Εξετάστε το ενδεχόμενο να δημιουργήσετε τον δικό σας ιστότοπο εάν:

Έχετε χρόνο να δεσμευτείτε για την κατασκευή του ιστότοπού σας (δεν απαιτείται εμπειρία σχεδιασμού ιστοσελίδων).

Έχετε περιορισμένο προϋπολογισμό.

Θέλετε πλήρη έλεγχο του ιστότοπού σας και σκοπεύετε να το διαχειριστείτε εσωτερικά.

Η κατασκευή μιας ιστοσελίδας για το δικό σας λογιστικό γραφείο στην Αθήνα για παράδειγμα είναι ευκολότερη από ποτέ και οι μικρές επιχειρήσεις θα διαπιστώσουν ότι μπορούν να δημιουργήσουν έναν επαγγελματικό ιστότοπο χωρίς καμία εμπειρία σχεδιασμού ιστοσελίδων χάρη στις εύχρηστες πλατφόρμες και εργαλεία που είναι διαθέσιμα. Οι επιχειρήσεις μπορούν να δημιουργήσουν έναν ιστότοπο σε μόλις πέντε βήματα: επιλέξτε την πλατφόρμα συστήματος διαχείρισης περιεχομένου για να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο (π.χ. WordPress, να αποκτήσετε ένα domain name, να επιλέξετε ένα πρότυπο ή ένα θέμα, να προσαρμόσετε τον ιστότοπό σας και να δημιουργήσετε Ιστοσελίδες και, τέλος, ελέγξτε και ξεκινήστε.

Ένας καλός τρόπος για να εξοικονομήσετε πολύ χρόνο αν για παράδειγμα έχετε ένα δικηγορικό γραφείο στην Αθήνα και ο χρόνο είναι πολύτιμος, κατά τη δημιουργία του ιστότοπού της επιχείρησής σας είναι να συλλέξετε οπτικά στοιχεία, δηλαδή φωτογραφίες και βίντεο και να τα αντιγράψετε πριν ξεκινήσετε να το δημιουργείτε.

Η συλλογή πληροφοριών και στοιχείων, όπως το λογότυπο της επιχείρησής σας, ο συνδυασμός χρωμάτων (συμπεριλαμβανομένων των κωδικών χρώματος), οι γραμματοσειρές, ο χάρτης ιστότοπου, το αντίγραφο, τα μέσα και οι κοινωνικοί σύνδεσμοι, θα σας βοηθήσουν να κάνετε τη διαδικασία πολύ πιο ομαλή και ταχύτερη.

Μόλις ολοκληρώσετε τη δημιουργία όλων των ιστοσελίδων και του σχεδιασμού του ιστότοπού σας, ελέγξτε τον. Ελέγξτε ξανά για τυχόν τυπογραφικά λάθη, ελέγξτε ότι ο ιστότοπός σας ανταποκρίνεται και είναι φιλικός προς κινητά και ότι δεν έχετε λάθη, όπως λάθος συνδέσμους. Αφού ελέγξετε την ιστοσελίδα σας, ξεκινήστε τον μέσω της πλατφόρμας στην οποία δημιουργήσατε κάνοντας κλικ στο ‘Δημοσίευση’.

Είστε πλέον έτοιμοι να κυριαρχήσετε και στο διαδίκτυο!

loading...