ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑ ΚΡΙΣΙΝ ΚΑΚΟΠΑΙΔΕΙΑΣ ΜΑΣ

 << Αυτοί που μελέτησαν προσεκτικά τον τρόπο διακυβερνήσεως των ανθρώπων, πρέπει να έχουν πεισθεί, πως η τύχη των εθνών εξαρτάται από την εκπαίδευση των νέων>> .  (ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ)
      – Μετά την μεταπολίτευση,όταν ήλθαν οι Προοδευτικοί Έλληνες στο προσκήνιο, κατά την γνώμη μου, πολλά άλλαξαν προς το χειρότερο, στην Εθνική παιδεία των Νέων μας. Απαξιώσαμε τον Πατριωτισμό, την Ελληνική Γλώσσα, την Χριστιανική μας πίστη και γενικά τις αρχές και αξίες της Ελληνικής μας Παιδείας.
      -Οι Λόγοι που η παιδεία των Νέων μας απαξιώθηκε, κατά την γνώμη μου, έχει πολλά αίτια. Εδώ θ’ αναφερθώ σε δύο βασικά παραδείγματα που δίδουν την εικόνα:
       Πρώτον: Για πολλά χρόνια στο Υπουργείο Παιδείας τοποθετούντο Υπουργοί προοδευτικοί με τάσεις διεθνισμού, ασφαλώς με το ανάλογο επιτελείο. Ένα παράδειγμα:
      – Προ ετών! Στο Υπουργείο Παιδείας διορίστηκε κάποια αξιόλογη κυρία, ως ειδική γραμματέας στο τομέα εκπαίδευσης. Ίσως δε θα την ξέραμε, ούτε θα απασχολούσε κανέναν, διότι επρόκειτο για καθηγήτρια Πανεπιστημίου, εάν δεν υπήρχε αυτός ο καταιγισμός δημοσιευμάτων την εποχή εκείνη, περί των απόψεών της.

     -Πέρα των δημοσιευμάτων διάβασα μια επιστολή του Dr Nicholas Kaloy, πρόεδρου European League of Geneva, που απευθύνετο προς τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό της χώρας μας. Στην επιστολή του παρουσίαζε ορισμένα στοιχεία από το βιβλίο της Γραμματέως του Υπουργείου παιδείας με τίτλο << Τι είναι η Πατρίδα μας >>, με εξόχως ενδιαφέροντα θέματα.
     -Γράφει το Βιβλίο της Γραμματέας που σημειωτέων ήταν υπεύθυνη για την παιδεία των Ελληνοπαίδων.
<<…Η Ελληνική Εθνική ταυτότητα δεν υπήρχε πριν από τον 19ο αιώνα. Δημιουργήθηκε έξωθεν σε μια εποχή έντονου εθνικισμού, αποικιοκρατίας και επεκτατισμού ιμπεριαλισμού…>> (Σελ. 16)
<< Είναι ρατσισμός όποιος αποσιωπά την σημασία, την τεράστια δύναμη, την έκταση και το κύρος της Οθωμανικής αυτοκρατορίας! Επίσης! Όποιος ισχυρίζεται ότι ο τουρκικός πολιτισμός, έχει επιδράσει αρνητικά στους Έλληνες (Σελ. 81-88)
<<Εθνικιστικές τάσεις κρύβει και η επιθυμία να διδάσκεται στη μέση εκπαίδευση η αρχαία ελληνική γλώσσα>> (Σελ. 86). Θα τρίξουν τα κόκκαλα του Κοραή, του Παπαρρηγόπουλος, του Σολωμού, του Παλαμά και όλων των Ανθρώπων του πνεύματος της πατρίδος μας, εάν αντιληφθούν ποιοι ρυθμίζουν την Παιδεία των σημερινών Ελλήνων. Έλεος!
<<Είναι ρατσισμός να ανησυχούμε, για την ύπαρξη πολλών ξένων μεταναστών στη χώρα μας, ή να λέμε ότι σε λίγο θα ψάχνουμε να βρούμε Έλληνα στην Ελλάδα ή ότι πρέπει να κρατήσουμε την Εθνική μας ομοιογένεια και να μη διαβρωθούμε εθνολογικά>> (Σελ.96)
<<Είναι ρατσιστικό να δηλώνουμε ότι είμαστε Έλληνες, μας έκανα Έλληνες, ενώ δεν ήμασταν>> Θεέ φύλαξε την ευλογημένη πατρίδα μας από τους Έλληνες !!!
   -Αυτά και πολλά άλλα ανέφερε, ο εν λόγω κύριος στην επιστολή του, παράλληλα με τον λιθοβολισμό που έχουμε σήμερα στην ιστορία μας, ακόμη και στην γλώσσα μας και μάλιστα εκ των έσω.
       Δεύτερον: H Iδεολογική αντίληψη των υπευθύνων του Υπουργείου, περί Πατριωτισμού και Ελληνικής Ιστορίας και όχι μόνον. Σταδιακά αντικατέστησαν, την ύλη των σχολικών Αναγνωσμάτων με κείμενα, όπως μας λέει ο εξαίρετος Δάσκαλος από το Κιλκίς, που μάχεται για την Ελληνική Παιδεία, σκουπίδια.
        -Ας δούμε εδώ άλλο ένα παράδειγμα από τις ασχήμιες που συσσωρεύτηκαν στα κείμενα των Ελληνικών Σχολείων.
-Στο βιβλίο Γλώσσας Ε! Δημοτ. (Σελ. 44) γράφει:
<< Η Ιταλία μας κήρυξε πόλεμο … μετά γύρισε ο Μπαμπάς στην Μάνα και της είπε, πως θα τρέξει στη τράπεζα να σηκώσει λεφτά, δεν έχουμε δραχμή είπε και έφυγε τρέχοντας στη σκάλα. Όταν γύρισε ο προκομμένος Μπαμπάς, ήλθε από την Τράπεζα απογοητευμένος, γιατί η Τράπεζα ήταν κλειστή και δεν μπορούσε να σηκώσει λεφτά! … πήγαν σε ένα Υπόγειο της κ. Γεωργιάδου, γιατί το σπίτι της έχει υπόγειο και δεν μπορούν να το τρυπήσουν οι Μπόμπες. Και! Ο Μπαμπάς πρότυπο ήρωα, πήρε στην αγκαλιά του, το αφηγητή μικρό υιό του και του είπε Άκη από σήμερα θα γίνεις Άντρας! Και ο Άκης εμπνεόμενος από την γενναιότητα του Πατέρα του απάντησε ‘’Εγώ τότε φοβήθηκα πάρα πολύ, γιατί δεν ήθελα σήμερα να γίνω Άντρας, για να μην πολεμήσω’’
      -Τι! Κείμενο είναι αυτό; τι προάγει το αναφερόμενο σκουπίδι; Δυστυχώς την ηττοπάθεια, την αφιλοπατρία και το ψεύδος, διότι! Όλοι γνωρίζομε από τα επίκαιρα της εποχής ότι, την ημέρα που κηρύχθηκε ο πόλεμος και η γενική επιστράτευση, ο λαός ξεχύθηκε στους δρόμους, με έξαρση ενθουσιασμό, φιλοπατρία, ένα πραγματικό πανήγυρη του λαού μας. Αυτά σκέπτονται οι Τούρκοι και δεν τολμούν.
      -Λέει ο Κ. ΒΑΡΝΑΛΗΣ: << Με ζήλο στα Σχολεία της Προδοσίας του Σάπιου αιώνα σέπεται η Γενιά >>
      -Καλό είναι να προσέχουμε τις σκέψεις μας, ακούγονται στον Ουρανό. Καλόν είναι επίσης να ακούμε τους λόγους μας, γιατί κτυπούν στις καρδιές εδώ στη Γη.
      -Αν! είναι ρατσισμός, να αγαπάει κανείς την Πατρίδα του, να είναι υπερήφανος γιατί είναι Έλλην, γιατί αγαπάει την Ελληνική Γλώσσα, την Ιστορία του και έχει πίστη στο Θεό: Τότε! Εγώ δηλώνω απερίφραστα, είναι ενθεργός ρατσιστής.

    – Για να πούμε και το δίκαιο, η σημερινή Κυβέρνηση προσπαθεί και στην παιδεία των νέων μας με σωστές κινήσεις, ας ελπίζουμε ότι, θα λάβει σοβαρά υπόψιν τις ανησυχίες του Ελληνικού λαού.
– Ένα Κράτος, ένα Έθνος δεν χάνεται, ούτε με πολεμική ήττα, ούτε με τη σκλαβιά και τυραννία, ούτε με την πτώχευση. Χάνεται μόνο από ιδέες.

                                              Ιωάννης Μ. Ασλανίδης
                                                     Αντγος Ε.Α
                                                Επίτιμος Δκτης Σ.Σ.Ε

loading...