Θ.Σκυλακάκης: «Αυτή τη στιγμή έχουμε τη μεγαλύτερη ύφεση μετά το Β’ παγκόσμιο πόλεμο»


Ο υφυπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης εξέφρασε την άποψη ότι καταγράφεται η μεγαλύτερη ύφεση μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Μιλώντας στο Μega, ο υφυπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε στο ζήτημα των αναδρομικών λέγοντας ότι θα δοθούν σε όλους τους συνταξιούχους που καλύπτονται από την απόφαση του ΣτΕ, αλλά και σε όσους με βάση την απόφαση έπρεπε να λάβουν χρήματα σε ό, τι αφορά τις κύριες συντάξεις. «Εκεί τελειώνουν οι δημοσιονομικές δυνατότητες της χώρας διότι αυτή τη στιγμή έχουμε τη μεγαλύτερη ύφεση μετά το Β’ παγκόσμιό πόλεμο», εξήγησε ο κ. Σκυλακάκης.

Ο υφυπουργός Οικονομικών τόνισε ότι ο ιδιωτικός τομέας έχει δεχθεί ισχυρότατο πλήγμα κατά τη διάρκεια της κρίσης και υποστήριξε ότι εκεί πρέπει να δαπανηθούν χρήματα. Παράλληλα, «πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας πως υπάρχει και εθνικός κίνδυνος, ο οποίος πρέπει να καλυφθεί χρηματικά», τόνισε.

Κληθείς να εκτιμήσει το μέγεθος της ύφεσης, ο κ. Σκυλακάκης σημείωσε ότι αυτή ανέρχεται στο 7-8% ενώ το πρωτογενές έλλειμμα στο 5%. Ωστόσο, όπως είπε, «έχουμε δρόμο να βαδίσουμε ακόμα». «Το 2021 θα γυρίσουμε στο 2019, όχι στον προϋπολογισμό του 2020», συνέχισε και πρόσθεσε πως «θα έχουμε και μεταφερομένη ύφεση σε ό,τι αφορά τα έσοδα».

Τέλος, αναφορικά με το Ταμείο Ανάκαμψης, ο κ. Σκυλακάκης τόνισε ότι η κυβέρνηση ελπίζει να έρθει γρήγορα το μεγάλο πακέτο και να συνδεθούν οι μεταρρυθμίσεις με δυνατότητες μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών. Υποστήριξε πως ένα σημαντικό κομμάτι των χρημάτων θα δαπανηθούν σε δράσεις για την κλιματική αλλαγή, την ανανεώσιμη πηγή ενέργειας και το περιβάλλον και το υπόλοιπο στην ψηφιακή μετάβαση της οικονομίας, στην κατάρτιση και την κοινωνική αλληλεγγύη, αλλά και σε αναγκαίες υποδομές.

Δεν υπάρχουν σχόλια :