Ερντογάν : ο Ασεβής Μωαμεθανός

Κώστα  Δημ  Χρονόπουλου 
(Αρθρογράφου -Σχολιογράφου)

Πως,  ποιός  θα  ήταν  ο λυσιτελέστερος τρόπος αντίδρασης των χριστιανών στην αήθη προσβολή της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί;  Προτείνονται  πολλά  ετούτες  τις  φορτισμένες  ώρες.
Αντίποινα , οικονομικοί  αποκλεισμοί, κλείσιμο τζαμιών στις  χριστιανικές  χώρες κ. α. Φυσικά τα ποικίλης προέλευσης διαβήματα διαμαρτυρίας, δεν προξενούν εφίδρωση στο αυτί της (αυτιστικής πολιτιστικά) Τουρκίας. Όταν ξυπνά ο αταβισμός πρωτόγονων προγόνων του άρπαγα εθνοαφανιστή και της ανθρώπινης πολιτισμικότητας εξολοθρευτή, τι να κάνουν οι εκκλήσεις, οι συστάσεις, οι γραπτές και προφορικές διαμαρτυρίες στον κάθε εξαγριωμένο /αφηνιασμένο πορθητή;
Τι άραγε περιμένουν οι  “χριστιανοί πολιτισμένοι ηγετίσκοι” ; Να δουν τον Σουλεϊμάν – Ερντογάν (τον ασεβή) προ των πυλών της Βιέννης να εμφανιστεί; Τι ρόλο παίζει το Πατριαρχείο και η πολιτική ηγεσία της ισχυρότερης ορθόδοξης  χώρας,  της  Ρωσίας; Θα συνεχίσει τον εξοπλισμό του θρασιμιού  χάριν της ρωσικής οικονομίας; Ή θα ισχύσει αυτό που προκλητικά  δήλωσε ο  κυβερνητικός ρώσος εκπρόσωπος : πως δηλαδή η μετατροπή του συμβόλου της Ορθοδοξίας σε τζαμί θα ανακουφίσει οικονομικά τους επισκέπτες ρώσους τουρίστες;
Τι θα κάνει ο καιροσκοπικός Καθολικισμός και οι Διαμαρτυρόμενοι; Θα συντρέξουν ή θα αναμένουν καρπούς να δρέψουν;
Ποιά η στάση του … αδελφικού φίλου και θαυμαστή του Τούρκου Προέδρου, Αμερικανού ομολόγου του κου Τράμπ; Θα  συνεχίσει να τον στηρίζει και να τον υμνεί;  Θα αλλάξουν ρότα κάποτε οι φιλότουρκοι  Γερμανοί συμφεροντολόγοι; 
Κοντολογίς θα αφυπνιστούν επιτέλους όλοι αυτοί; Ή ο Ελληνισμός θα τραβήξει -και πάλι μόνος του – κουπί;
Πάντως κάτι μου λέει πως ο Ανατολίτης  ψευτονταής έκανε το μοιραίο του λάθος με την Αγία Σοφία. Πιθανότατα θα του γυρίσει μπούμερανγκ τελικά. Το παρατράβηξε το σχοινί. Τυλίχτηκε και σε λίγο θα αρχίσει να δυσφορεί όταν στο λαιμό του περιελιχθεί.
Ο επικίνδυνος αυτός άνθρωπος θέλει να γράψει ιστορία. Αλλά παραθεωρεί ή αγνοεί την πολιτισμική και την ιστορική γραφή και ανάγνωση.  Αυτιστική περίπτωση τυπική.
Αυτοαπομόνωση, αποκοπή από την πραγματικότητα, το περιβάλλον, την κάθε ανθρώπινη ειρηνική πορεία.
Παράλληλα θέλει να διαγράψει τον Κεμάλ Ατατούρκ από τις τούρκικες ιστορικές δέλτους και -αντ’ αυτού – να γράψει το δικό του όνομα, βουλιάζοντας τους γείτονες και τον ίδιο τον λαό του σε αιματηρούς βάλτους. Είναι ειδικής ψυχοπαθολογικής ιδιοσυστασίας άτομο, που αν είχε την στρατιωτική δυνατότητα ενός Χίτλερ, ή Στάλιν , θα κατέστρεφε τον κόσμο.  Ας τον σταματήσουν αυτοί που το μπορούν, πριν να είναι πολύ αργά.
Η Ελλάδα, θα πρέπει να απαντήσει  με δύο μόνον λέξεις: Μολών λαβέ!
Με την ευκαιρία θα ήθελα να διατυπώσω ως απορία: Πως αισθάνεται ένας (Τούρκος) Μωαμεθανός όταν προσεύχεται σε έναν χριστιανικό ναό, έστω και αν τα εικονίσματα και τα σύμβολα -σταυρός κ. α – είναι καλυμμένα με υφάσματα, κελεμπίες, μπούρκες, φωτιστικά εφέ και λοιπά  ευρήματα τούρκικου τσερτζελέ, ώστε να … θυμίζει μουσουλμανικό χώρο λατρευτικό;  Αν ένας χριστιανός υποχρεώνονταν να προσευχηθεί /εκκλησιαστεί σε ισλαμικό τζαμί (για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας) είναι βέβαιο πως θα ένοιωθε εξαιρετικά άβολα. Θα ασφυκτιούσε πραγματικά, θα αγανακτούσε.  Αλήθεια, δεν υπάρχουν αρκετά τζαμιά στην μουσουλμανική Τουρκία για προσευχή και πρέπει να προστεθεί /επιστρατευτεί/μεταλλαχτεί και ο χριστιανικός ναός προκειμένου ο κάθε Μουσουλμάνος να αισθάνεται … ισλαμοχριστιανικά;  Που άραγε, πόσο χαμηλά, μπορεί να φθάσει η σκοπιμότητα , η ωμότητα, ο πρωτογονισμός, αλλά και η ασεβής /ανίερη συμπεριφορά;  Γιατί είναι όντως ασέβεια προς τον Μωάμεθ και τον Αλλάχ να εκκλησιάζονται /προσεύχονται οι Ισλαμιστές / Μουσουλμάνοι μέσα σε χριστιανικό ναό κατανυκτικά. Δικαιολογεί άραγε η  πίστη τέτοια μασκαρέματα  θρησκευτικά;
Υποψιάζομαι πως οι Τούρκοι , αλλά και άλλοι Μουσουλμάνοι, θα πρέπει να αισθάνονται προσβεβλημένοι όταν ασεβείς, αδίστακτοι και βαρεμένοι Σουλτανίσκοι, τους υποχρεώνουν να εκτελούν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα μέσα σε χώρους “απίστων” εκστασιασμένοι. 
Μακάρι (εκείνοι τουλάχιστον) να αντιδράσουν. Να συνεφέρουν τον ασεβή ισλαμιστή κο Ερντογάν, να τον συνετίσουν. Γιατί από τους “χριστιανούς” να μην αναμένουμε ενέργειες / δράσεις που θα μας εντυπωσιάσουν. 

ΥΓ Άλλωστε  ισχύει το δικό μου: “Μ ω ρ α ί ν ε ι    Κ ύ ρ ι ο ς   ο ν          Α λ λ ά χ   β ο ύ λ ε τ α ι   α π ο λ έ σ α ι”. 

loading...