ΜΕ ΤΟ ΧΟΥΝΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΚΤΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ, ΠΑΝΕ «ΜΕΓΑΛΟ ΠΕΡΙΠΑΤΟ» ΟΙ… ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ!!!

ΟΙ ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ ΠΡΟΧΩΡΑΝΕ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ

Αναβιώνει το χουντικό νομικό πλαίσιο για συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις, με την παροχή βοήθειας από την εκτρωματική διαμόρφωση του
κέντρου της Αθήνας και του λεγόμενου  «μεγάλου περιπάτου»…

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί το νομοσχέδιο για τις «δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις», που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση και πρόκειται να ψηφιστεί άμεσα.

Η αντιπολίτευση και έγκριτοι νομικοί υποστηρίζουν ότι συνιστά αναβίωση του χουντικού κατασταλτικού νομικού πλαισίου, καθώς επαναφέρει σε ισχύ τις βασικές ρυθμίσεις του χουντικού νομοθετικού διατάγματος 794 του 1971.

Παρουσιάζοντας σε εκτενές δημοσίευμα τις βασικές διατάξεις του κυβερνητικού ν/σ η “Εφημερίδα των Συντακτών” επισημαίνει ότι:

– Για κάθε συγκέντρωση θα απαιτείται αστυνομική άδεια και θα πρέπει να ορίζεται επίσημος «οργανωτής», που οφείλει να «συνεργάζεται άμεσα» με τον επικεφαλής αστυνομικό, να «συμμορφώνεται στις υποδείξεις του» και θα είναι αστικά υπεύθυνος για οτιδήποτε συμβεί στη διάρκειά της (§ 2.8, 3.1, 4 & 14.4).

– Οι ομάδες περιφρούρησης των διαδηλώσεων θα μετατρέπονται ουσιαστικά σε συνεργάτες των ΜΑΤ, καθώς τα μέλη τους θα είναι υποχρεωμένα να «απομακρύνουν από τον χώρο της συνάθροισης» οποιονδήποτε διαδηλωτή ζητήσουν οι αστυνομικοί

– Αφαιρείται κάθε αρμοδιότητα από τους εισαγγελείς, που στο εξής (όπως και επί χούντας) θα «ενημερώνονται» απλώς για την (επικείμενη ή ήδη συντελεσθείσα) διάλυση της συγκέντρωσης, δίχως να έχουν τον παραμικρό λόγο επ’ αυτού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ

loading...