Ένωση Αθέων: Να γίνει υποχρεωτική η χρήση μάσκας στους χώρους λατρείας

Επαναφέρει και το θέμα με την Θεία Κοινωνία από το ίδιο κουταλάκι
Τη δυσαρέσκειά της για την απόφαση της κυβέρνησης να εξαιρεθούν οι χώροι λατρείας από την υποχρεωτική χρήση μάσκας, εξέφρασε η Ενωση Αθέων.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε επισημαίνει τους κινδύνους που εγκυμονεί η απόφαση αυτή, ενώ παράλληλα επαναφέρει και το θέμα με την Θεία Κοινωνία από το ίδιο κουταλάκι.

Γράφει συγκεκριμένα η Ενωση Αθέων στην ανακοίνωσή της που αναρτήθηκε στο Facebook:

Στην ανακοίνωση των νέων μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού διαπιστώσαμε ότι για άλλη μια φορά οι λατρευτικοί χώροι τυγχάνουν προνομιακής μεταχείρισης, καθώς δεν συμπεριλαμβάνονται στους κλειστούς χώρους όπου είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας. Το γεγονός αυτό συνιστά διάκριση και εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία. Επιπλέον, ενώ προβλέπεται σύσταση υπέρ της χρήσης μάσκας, ήδη ένας αρχιμανδρίτης έκανε από άμβωνος σύσταση στους πιστούς να μην τη χρησιμοποιούν, ενώ ένας άλλος ιερωμένος διέκοψε τη λειτουργία για να απευθύνει μομφή σε πιστή που τη φορούσε.

Παραμένει πάντα ανοιχτό και το ζήτημα της μετάληψης με κοινό κουταλάκι, που ευνοεί τη διασπορά μικροβίων. Η προστασία της δημόσιας υγείας επιβάλλει να εφαρμοστούν άλλοι τρόποι μετάληψης (π.χ. ατομικά κουταλάκια μιας χρήσεως, χρήση περισσότερων του ενός κουταλιών και αποστείρωση μετά από κάθε χρήση).

Περιμένουμε από την κυβέρνηση να λάβει τα αναγκαία μέτρα το συντομότερο δυνατόν.

loading...