Γιατί να συμπάσχουν μαζί μας και να μη συνεχίσουν κανονικά τη ζωάρα τους;

Λίγο πριν κλείσει τις τράπεζες το 2015 και αναγκάσει τους πολίτες να ξεροσταλιάζουν στα ΑΤΜ για 60 ευρώ, ο Βαρουφάκης καλούσε τους φωτογράφους στην έπαυλή του για να απαθανατίσουν ένα λουκούλειο γεύμα μετά της συζύγου του.
✔️Μόλις λίγες μέρες μετά την τραγωδία στο Μάτι ο Αλέκσης κανόνιζε χαλαρωτικές διακοπές στο κότερο γνωστού εφοπλιστή.
✔️Την ίδια περίοδο, εξηγούσε στους πυρόπληκτους ότι δεν τους δίνει το υποσχεθέν επίδομα των 2.000 ευρώ γιατί «θα το σπαταλούσαν».
✔️Η Ρένα Δούρου αποκαλούσε τις τραγωδίες σε Μάνδρα και Μάτι ως «μια στραβή που της έκατσε στη βάρδια».
✔️Ο Παπαδημούλης, που “αγωνιζόταν” για τους μετανάστες σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, αποδεικνύεται πως είχε στήσει κανονική επιχείρηση σε συνεργασία με ΜΚΟ, ώστε να εισπράττει ενοίκια από τη φιλοξενία των ταλαίπωρων αυτών ανθρώπων.
Η έλλειψη ενσυναίσθησης που χαρακτήριζε την «πρώτη φορά αριστερά» είναι πραγματικά συγκλονιστική.
Δεν πρέπει να εκπλήσσει πάντως: Η αριστερά είθισται σε περισπούδαστες θεωρητικές κατασκευές, όπου όλα γίνονται για το καλό του «πολίτη». Ο πολίτης είναι, όμως, πάντα απρόσωπος και αφηρημένος, άθυρμα των μεγαλεπίβολων αριστερών φαντασιώσεων. Η κοινωνία συνιστά πεδίο μαζικών πειραμάτων, τα οποία, φυσικά, αφορούν σε όλους πλην της «κυβερνώσης αριστεράς». Αυτή η κάστα έχει τους δικούς της κανόνες, που δεν ισχύουν για τους «άλλους». Οι άλλοι, η μάζα, είναι κάτι απρόσωπο και αδιάφορο σε εξατομικευμένο επίπεδο. Ενδιαφέρουν μόνο ως πεδίο μαζικού πειραματισμού και δοκιμών αφηρημένων θεωριών.
Έτσι, και με τους δικούς μας τους Συριζαίους, εμείς οι πολίτες δεν ήμασταν τίποτα άλλο παρά τα πειραματόζωα των μνημονιοσχιστών, των φαντασμένων καθηγητάδων και των ανίκανων υπουργών και περιφερειαρχών.
Γιατί να συμπάσχουν μαζί μας και να μη συνεχίσουν κανονικά τη ζωάρα τους;
Εξαιρείται, φυσικά, η κα Μπαζιάνα που κάθε 5η του Ιούλη χύνει ένα δάκρυ …

Άλκης το Πειραματόζωο

loading...