Τραμπ: Θα στείλουμε την αστυνομία σε πόλεις όπου συνεχίζονται οι αντιρατσιστικές διαδηλώσεις

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανέφερε ότι είναι πιθανόν να σταλούν ομοσπονδιακές δυνάμεις στη Νέα Υόρκη, το Σικάγο, τη Φιλαδέλφεια, το Ντιτρόιτ, τη Βαλτιμόρη και το Όουκλαντ της Καλιφόρνια
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να στείλει δυνάμεις επιβολής του νόμου σε ορισμένες μεγάλες πόλεις, την ώρα που η καταστολή των αντιρατσιστικών διαδηλώσεων στο Πόρτλαντ του Όρεγκον, από ομοσπονδιακούς πράκτορες που χρησιμοποιούν οχήματα χωρίς διακριτικά και φορούν στολές καμουφλάζ, έχει προκαλέσει οργή σε όλη τη χώρα.

«Στέλνουμε δυνάμεις επιβολής του νόμου. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να συμβαίνει αυτό στις πόλεις», είπε ο Τραμπ μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο.

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος ανέφερε ότι είναι πιθανόν να σταλούν ομοσπονδιακές δυνάμεις στη Νέα Υόρκη, το Σικάγο, τη Φιλαδέλφεια, το Ντιτρόιτ, τη Βαλτιμόρη και το Όουκλαντ της Καλιφόρνιας, σημειώνοντας ότι οι δήμαρχοί τους είναι «φιλελεύθεροι Δημοκράτες». Η δήμαρχος του Σικάγο Λόρι Λάιτφουτ συχνά επιτίθεται στον Τραμπ μέσω του Twitter.

Την ίδια ώρα, πολιτειακοί και δημοτικοί ηγέτες στο Όρεγκον, καθώς και κάποια μέλη του τοπικού Κογκρέσου, ζητούν από τον Τραμπ να αποσύρει τους άνδρες του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας από το Πόρτλαντ. «Βρίσκονται εκεί εδώ και τρεις ημέρες και έχουν κάνει πραγματικά φανταστική δουλειά σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, κανένα πρόβλημα. Πιάνουν πολλούς και φυλακίζουν τους ηγέτες. Αυτοί είναι αναρχικοί», είπε ο Τραμπ αναφερόμενος στους διαδηλωτές.

Την περασμένη εβδομάδα οι ομοσπονδιακοί πράκτορες άρχισαν να καταστέλλουν τις διαδηλώσεις κατά της αστυνομικής βίας και του ρατσισμού στο Πόρτλαντ, κάνοντας χρήση δακρυγόνων. Ορισμένοι ακτιβιστές συνελήφθησαν χωρίς εξήγηση. Παρά την κατακραυγή για την τακτική που ακολουθούν οι πράκτορες, αξιωματούχοι του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας είπαν ότι δεν θα υποχωρήσουν και δεν θα απολογηθούν.

loading...