ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Η ΕΚΔΟΣΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ ΣΕ ΤΖΑΜΙ!

ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ

Αναμένεται σήμερα η έκδοση της απόφασης για μετατροπή Αγίας Σοφίας σε τζαμί…

Σήμερα Παρασκευή ιερή ημέρα του μουσουλμανικού κόσμου αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί σύμφωνα με δηλώσεις ανώτερου αξιωματούχου στο Reuters. “Αναμένουμε ότι η απόφαση θα είναι ακυρωτική και η απόφαση θα εκδοθεί την Παρασκευή”.

Ένας αξιωματούχος του κυβερνώντος κόμματος AKP του Ερντογάν, ο οποίος έχει ισλαμιστικές ρίζες, δήλωσε επίσης ότι η απόφαση “υπέρ ακύρωσης” αναμένεται την Παρασκευή αναφέρει η yenisafak.

Ο φιλοκυβερνητικός αρθρογράφος Abdulkadir Selvi έγραψε στην εφημερίδα Hurriyet ότι το δικαστήριο έχει ήδη εκδώσει την απόφαση ακύρωσης του 1934 και θα τη δημοσιεύσει την Παρασκευή.

To ΣτΕ είναι πιθανό να ανακοινώσει την Παρασκευή ότι η απόφαση του 1934 μετατροπής της Αγίας Σοφίας Κωνσταντινούπολης σε μουσείο ήταν παράνομη, ανέφεραν δύο Τούρκοι αξιωματούχοι, ανοίγοντας το δρόμο για την επαναφορά της σε τζαμί..

H σημειολογία είναι προφανής ο Ερντογάν κηρύσσει πόλεμο κατά της Ελλάδας..και όχι πόλεμο συμβολισμών είναι αντίθετα ο υψηλός συμβολισμός αυτής της κίνησης που υποδηλώνει τον επικείμενο πραγματικό πόλεμο..

Θα ενεργοποιηθεί πιθανόν και όλο το τόξο της πυριτιδαποθήκης των Βαλκανίων με τη γνωστή υφιστάμενη διακοινοτική διομολογιακή διαμάχη…Εν ολίγοις «ἐς αὔριον (σήμερον) τά σπουδαῖα».

Τα γεγονότα στο Βελιγράδι δεν είναι άμοιρα της επιχειρούμενης εξομάλυνσης σχέσεων Σερβίας Κοσσυφοπεδίου αφού η αποσταθεροποίηση άρχισε παραμονές μετάβασης του Βούτσιτς σε Βρυξέλλες για τετ α τετ διαπραγματεύσεις με επικεφαλή του προτεκτοράτου του ΝΑΤΟ/ΕΕ για εξομάλυνση, αποκατάσταση σχέσεων-αναγνώριση….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ

loading...