Πολιτική επικαιρότητα

Γράφει ο Κων/νος Προδρόμου  ανεξάρτητος πολιτευτής 

   Αγαπητοί Συνέλληνες  με αγανάκτηση και αποστροφή και φέτος αντιμετώπισα τη γιορτή αποκατάστασης της Δημοκρατίας από την αποκαλούμενη δικτατορία του ‘67.
   Ξεκαθαρίζω άπαξ δια παντός ότι είμαι σφοδρός πολέμιος του αυταρχισμού και της λιτότητας του λαού μας απ´όπου κι’αν  προέρχεται.
   Τα χρόνια της μεταπολίτευσης μετά το ‘74 μέχρι σήμερα με ελάχιστες περιοδικές αναλαμπές  έχομε μια επιφαινόμενη δημοκρατία και σήμερα καταλήξαμε σε ένα απαξιωτικό πολιτικό σύστημα εξουσίας που φιμώνει και λογοκρίνει τις ελεύθερες φωνές και καταδυναστεύει τον πολίτη.
   Προκαλώ τον οιονδήποτε από σας καλοπροαίρετα να εκφράσει τη βιωματική του εμπειρία και τη γνώμη του από την περίοδο της επανάστασης του ‘67.
   Θεωρώ ότι παρά τα λάθη και τις αδυναμίες του ο Γ. Παπαδόπουλος έκανε σημαντικότατα έργα για την Ελλάδα και την ευημερία των Ελλήνων. Οι θύμισες και αναφορές των περισσοτέρων συμπολιτών μας στο πρόσωπο και την περίοδό του είναι εγκωμιαστικές. Άδικα τον αποκαλέσατε και τον αποκαλείτε προδότη της Ελλάδας και φυσικά νομίζω ότι άστοχα και άπρεπα, αντίθετα στη βούληση των ευεργετηθέτων συμπολιτών μας, τον φυλακίσατε ισόβια. Πέθανε στη φυλακή χωρίς να ζητήσει χάρη από τους θιασώτες της δημοκρατίας.
   Αφού χόρτασε τους Έλληνες και καλλιέργησε τα ιδεώδη του Ελληνοχριστιανισμού θα προχωρούσε και σε εκλογές, αλλά δεν πρόλαβε γιατί έπεσε κύρια από τους Αμερικανούς στους οποίους ήταν ανυπότακτος. Σεις οι δημοκράτες πολιτικοί γιατί παραλάβατε τη διακυβέρνηση της χώρας, αφού τους χαρακτηρίζεται  δικτάκτορες και προδότες. Γατί δεν ανοίξατε το φάκελο της Κύπρου μέχρι σήμερα για να αποκαλυφθεί η αλήθεια. Ποιός η ποιοί πρόδοσαν την Κύπρο το ‘74.
   Συνέλληνες – Χριστιανοί αποδοκιμάζω σφόδρα την άτοπη ενέργεια, του μωροφιλόδοξου Ερτογάν να βεβηλώσει την Αγία Σοφία, κοιτίδα του χριστιανισμού προκαλώντας το θρησκευτικό φρόνημα των απανταχού της γης αδελφών μας.
   Η πράξη του αυτή ως ημέρα μεγαλώνει την κατακραυγή του κόσμου. Εδώ τον υπενθυμίζουμε τη φράση της Κ. Διαθήκης: Μωραίνει Κύριος όν βούλεται απωλέσθαι.
   Εκτιμώ ότι η διεθνής κοινότητα, κυβερνήσεις, οργανισμοί κλπ θα ανατρέψει την κατάσταση, θα αποκαταστήσει την ειρηνική δυναμική της διαπολιτισμικότητας που διαταράχθηκε.
   Τέλος ρωτάω τον αφορισμένο κατά τον Μητροπολίτη Αμβρόσιο Μητσοτάκη γιατί 1. Δεν ακύρωσε πάραυτα το μνημείο Κεμάλ στη Θεσσαλονίκη, όταν ο Ερτογάν άλλαξε τη συμφωνία που έκανε τότε  η οποία διατηρούσε την Αγία Σοφία Χριστιανικό μνημείο, δηλαδή τον αποκήρυξε και τον αποκαθήλωσε.
2. Παρακολουθείτε τις εξελίξεις συρώμενος πίσω από τις αποφάσεις των αφεντικών σας.

loading...