Η «μπίζνα» της αριστεράς στην Κύπρο: Αποκαλύψεις-βόμβα”

Η περίοδος πολιτικής κυριαρχίας του ΣΥΡΙΖΑ έχει πολλά επεισόδια που σχετίζονται με τη Μεγαλόνησο
Μια γνωστή κυπριακή έκφραση είναι αυτή που λέει: «Ο μούχτης επέθανεν!» και τη λένε τα αδέλφια μας οι Κύπριοι εννοώντας «το τζάμπα πέθανε».

Είναι σίγουρο ότι με τα πάρε – δώσε που είχαν κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τριτοκλασάτοι τύπου Πετσίτη με την Κύπρο, θα είχαν μάθει καλά αυτή τη φράση.

Τίποτε δεν είναι τζάμπα και τίποτε δεν δίνεται χωρίς ανταλλάγματα στις business. Πολλώ δε μάλλον όταν αυτές οι «δουλειές» που αφορούσαν το «μαγαζί» του ΣΥΡΙΖΑ, πριν ακόμη αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, συνδέονται με offshore, δικηγόρους «μετρ» των υπεράκτιων εταιρειών, ύποπτους λογαριασμούς, συναλλαγές πίσω από τις κουρτίνες της εξουσίας.

Η περίοδος πολιτικής κυριαρχίας του ΣΥΡΙΖΑ έχει πολλά επεισόδια που σχετίζονται με τη Μεγαλόνησο. Σαν κάποια «αόρατος χειρ» να κινούσε τα νήματα από την Κύπρο προς την Ελλάδα κι ενδεχομένως προς φορολογικούς παραδείσους.

Νίκος Παππάς, Χρήστος Καλογρίτσας, Αρτέμης Αρτεμίου, Μανώλης Πετσίτης, Σάμπυ Μιωνής και μια σειρά από άλλα πρόσωπα και εταιρείες έχουν ένα κοινό στοιχείο: Την Κύπρο.

Ενδεχομένως οι «χαλαροί» έλεγχοι στο νησί, η «παράδοση» που έχει στην απόκρυψη ύποπτων συναλλαγών και υπεράκτιων εταιρειών, η γλώσσα και οι ισχυροί δεσμοί με την Ελλάδα, να είναι τα κριτήρια επιλογής της Κύπρου ως… «ορμητήριο» για ορισμένες ενέργειες που συνδέονται με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Το ταξίδι του Νίκου Παππά στη Λευκωσία για μια… βάφτιση, η συνάντηση με τον ισραηλινό επιχειρηματία, Μιωνή.

Οι επαφές που είχε την ίδια περίοδο, στο ίδιο σημείο με τον δικηγόρο των offshore, Αρτέμη Αρτεμίου.

Ενας λογαριασμός με κυπριακό αριθμό από τον οποίο διακινήθηκαν τα 3 εκατ. ευρώ προς τον Καλογρίτσα για τις τηλεοπτικές άδειες.

Δικηγορικές εταιρείες που έχουν σχέση με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αλλά και με το δεξί χέρι του Νίκου Παππά, τον Μανώλη Πετσίτη.

Ο δε Πετίτσης, κυνηγημένος από τη δημοσιότητα καταφεύγει… όλως τυχαίως στην Κύπρο για να κρυφτεί.

Αλλά και μια επίσκεψη του Νίκου Παππά στις κεντρικές φυλακές της Κύπρου. Ολα έχουν ένα κοινό στοιχείο.

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο νησί. Πόσο διαβολικές μπορεί να είναι οι συμπτώσεις;

Μυστήριες «κουμπαριές»
Ας δούμε τις ιστορίες των… κουμπάρων της Κύπρου που σίγουρα απασχολούν τις αρμόδιες αρχές και θα έχει ενδιαφέρον το αποτέλεσμα των ερευνών.

Κυρίως θα απαντηθεί το ερώτημα αν η Κύπρος αποτέλεσε για τον ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά για τον «αρχιμανδρίτη» Νίκο Παππά, τη γη της… πολιτικής (και επιχειρηματικής) Επαγγελίας για ένα κόμμα που θέλησε να μάθει γρήγορα τα «κόλπα» της εξουσίας.

 Είναι 2015 και ο Αλέξης Τσίπρας πραγματοποιεί το πρώτο επίσημο ταξίδι του. Πάει στην Κύπρο συνοδευόμενος από το Νο2 της κυβέρνησης, Νίκο Παππά. Ο υπουργός μεταβαίνει στις κεντρικές φυλακές και συναντά τον Βενιζέλο Ζαννέτο, ανώτερο στέλεχος του «αδελφού» κόμματος ΑΚΕΛ, που έχει καταδικαστεί σε 3,5 χρόνια φυλάκιση για σκάνδαλο με δωροληψίες. Ο Παππάς εκφράζει τη… συμπαράστασή του και μεταφέρει τις ευχές του πρωθυπουργού στον καταδικασμένο. Μάλιστα, ένα χρόνο μετά ο Παππάς και πάλι κάνει επίσκεψη στις φυλακές. Λεπτομέρεια: Ο Ζαννέτος, ταμίας του κόμματος, όπως προκύπτει από την έρευνα χρησιμοποιούσε για τις πληρωμές του ΑΚΕΛ προς τρίτους την εταιρεία New Winner Investements LTD η οποία έχει πίσω της την App Law Services LtD. Είναι η δικηγορική εταιρεία των Αρτέμη Αρτεμίου και Λάμπρου Πιερή τους οποίους θα συναντήσουμε και αργότερα.
Είναι Μάιος 2016, στη Λευκωσία και στο κέντρο Company, γίνεται η περίφημη συνάντηση Παππά – Μιωνή στην οποία ο δεύτερος καταγράφει τη συνομιλία. Δεν είναι η πρώτη φορά που συναντιούνται, καθώς ο Ισραηλινός έχει μιλήσει και για άλλες συναντήσεις στο Μαξίμου με τον Νίκο Παππά, κι έχει καταγγείλει εκβιασμό. Στη Λευκωσία, λοιπόν, γίνεται ο διάλογος από τον οποίο αποκαλύπτεται ότι ο ισχυρός άνδρας της κυβέρνησης μιλά για «μαγαζιά» και για κάποιους που βγάζουν πολλά λεφτά. Εκεί ο Παππάς ζητά και… βοήθεια για να κατηγορηθεί η σύζυγος του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μαρέβα.
Την περασμένη Κυριακή το «Πρώτο Θέμα» δημοσιεύει φωτογραφία του Νίκου Παππά με τον εξπέρ των εξωχώριων εταιρειών, Αρτέμη Αρτεμίου στο ίδιο καφέ Company. Με τον Αρτεμίου έχει άριστες σχέσεις, καθώς τρία χρόνια πριν, κάνουν μαζί το υπερατλαντικό ταξίδι στην Καραϊβική με αεροσκάφος αμφιλεγόμενου επιχειρηματία. Η μυστική πτήση Παππά – Αρτεμίου έχει μεταξύ άλλων προορισμό το νησί «Μαργαρίτα», ένα ιδανικό μέρος για να κρύβει κάποιος… θησαυρούς. Ο Αρτεμίου, που ξέρει να παίζει καλά το παιχνίδι των offshore είναι αυτός που μπαινόβγαινε ανενόχλητος στο Μέγαρο Μαξίμου επί ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να δικαιολογηθεί επαρκώς η παρουσία του εκεί. Και μια μικρή… σύμπτωση: Οι πρώτες αποκαλύψεις από τα Panama Papers γίνονται το 2016, λίγο καιρό προτού κάνει τις συναντήσεις ο Παππάς στην Κύπρο. Οπως αποκαλύπτεται ο Αρτεμίου εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης σε 2 από τις 3 εξωχώριες εταιρείες με τις οποίες συνδέεται. Πρόκειται για τις Pizzazz Limited, με έδρα τις Βρετανικές Παρθένους Νήσους και Alicium Limited με έδρα τις Σεϋχέλλες. Η πρώτη είναι εταιρεία που παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες στην αγορά λιπασμάτων κι έχει λογαριασμό στη Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα. Κρατήστε τα… λιπάσματα. Τέλος η τρίτη offshore, Elazzoulian Limited, έχει έναν μέτοχο ο οποίος αγοράζει μετοχές από τον συνέταιρο του Αρτεμίου, τον δικηγόρο Πιερή, σε διαφημιστική εταιρεία στην Ελλάδα.
Μια ακόμη… σύμπτωση με κυπριακό αέρα έχει να κάνει με την εφημερίδα «Αυγή» και την αποκάλυψη ότι μέτοχός της είναι μια offshore. Πρόκειται για την Atlas Cyprus International με έδρα τη Λευκωσία για την οποία δεν μάθαμε ποτέ γιατί επένδυσε στην ιστορική εφημερίδα της Αριστεράς
Η Κύπρος μπορεί να είναι τόπος μαρτυρίου, αποτέλεσε, όμως, και παράδεισο για τον Μανώλη Πετσίτη. Ο γνωστός «Μανόλο», άλλοτε σερβιτόρος και «κουβαλητής» της τσάντας του Νίκου Παππά, γίνεται το πρόσωπο της επικαιρότητας όταν αποκαλύπτεται ο ξαφνικός πλουτισμός του. Αλλά κυρίως όταν αποκαλύπτεται ότι έκανε «δουλειές» για λογαριασμό του Μαξίμου και την ίδια στιγμή πληρωνόταν από τον Λ. Λαυρεντιάδη. Ο «Μανόλο του Παππά» προσπαθούσε να διευθετήσει τα χρέη της εταιρείας ELFE του Λαυρεντιάδη προς τη ΔΕΠΑ. Σύμπτωση; Η ELFE ασχολείται με… λιπάσματα. Θυμηθείτε την offshore του Αρτεμίου που παρείχε υπηρεσίες για προϊόντα λιπασμάτων. Ο Πετσίτης, κολλητός από τα μαθητικά χρόνια στην Καισαριανή με τον Παππά, θέλοντας να ξεφύγει από τα media που τον πολιορκούν καταφεύγει στην… Κύπρο. Επίσημη δικαιολογία, η διαμονή του σε κλινική αλλά τελικά βρίσκεται στα Κατεχόμενα και τα ίχνη του χάνονται στα καζίνο της περιοχής.
Η κυπριακή περιπέτεια του Πετσίτη έχει και συνέχεια καθώς από το 2014 εμφανίζεται να είναι εκπρόσωπος δικηγορικών εταιρειών της Κύπρου, εταιρείες που συνδέονται με τον επιχειρηματία Λαυρεντιάδη. Ουσιαστικά ο Πετσίτης εκπροσωπεί στην Ελλάδα τους δικηγόρους της offshore του Λαυρεντιάδη. Πρόκειται για τους Λάμπρο Πιερή και Σωτηράκη Παναγιώτου. Ο πρώτος είναι στέλεχος του ΑΚΕΛ (θυμηθείτε τον φυλακισμένο Ζαννέτο) και είναι συνέταιρος με τον Αρτεμίου στο γραφείο APLAW Services Limited. Ο Παναγιώτου ήταν κάποτε διευθυντής της ίδιας εταιρείας. Εντυπωσιακό, αλλά η έρευνα δείχνει ότι ο Πετσίτης έγινε φορολογικός εκπρόσωπος των κύπριων δικηγόρων του Λαυρεντιάδη, ένα μήνα προτού ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλθει στην εξουσία.
Μια ακόμη… σύμπτωση. Εξι μήνες μετά τη νίκη ΣΥΡΙΖΑ ιδρύεται η εταιρεία Maze Media που παίρνει δουλειές για συμβουλευτικές υπηρεσίες σε ΕΛΤΑ, ΕΥΔΑΠ κ.λπ. Την εταιρεία έχει δημιουργήσει ο δικηγόρος Λάμπρος Πιερή και ο Πετσίτης συνδέεται με αυτήν. Ο άλλοτε σερβιτόρος «Μανόλο» γίνεται μεγαλοπαράγοντας με τις πλάτες του Παππά και νοικιάζει πολυτελή βίλα στη Βαρυμπόμπη. Σύμπτωση; Στο ενοικιαστήριο εμφανίζεται το όνομα… δικηγόρου.
Τέλος, η αρχή για το ξέπλυμα χρήματος στην Κύπρο, έχει βρει λογαριασμούς που δεν δικαιολογούνται, στο όνομα του Μανώλη Πετσίτη.
Εν κατακλείδι: Ενας δαίδαλος ονομάτων, όπως Παππάς, Πετσίτης, Αρτεμίου, Πιερή, Μιωνής κ.λπ. μαζί με σειρά offshore, λογαριασμών και μυστικών συναντήσεων έχουν σε πρώτο πλάνο την Κύπρο. Και ο εξ απορρήτων του πρώην πρωθυπουργού, ο Νίκος Παππάς, φαίνεται να έχει μπει πολύ πριν από το 2015 σε ένα κύκλωμα γνωριμιών που ξέρουν πολύ καλά πώς να φτιάχνουν εξωχώριες και πώς να στήνουν ένα δαιδαλώδες σύστημα για να κάνουν «δουλειές» από την Κύπρο και την Ελλάδα μέχρι την… Καραϊβική.

https://www.pentapostagma.gr

loading...