Ζητούν αφαίρεση του σταυρού από τη σουηδική σημαία!


"Επιστήμονας" πιστεύει ότι η χρήση της σουηδικής σημαίας σε στρατιωτικές επιχειρήσεις σε χώρες της Μέσης Ανατολής είναι προβληματική, καθώς μπορεί να «ερμηνευθεί ως πανό σταυροφορίας»
Αντικαταστήστε τη σουηδική σημαία με κάτι πιο «περιεκτικό», λέει ο επιστήμονας και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ανθρωπιστικής κοινωνίας Patrik Lindenfors σε ένα άρθρο γνώμης που δημοσιεύθηκε στην Göteborgs Posten.

Μετά τις διαμαρτυρίες σε όλο τον κόσμο, υπάρχουν πλέον εκκλήσεις για αλλαγή της σουηδικής σημαίας λόγω της χριστιανικής κληρονομιάς της. Η σουηδική σημαία είναι ένα σύμβολο που μέσω του σταυρού αντιπροσωπεύει τον Χριστιανισμό. Ο σχεδιασμός της σημαίας θεωρείται ότι έχει την προέλευση του σταυρού banner που χρησιμοποιήθηκε στην τρίτη σταυροφορία. Ωστόσο, σύμφωνα με τον Patrik Lindenfors, το σύμβολο είναι «προβληματικό», υποστηρίζοντας ότι ο Χριστιανισμός συνδέεται με τη δουλεία και ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχει κανένας κανόνας κατά της δουλείας στη Βίβλο.

Ωστόσο, οι άνθρωποι που αγωνίστηκαν για την κατάργηση της δουλείας ήταν χριστιανοί όπως ο William Wilberforce και ο John Newton. Λέει επίσης ότι ένας άλλος λόγος αλλαγής της σουηδικής σημαίας είναι επειδή η πλειοψηφία των Σουηδών δεν είναι πλέον Χριστιανοί και ότι ο Χριστιανισμός δεν είχε το πιο θετικό αποτέλεσμα στη Σουηδία.

Επίσης, πιστεύει ότι η χρήση της σουηδικής σημαίας σε στρατιωτικές επιχειρήσεις σε χώρες της Μέσης Ανατολής είναι προβληματική, καθώς μπορεί να «ερμηνευθεί ως πανό σταυροφορίας». Η Σουηδία συμμετείχε στο Αφγανιστάν.

Πρόσφατα υπήρξαν εκκλήσεις στη Σουηδία για αλλαγή της σουηδικής κληρονομιάς, μεταξύ άλλων υπήρξαν εκκλήσεις από έναν πρώην δήμαρχο να αντικατασταθεί ένα άγαλμα του διάσημου Σουηδού βασιλιά Charles XII με ένα άγαλμα της Greta Thunberg.

Έχουν υπάρξει επίσης απειλές εναντίον αγαλμάτων του διάσημου βοτανολόγου Carl Linnaeus.

Δεν υπάρχουν σχόλια :