ΧΤΥΠΗΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ:ΤΑ ΤΕΙΧΗ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΝ, ΤΟ ΙΚΡΙΩΜΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ ΠΕΦΤΕΙ, Η ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΕ!

ΟΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΙΛΙΚΤΟΙ (ΡΟΥΜΑΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΑΝΑΜΕΤΑΔΙΔΕΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΔΕΛΦΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ “ΕΛΛΗΝΟΡΩΜΑΪΚΑ”)

2 ΒΙΝΤΕΟ

Πολλά πράγματα έχουν συμβεί αυτές τις μέρες από τότε που οι Τούρκοι έστησαν πολλά ικριώματα μέσα στην Αγία Σοφία για να κάνουν
τα κατάλληλα έργα για να το μετατρέψουν σε τζαμί.

Μετά την απόφασή τους να βεβηλώσουν τον Ιερό Ναό, άρχισε να καταρρέει μέρος της σκαλωσιάς τους

Σύμφωνα με μαρτυρίες, η κατάρρευση ενός τέτοιου ικριώματος μέσα στον καθεδρικό ναό της Αγίας Σοφίας κρατήθηκε μυστική από τον τουρκικό τύπο για προφανείς λόγους (βλ. ΕΔΩ )

Σήμερα διαβάζουμε: « Κωνσταντινούπολη: Κάποια από τα ιστορικά τείχη του Θεοδοσίου έχουν καταρρεύσει

Η ιστορία των «θεόπλευρων» τειχών που έχουν σπάσει μια φορά στην ιστορία

Τα τείχη της Κωνσταντινούπολης αναφέρονται στα οχυρωματικά έργα που ο Θεοδόσιος ολοκλήρωσε στην πόλη το 447 μ.Χ. Τα τείχη συνήθως ονομάζονται από θεοδόσια τείχη.

 Η διπλή σειρά τειχών ήταν ένα σημαντικό πλεονέκτημα της Αυτοκρατορίας και ένας από τους λόγους για τους οποίους η Πόλη άντεξε στις πολιορκίες για αιώνες, ενώ εξακολουθεί να θεωρείται θαύμα έργων μηχανικής και οχύρωσης που δεν έχει απαντηθεί ποτέ στον κόσμο.

Γι ‘αυτό ονομάστηκαν «φύλακες των θεών» επειδή θεωρούνταν κυριολεκτικά ανίκητα. Παραβιάστηκαν μόνο μία φορά, κατά την οθωμανική πολιορκία του 1453, η οποία οδήγησε στην πτώση της Κωνσταντινούπολης.

ΔEΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ KAI TΑ BINTEO ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ

loading...