Άγρυπνοι φρουροί! Από τον Έβρο μέχρι το Καστελόριζο έτοιμοι να πληγώσουν τον Τούρκο! (ΒΙΝΤΕΟ)


«Καμία χαλάρωση, κανένα τετελεσμένο σε ελληνικά εδάφη και θάλασσες», το μήνυμα που ηχεί από τον Έβρο μέχρι το Καστελόριζο.
Για συνεχή ετοιμότητα που θυμίζει τις μέρες του περασμένου Μαρτίου κάνουν λόγο κάτοικοι και στρατιωτικοί στον Έβρο, σχολιάζοντας τα γεγονότα των τελευταίων ημερών στο Καστελόριζο.

Καθώς μπαίνουμε στην 3η ημέρα κατά την οποία τα τουρκικά πλοία «κόβουν βόλτες» στο Αιγαίο, ο συναγερμός είναι γενικός και το μήνυμα της αποτροπής ΚΑΘΕ παράνομης ενέργειας των Τούρκων είναι ξεκάθαρο!

Η κατάσταση στον Έβρο
Όπως είναι αυτονόητο οτιδήποτε συμβαίνει με την Τουρκία, ακόμη κι αν πρόκειται για εστία έντασης εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά, καθιστά σε συνεχή επιφυλακή τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις ΠΑΝΤΟΥ.

«Δεν υπάρχει καμία χαλάρωση», διαμηνύουν στην κάμερα του Open κάτοικοι και φορείς στον Έβρο που πριν από μερικούς μήνες στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και στήριξαν με κάθε μέσο τον αγώνα των Ενόπλων Δυνάμεων.

«Σίγουρα, παρακολουθούν τις κινήσεις τους και γι’ αυτό υπάρχει ένα θερμό καλοκαίρι. Εδώ στη Θράκη εμείς ως σύνδεσμος αλλά και όλοι οι έφεδροι παρακολουθούμε στενά τα γεγονότα».

Τα παραπάνω αναφέρει ο πρόεδρος έφεδρων αξιωματικών Κομοτηνής, Θανάσης Τσαρδακλής.

Το μοτίβο που επικρατεί είναι η «αθόρυβη επιφυλακή», με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις να παρακολουθούν στενά την παραμικρή κίνηση των Τούρκων στον Έβρο.

Εθνοφύλακες σε όλο το μήκος των συνόρων με την Τουρκία έχουν ειδοποιηθεί για το ενδεχόμενο επιθετικών κινήσεων της γείτονος και βρίσκονται τα τελευταία 24ωρα σε πλήρη εγρήγορση.

Η «σκακιέρα» του Αιγαίου

Στη θάλασσα, εκ των πραγμάτων, η κατάσταση είναι πιο δύσκολη και σαφώς πιο περίπλοκη.

Μπορεί οι Τούρκοι τις τελευταίες 3 μέρες να έχουν μεταφέρει τα πολεμικά τους πλοία στα «απάνεμα νερά» του Αιγαίου πλησίον του Καστελορίζου, ωστόσο αυτό δε σημαίνει σε καμία περίπτωση πως τα «μάτια» των ελληνικών δυνάμεων δεν παρακολουθούν ολόκληρο το ελληνικό αρχιπέλαγος.

Το μήνυμα της ΑΠΟΤΡΟΠΗΣ οποιουδήποτε τετελεσμένου και «γκριζαρίσματος» γίνεται πράξη, με τον ελληνικό στόλο να «λοκάρει» τα πλοία των Τούρκων που για την ώρα επιδίδονται σε έναν «πόλεμο νεύρων» λίγα μόλις μίλια από την ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Εξάλλου στο Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό υπολογίζουν κάθε στιγμή τον παράγονται «Oruc Reis», ο απόπλους του οποίου αναμένεται να συμβεί τα επόμενα 24ωρα, ίσως ακόμη και αύριο ημέρα κατά την οποία θα τελεστεί η ισλαμική προσευχή στην Αγία Σοφία.

Οι τελευταίες πληροφορίες μάλιστα θέλουν το τουρκικό γεωτρύπανο να συνοδεύεται από 2-3 φρεγάτες, με τις ελληνικές δυνάμεις να έχουν λάβει ήδη θέσεις άμυνας όντας έτοιμες ακόμη και για το χειρότερο σενάριο.

Για την ώρα πάντως βρίσκεται αγκυροβολημένο στην Αττάλεια της Τουρκίας, πράγμα που σε καμία περίπτωση δεν εφησυχάζει τις ελληνικές ναυτικές δυνάμεις, δεδομένου κιόλας πως η προκλητική NAVTEX των Τούρκων έχει ισχύ μέχρι τις 2 Αυγούστου:


Δεν υπάρχουν σχόλια :