ΝΑ ΛΑΜΨΕΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΟΙ “ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ” ΣΤΟ ΜΑΤΙ

Του Παναγιώτη ΑποστόλουΠολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

[email protected]
www.egerssi.gr

Στις 23 Ιουλίου 2018 δύο μεγάλες πυρκαγιές ξέσπασαν στην Αττική, η πρώτη στην Κινέττα και η δεύτερη κοντά στο Νταού Πεντέλης. Στη δεύτερη περίπτωση η πυρκαγιά επεκτάθηκε και πέρασε μέσα από τους οικισμούς Νέος Βουτζάς και Μάτι με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 102 άνθρωποι και να τραυματιστούν δεκάδες άλλοι. Από τις δύο αυτές πυρκαγιές καταστράφηκαν ολοσχερώς ή έπαθαν ζημιές χιλιάδες σπίτια, αυτοκίνητα, ενώ κάηκαν και δεκάδες χιλιάδες στρέμματα δάσους.

Εκείνες τις θλιβερές ημέρες έγραφα πολλά και αποκαλυπτικά σε τέσσερα άρθρα μου και τα οποία μπορείτε να βρείτε στο σάιτ μου στο διαδίκτυο www.egerssi.gr στην πρώτη σελίδα:

Θα σας παραθέσω παρακάτω μια μόνο περίληψη όσων δημοσίευα εκείνες τις ημέρες του αβάσταχτου πόνου:

«Ο ελληνικός λαός “συσκέφτηκε” και αποφάσισε πως η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και ο κρατικός μηχανισμός είναι ένοχοι για την βιβλική καταστροφή της Αττικής! Είναι ένοχοι, για τον φρικτό θάνατο 88 και πλέον συνανθρώπων μας, αφού υπάρχουν πολλοί αγνοούμενοι και πολλοί άλλοι νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε κρατικά νοσοκομεία! Είναι ένοχοι, για την απώλεια της περιουσίας πολλών συνανθρώπων μας, οι οποίοι φιλοξενούνται σε φιλικά σπίτια, αφού τα δικά τους καταστράφηκαν ολοσχερώς! Είναι ένοχοι γιατί, καταστράφηκε το φυσικό περιβάλλον και θα υπάρχει πρόβλημα και με τους επιζώντες του ολέθρου! Είναι ένοχοι γιατί, τις πρώτες ώρες της ανείπωτης τραγωδίας προσπάθησαν να αποπροσανατόλισαν το λαό, αποκρύπτοντας τους πρώτους νεκρούς, θεωρώντας προφανώς πως θα ήταν λίγοι! Είναι ένοχοι γιατί στη συνέχεια τους έφταιξαν όλοι, τα ΜΜΕ, ο “στρατηγός” άνεμος, οι Ρώσοι κατάσκοποι και γενικότερα οι “ασύμμετρες απειλές” που δέχτηκε η Αττική! Είναι ένοχοι γιατί, έφταιγαν τα αυθαίρετα που οι ίδιοι – και οι προηγούμενες κυβερνήσεις – νομιμοποίησαν! Είναι ένοχοι γιατί, “σκότωσαν” τόσες ψυχές, ορισμένες εκ των οποίων είχαν αθώα παιδικά ματάκια, τα οποία δεν θα ανοίξουν ποτέ ξανά! Και θα “έρχονται” στον ύπνο τους και θα τους τυραννούν! Θα τους “μαστιγώνουν” οι ερινύες στον ξύπνιο τους! Πώς θα αντικρίζουν τα δικά τους παιδιά;

Είναι ένοχοι, γιατί κρύφτηκαν πίσω από τις ευθύνες τους και ξετσίπωτα και ξεδιάντροπα δήλωσαν ικανοποιημένοι για τα προληπτικά μέτρα που είχαν λάβει! Υπερήφανος δήλωσε ο αρχηγός της Αστυνομίας, δεν θα άλλαζε τίποτα είπε ο υπερφίαλος αρχηγός της Πυροσβεστικής, λες και δεν έχουμε κοντά στους 100 νεκρούς!»!

Έγραφα επίσης:

«Ο Οδυσσέας βασιλιάς της Ιθάκης, ξεκινώντας από την Τροία στην επιστροφή του στην Ιθάκη με τους Ιθακήσιους συντρόφους του, περιπλανήθηκε πάρα πολύ μέχρι να φτάσει στο Νησί του. Ανάμεσα στις περιπλανήσεις του ήταν και η χώρα των Κυκλώπων, και ειδικότερα του Κύκλωπα Πολύφημου, γιου του Ποσειδώνα. “Φυλακισμένος” στη σπηλιά του Πολύφημου, το βράδυ πριν από την τύφλωση του Πολύφημου, ο τεράστιος Κύκλωπας κρατώντας ένα ασκί γλυκό κρασί και αφού είχε καταβροχθίσει δυο συντρόφους του Οδυσσέα, τον ερώτησε ποιο είναι το όνομά του:

“Κανένα με φωνάζουν” αποκρίθηκε ο Οδυσσέας!

Έτσι, και στην κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ παρότι μετέβαλαν σε νεκροταφείο την περιοχή στο Μάτι της Αττικής, με 92 νεκρούς μέχρι αυτή τη στιγμή, πολλούς αγνοούμενους, πολλούς διασωληνωμένους σε κρατικά νοσοκομεία, με ολική καταστροφή του περιβάλλοντος, με εκατοντάδες σπίτια και αυτοκίνητα που έγιναν κάρβουνο, ουδείς είναι ένοχος! Και όταν το αίσθημα απόγνωσης κατακλύζει τους επιζώντες της κολάσεως του Δάντη και ζητούν να μάθουν αν φταίει κάποιος, η κυβέρνηση απαντά: Ο Κανένας! Όταν τίθεται το ερώτημα, από τη στιγμή που ο Πρωθυπουργός ανέλαβε την πολιτική ευθύνη της φονικής πυρκαγιάς, αν κάποιος από την κυβέρνηση είχε την ευθιξία να παραιτηθεί, πάλι ακούγεται το ίδιο όνομα! Ο Κανένας! Ωστόσο, πέραν των άλλων, στις 25 Απριλίου 2018, έλαβαν επιστολή από την επιτροπή για την Πυροπροστασία των Δασών του ΔΕΣ, η ελληνική κυβέρνηση, η ελληνική Βουλή, η Τοπική Αυτοδιοίκηση, η Δασική Υπηρεσία και η Πυροσβεστική Υπηρεσία! Στην οποία καταγράφονταν ανησυχίες για το θερμό καλοκαίρι που ερχόταν!

Ως εκ τούτου, δεν τους εκχωρεί ελαφρυντικά ο ελληνικός λαός και περισσότερο τα αδικοχαμένα θύματα της βιβλικής καταστροφής της Αττικής, τα οποία ζητούν τη δικαίωση για να λυτρωθεί η ψυχή τους…

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας το βράδυ της; 23ης Ιουλίου 2018, όταν καιγόταν η Αττική, έκανε λόγο για “ασύμμετρη απειλή”, που ενδεχομένως σκοπό είχε την αποσταθεροποίηση της χώρας!

Θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε μαζί του, ωστόσο στις 24 Αυγούστου του 2007, όταν η κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή χρησιμοποιούσε αυτόν τον όρο για τη βιβλική καταστροφή της Ηλείας, οι σύντροφοι του Αλέξη Τσίπρα στον “Συνασπισμό της ριζοσπαστικής αριστεράς,”, άλλα έλεγαν:

“Αυτές τις δύσκολες ώρες της εθνικής τραγωδίας η κοινωνία πλημμυρίζει από αισθήματα οδύνης και οργής. Οδύνη για την απώλεια ανθρώπινων ζωών, τον δασικό πλούτο της χώρας και τις αγροτικές καλλιέργειες που καταστράφηκαν, τα ζώα που αφανίστηκαν, τα σπίτια και τις περιουσίες που χάθηκαν. Οργή γιατί η κυβέρνηση της ΝΔ προφυλαγμένη στις κλιματιζόμενες αίθουσες του Μαξίμου, διέθεσε τις ελάχιστες δυνάμεις του ήδη διαλυμένου κρατικού μηχανισμού για τον ένα και μοναδικό στόχο της: Την εκ νέου νομή της εξουσίας. Η κυβέρνηση αγνοώντας το γεγονός ότι αυτό το καλοκαίρι ζούμε μια πρωτοφανή οικολογική καταστροφή έσπευσε να προκηρύξει εκλογές πάνω στην καμένη γη, στο όνομα της Συνταγματικής αναθεώρησης, δηλαδή της αναθεώρησης του άρθρου 24, κλείνοντας το μάτι σε κάθε λογής καταπατητές, εμπρηστές και οικοπεδοφάγους. Ακόμα πιο προσβλητική για την κοινή νοημοσύνη, αυτές τις τραγικές στιγμές, είναι η ανόητη επικοινωνιακού χαρακτήρα ενέργεια της κυβέρνησης να εμπλέξει στις έρευνες την αντιτρομοκρατική και την ΕΥΠ, προσπαθώντας να πείσει ότι πίσω από την καταστροφή βρίσκεται κάποιο σκοτεινό σχέδιο και όχι η δική της πολιτική για τα δάση»! Άρα κ. Τσίπρα, διγλωσσία! Άλλα λέμε ως κυβέρνηση και άλλα ως αντιπολίτευση!»!

Ωστόσο, σήμερα, δυο χρόνια μετά, η εφημερίδα Καθημερινή της Κυριακής (19/7/2020) έκανε φοβερές αποκαλύψεις. Αποκαλύψεις όπου εμφανίζεται η τότε Εξουσία να ασκεί αφόρητες πιέσεις στον αξιωματικό της Πυροσβεστικής Δημήτρη Λιότσιο που ανέλαβε με εισαγγελική παραγγελία τη διερεύνηση των αιτιών της τραγωδίας. Καταγγέλλεται πως δέχτηκε και απειλές για να σταματήσει ή να κουκουλώσει την έρευνά του! Φέρονται να είχαν εμπλοκή υψηλόβαθμα στελέχη της Πυροσβεστικής υπηρεσίας κατά την περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και υπουργοί της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ!

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε:

«Όσα αποκαλύπτονται είναι ανατριχιαστικά. Φαίνεται ξεκάθαρα πια ότι υπήρξε προσπάθεια συγκάλυψης. Είναι απαραίτητο να διαλευκανθεί η υπόθεση μέχρι τέλους και να αποδοθούν ευθύνες. Το οφείλουμε στη μνήμη των θυμάτων»!

Ευχόμαστε ο κύριος Πρωθυπουργός να αφήσει την ελληνική δικαιοσύνη να πάει το θέμα μέχρι τέλους! Χωρίς καμιά κυβερνητική παρέμβαση! Τότε θα αποκαλυφτούν οι ένοχοι αυτής της ανείπωτης τραγωδίας και θα οδηγηθούν στη φυλακή, όσο ψηλά και να βρίσκονται! Για να αναπαυτεί και η ψυχούλα των αδικοχαμένων συνανθρώπων μας!!

loading...