Ο Ρ.Τ.Ερντογάν επιβεβαιώνει τις έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα: «Δεν χρειαζόμαστε την άδεια κανενός για έρευνες»

O Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιβεβαίωσε πριν από λίγο με δηλώσεις του, τις επερχόμενες έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.O Τούρκος πρόεδρος έκανε δηλώσεις εφ’ όλης της ύλης, απαριθμώντας τι έχει συμβεί στην Τουρκία, τα τελευταία δύο χρόνια, στο συνέδριο διετούς αξιολόγησης της τουρκικής προεδρίας.

Η Τουρκία εξέδωσε σήμερα Navtex για έρευνες σε περιοχή της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, ανάμεσα σε Κρήτη και Καστελόριζο, μέχρι τις 2 Αυγούστου.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε για αυτή την ενέργεια πώς: «εμείς και για τα σεισμογραφικά μας σκάφη και τα γεωτρύπανα μας δεν χρειαζόμαστε την άδεια κανενός. Οτιδήποτε προβλέπει το Διεθνές Δίκαιο της θάλασσας και οποιαδήποτε είναι τα δικαιώματα μας στην ανατολική Μεσόγειο, στα πλαίσια αυτά κάναμε τα βήματά και θα συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο».

«Έχουμε αποδείξει μέχρι σήμερα ότι δεν εποφθαλμιούμε εδάφη και κυριαρχία κανενός, ειδικά επί των φυσικών πηγών ενέργειας. Παρά τις ανηθικότητες που αντιμετωπίζουμε, εμείς δεν θα αλλάξουμε την κατεύθυνση που μας έχει υποδείξει η πίστη και η ιστορία μας», πρόσθεσε

Ο  Τούρκος πρόεδρος επισήμανε ότι  «θα συνεχίσουμε ως μία χώρα που διεκδικεί τα δικαιώματά της, χωρίς να σφετερίζεται το δικαίωμα κανενός».

​Αναφερόμενος, ωστόσο, στο άνοιγμα της Αγίας Σοφίας ως τζαμί και την πρώτη προσευχή που θα γίνει εκεί, ο Ερντογάν δήλωσε:

​«Το άνοιγμα της Αγίας Σοφίας ως τζαμί, σύμφωνα με την εντολή του Μωάμεθ του Πορθητή, είναι αποτέλεσμα της αντίληψης περί ευημερίας του έθνους και του πώς θα κερδίσουμε την καρδιά του έθνους μας. Δεν ξεχάσαμε ποτέ ότι στόχος μας είναι να αναπτύξουμε τη χώρα και να κερδίσουμε την καρδιά του έθνους».

loading...