Μέση διάρκεια ζωής των οικιακών συσκευών

Μάθετε πόσο καιρό μπορείτε να αναμένετε ότι θα διαρκέσουν οι οικιακές συσκευές σας και πότε ένας υδραυλικός στην Αθήνα ή ένας ηλεκτρολόγος ή γενικά κάποιος τεχνικός θα σας χρειαστεί.

Οι υγιείς συσκευές συμβάλλουν στην ομαλή λειτουργία του νοικοκυριού. Οι άνθρωποι συχνά το θεωρούν ως δεδομένο, αγνοώντας τη συνήθη συντήρηση και τον χρόνο που έχει περάσει από την εγκατάσταση. Αυτό μπορεί να μειώσει τη διάρκεια ζωής της συσκευής και να αναγκαστείτε να αναζητήσετε μια νέα, ίσως προτού να είστε οικονομικά έτοιμοι.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η διάρκεια ζωής για τις περισσότερες μεγάλες συσκευές έχει μειωθεί σημαντικά τα τελευταία 25 χρόνια, κυρίως λόγω των σημερινών ηλεκτρονικών ελεγχόμενων μοντέλων. Αυτό το γεγονός, επίσης, δυσκολεύει και το πως να επισκευάσετε τις οικιακές σας συσκευές μόνοι σας, καθώς συνήθως απαιτείται ένα ειδικός.

Ακολουθεί μια συνήθης τυπική διάρκεια ζωής για τα τρέχοντα μοντέλα των κύριων συσκευών του σπιτιού σας.

Ψυγείο: Μπορείτε να περιμένετε ότι ένα τυπικό νέο ψυγείο θα διαρκέσει περίπου επτά χρόνια. Μεγιστοποιήστε τη διάρκεια ζωής προσαρμόζοντας τη ρύθμιση του καταψύκτη στους -18℃. Και το ψυγείο περίπου στους +3℃. Αυτοί είναι οι καλύτεροι συμβιβασμοί μεταξύ του αποτελεσματικού χειρισμού / ασφάλειας των τροφίμων, επίσης να αποφεύγεται το υπερβολικό φορτίο.

Πλυντήριο πιάτων: Ένα τυπικό νέο πλυντήριο πιάτων θα διαρκέσει επίσης περίπου επτά χρόνια. Το υπερβολικό σαπούνι είναι ο νούμερο ένα εχθρός του πλυντηρίου πιάτων σας. Μια κουταλιά της σούπας είναι αρκετό απορρυπαντικό για να καθαρίσει τα πιάτα σας. Και αν χρησιμοποιείτε ταμπλέτες πλυσίματος, παραλείψτε τον ενισχυτή ξεβγάλματος.

Ηλεκτρική κουζίνα: Ο φούρνος και οι εστίες, αποτελούν την πιο ανθεκτική συσκευή, που διαρκεί συχνά 10 χρόνια ή περισσότερο. Οι ειδικοί συνιστούν να παραλείψετε τον κύκλο αυτοκαθαρισμού του φούρνου σας, ο οποίος συχνά αναπτύσει υπερβολική θερμοκρασία, μειώνοντας τη διάρκεια ζωής.

Πλυντήριο ρούχων: Ένα τυπικό νέο πλυντήριο θα διαρκέσει πέντε έως επτά χρόνια, ίσως περισσότερο με τακτική συντήρηση. Όπως και με το πλυντήριο πιάτων, το υπερβολικό σαπούνι είναι η κύρια αιτία προβλημάτων του πλυντηρίου. Χρησιμοποιήστε μόνο μία έως δύο κουταλιές της σούπας ανά πλύση, ανεξάρτητα από τον τύπο του μηχανήματος.

Στεγνωτήριο: Τα στεγνωτήρια τείνουν να διαρκούν περισσότερο από τα πλυντήρια, συνήθως επτά έως 12 χρόνια. Παρόλο που είναι δελεαστικό να παραλείψετε τον καθαρισμό από τα χνούδια μεταξύ των χρήσεων, μια φραγμένη παγίδα είναι ο κορυφαίος λόγος πίεσης στο στεγνωτήριο. Καθαρίστε το κάθε φορά. Περάστε και τα φύλλα στεγνωτηρίου, σύμφωνα με τον κατασκευαστή. Η κηρώδης μεμβράνη τους μπορεί να συσσωρευτεί στην οθόνη χνούδι, αναγκάζοντας το στεγνωτήριο να δουλεύει σκληρότερα.

loading...