Κόψε φάτσα, βγάλε συμπέρασμα!

του Δρος. Δημήτρη Ρομποτή*

Πώς να μην είναι το Κατάρ πίσω από όλες τις πουστιές που παίζονται στην ανατολική Μεσόγειο με τέτοιον εμίρη; Πρόκειται για αυτό που λέμε κοινώς σκατόφατσα, εδώ ισχύει εκατό τοις εκατό ό,τι είχε πει ο Χάρυ Κλυν για άλλη “προσωπικότητα”, δηλαδή ο “άνθρωπος” θα έπρεπε να είχε κάνει μήνυση στη μάνα του! Βέβαια το Κατάρ δεν είναι κράτος δικαίου, είναι εμιράτο, πώς λέμε καπετανάτο. Δυστυχώς η άρχουσα τάξη στα περισσότερα βασίλεια του Κόλπου και του …κόλπου προέρχεται από φυλάρχους, κατσαπλιάδες, εγκληματίες, καμηλογαμιάδες και κοινούς κατσικοκλέφτες (ο Αιγύπτιος Βασιλιάς Ζώγου Λέκα της Αλβανίας είχε επισήμως κατηγορηθεί για κατσικοκλεφτισμό. Old habits die hard!). Με εξαίρεση τον Βασιλιά Αμπτάλα της Ιορδανίας ο οποίος ως Χασεμίτης είναι υποτίθεται απευθείας απόγονος του Προφήτη Μωάμεθ και κάνα δυο άλλους, οι υπόλοιποι είναι πάρε τον έναν και βάρα τον άλλον. Για αυτό και στις πρακτικές τους εξακολουθούν να είναι φύλαρχοι, ο πλούτος και η χλιδή μάλλον ενισχύουν παρά μετριάζουν το προπατορικό αμάρτημα. Εάν υπήρχε πραγματικά οργανωμένη κοινότητα πολιτισμένων κρατών, θά’πρεπε να τους πιάσουν όλους αυτούς και εν συνεχεία να τους αμολύσουν στην έρημο με επαγγελματίες κυνηγούς στο κατόπι τους! Και οι κουφάλες οι φονταμενταλιστές μουσουλμάνοι δεν τους πειράζουν γιατί τους τα σκάνε κάτω από το τραπέζι με την προϋπόθεση να σκάνε μαζί με τις βόμβες τους οπουδήποτε αλλού! Το χρήμα αγοράζει τους πάντες, από τους πλέον φανατικούς “θεοσεβούμενους” έως και τους πλέον “πολιτισμένους”. Επανέρχομαι όμως στον εμίρη του Κατάρ ο οποίος σήμερα έχει την τιμητική του. Με τέτοια φάτσα πώς να μην μισή τον κόσμο και τους ανθρώπους, είναι δυνατόν να μην κάνη ό,τι περνάη από το χέρι σου για να τους καταστρέψη; Αν σεβόταν κατ‘ελάχιστον τον εαυτό του θα έπρεπε να είναι ο μόνος μουσουλμάνος άνδρας που θα κυκλοφορούσε με μπούρκα! Πάλι καλά που έχει λεφτά… Είμαι σίγουρος δε, ότι η φωτογραφία του θα κοσμή κάθε καταριανό σπίτι για να τρώνε τα παιδιά το φαϊ τους! Κι’αφού έχεις τόσο χρήμα, ρε χαμένε, κάνε ένα ταξιδάκι στη Βραζιλία να ξεσκάσης και επ΄ευκαιρίας καμμιά δεκαριά πλαστικές μπας και γίνης άνθρωπος! Και καλά, τον εαυτό σου δεν τον λυπάσαι, λυπήσου όμως τους άλλους που σε βλέπουν! Αλλά πού τέτοιες ευαισθησίες από φυλάρχους …Και ο Καντάφι, ένας πολύ ωραίος άνδρας στα νιάτα του και το λέω εγώ που δεν έχω να πω καλό για κάποιον άνδρα, είχε καταντήσει ζωντανή μούμια στα γηρατιά του. Αφήστε που αντέγραφε ενδυματολογικώς τον …Γιώργο Μάγκα. Δεν καταλάβαινε ότι με τέτοια φάτσα ήταν θέμα χρόνου να ανατραπή; Πώς να εμπνεύσης τον εξαγορασμένο έστω λαό σου, όταν εμφανίζεσαι ως χειρότερη κωλόγρια από τον …Καρβέλα;

Στο σημείο αυτό, επιτρέψτε μου να πω ότι έχω μεγάλο σεβασμό στον αραβικό πολιτισμό και τους θεσμούς του. Το πρόβλημά μου είναι με κάποιους από αυτούς που τους εκπροσωπούν. Διότι ισχύει απολύτως το νεοελληνικόν “κόψε φάτσα, βγάλε συμπέρασμα”! Και μου κάνει εντύπωση που οι Αραβες ανέχονται τέτοιες ηγεσίες, διότι αισθητικώς παρήγαγαν ανά τους αιώνας αριστουργήματα, γνωστά και ως αραβουργήματα (χαρακτηριστικός εκπρόσωπος ο …Βαλάντης!). Πώς ξέπεσαν έτσι; Διότι όπως και στον εφηρμοσμένο Ελληνισμό του σήμερα, το πρόβλημα είναι κυρίως αισθητικό, όλα τα άλλα έπονται και έρπονται!

Δεν καταλαβαίνω επίσης πώς τόσοι σύλλογοι πλαστικών χειρούργων ανά τον κόσμο, δεν τους δίνουν ένα hint διοργανώνοντας κάποιο συνέδριο στο Κατάρ ή σε κάποιο άλλο …κακομιράτο. Θα μπορούσε μάλιστα ο μεγαλειότατος να είναι και η αφίσα του συνεδρίου, αφού τον είχαν πετσοκόψει πρώτα, με δύο όψεις, πριν και μετά! Δεν θα χρειάζονταν καλύτερη διαφήμιση οι μεν και οι δε. Και δεν σας κρύβω ότι και εγώ από αίσθημα συμπόνοιας κινούμαι σήμερα και κάνω αυτό το διάβημα, γιατί δεν μπορείς να βλέπης τέτοια φάτσα και να μην αισθάνεσαι οίκτο! Θα μπορούσε δε, ακόμη και έτσι να είναι και συμπαθής, όπως ο Πολάκης, αν δεν ήταν τέτοιο ανακατερό. Να χέσω τα λεφτά και την προκοπή του!

Ας έκανε τουλάχιστον ένα τεράστιο Χάλοουιν πάρτυ, τώρα που θα διοργανώσουν και το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου, για να προετοιμαστή ο κόσμος, αλλά και οι ποδοσφαιριστές των οποίων τα πόδια θα κοπούν έτσι και αντικρύσουν τέτοιο θέαμα. Και πώς μπορεί η …ΠΙΠΑ να διοργανώνη Παγκόσμιο Κύπελλο σε μια χώρα που ενισχύει τρομοκράτες, σαν τον Ερντογάν, και βάζει φωτιές στην περιοχή; Μη σας πω ότι και τους Πακιστανούς με τον κορωνοϊό ο εμίρης τους έστειλε στην Αθήνα τις προάλλες! Αλλά είπαμε, το χρήμα αγοράζει και τους “πολιτισμένους”, ιδιαίτερα τους περί το ποδόσφαιρον…

*Ο Δρ. Δημήτρης Ρομποτής ήταν δημοσιογράφος, έγινε εκδότης και τώρα δηλώνει πολιτικός μηχανικός/οδοντίατρος με ειδίκευση στις …γέφυρες και έδρα τη Νέα Υόρκη. Είναι δε τελειόφοιτος Διδακτορικού, αλλά δεν έχει λάβει πτυχίο για οικονομικούς λόγους, από τη Μεγάλη του Γένους …Χολή!

ΥΓ: 1) An earthquake can’t make frappe!

2) Καλλίφωνος ο Εντογάν! Μήπως το Οικουμενικό Πατριαρχείο να τον προσλάβη ως …ιεροψάλτη;

3) Η Μέρκελ μπήκε ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία και φυσικά έκαναν πίσω! Αν ήταν καμμιά 30αριά χρόνια νεώτερη όμως …

4) Μεγάλος μπελάς οι …Μπελάρα!

loading...