Αυστρία – Αντιπρόεδρος της Βουλής: «Το Κοράνι είναι πιο επικίνδυνο από τον κoρoνoϊo»

Αντιδράσεις από το Σοσιαλιστικό κόμμα

“Δεν φοβάμαι τον κορωνοϊό, ο κορωνοϊός δεν είναι επικίνδυνος. Το Κοράνι, αγαπητοί μου, είναι πολύ πιο επικίνδυνο από τον κορονοϊό”, είπε ενώπιον των οπαδών του ο Νόρμπερτ Χόφερ, Αντιπρόεδρος της Αυστριακής Βουλής και πρώην Υπουργός Συγκοινωνιών στον κυβερνητικό συνασπισμό των Ελευθέρων με το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα του πρώην και νυν καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς.

Η “Πρωτοβουλία Μουσουλμάνων Αυστριακών” κατέθεσε σήμερα στην Εισαγγελία Βιέννης μήνυση εναντίον του Χόφερ για υποδαύλιση μίσους και για προσβολή θρησκευτικής διδασκαλίας, όπως επίσης μήνυση εναντίον του υπέβαλε και το νέο κόμμα “Κοινωνική Αυστρία του Μέλλοντος” της πρώην βουλευτή Μαρτίνα Μπίσμαν για υποβάθμιση θρησκευτικών διδασκαλιών και υποκίνηση μίσους.

Ασκώντας δριμεία κριτική, ο Κρίστιαν Ντόιτς, ο γενικός γραμματέας του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος της αντιπολίτευσης, κατήγγειλε πως “οι εξευτελιστικές δηλώσεις του Χόφερ και οι σκανδαλώδεις συγκρίσεις με την ισλαμική θρησκευτική κοινότητα είναι εντελώς απαράδεκτες”, ζητώντας επιτακτικά από τον δεύτερο αντιπρόεδρο της Βουλής να ζητήσει συγγνώμη για τις δυσφημιστικές του προκλήσεις.

loading...