Ραγδαίες εξελίξεις για το «παρακράτος»! Έγγραφα «φωτιά» – Κυρανάκης σε Φίλη: Πήρατε λεφτά από την Novartis (ΒΙΝΤΕΟ)

Όλο και περισσότερες αποκαλύψεις…
Έγγραφα-«φωτιά» που επιταχύνουν τις εξελίξεις των ερευνών σε σχέση με τις κατηγορίες για παρακρατική δράση του μηχανισμού Παπαγγελόπουλου διαβιβάστηκαν στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής από τον Σάμπυ Μιωνή.

Συγκεκριμένα, ο επιχειρηματίας, όπως ισχυρίζεται, κατέθεσε στην Προανακριτική την καταγεγραμμένη συνομιλία που είχε με τον τότε υπουργό Επικρατείας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά στο εξωτερικό στις 21 Μαίου 2016.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο κ. Παππάς του ανέφερε ότι γνωρίζει πως ο τότε αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος έχει «την δική του ατζέντα» και πως η ηγεσία της κυβέρνησης έχει στοιχεία που δείχνουν ότι «κάποιοι βγάζουν πολλά λεφτά».

Ο κ. Μιωνής αναφέρει ότι ο κ. Παππάς υποσχέθηκε ότι θα μεσολαβήσει για την διευθέτηση των δικαστικών του εκκρεμοτήτων αρκεί ο Σταύρος Παπασταύρου να καταθέσει ψευδώς εις βάρος της κυρίας Μαρέβας Γκραμπόφσκι.

Την ίδια ώρα οι αποκαλύψεις της εφημερίδας «Παραπολιτικά» σχετικά με «παρακράτος επί ΣΥΡΙΖΑ με τη συμμετοχή κυβερνητικών αξιωματούχων, συγγενών τους, αξιωματικών της Αστυνομίας, δικηγόρων, δικαστικών και ανθρώπων της νύχτας», προκαλούν πάταγο.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Κυρανάκης και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης διασταύρωσαν τα ξίφη τους.

Ο κ. Κυρανάκης στις κατηγορίες εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και της περιόδου διακυβέρνησής του υποστήριξε πως «ο ένας υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ (Παπαγγελόπουλος) έχει στήσει ένα παραδικαστικό κύκλωμα και ο άλλος υπουργός του Τσίπρα (Καμμένος) έχει στήσει ένα παρακρατικό σύστημα».

Από την πλευρά του ο κ. Φίλης, ισχυρίστηκε πως οι αποκαλύψεις της εφημερίδας «Παραπολιτικά» είναι οι ίδιες αποκαλύψεις που προκλήθηκαν από την έρευνα που παρήγγειλε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στην δικαιοσύνη με βάση τα στοιχεία που συνέλεξε η ΕΥΠ τότε.

Σχετικά με τον Πάνο Καμμένο, υποστήριξε πως συμμετείχε στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για συγκεκριμένο λόγο, για να κυβερνηθεί η χώρα και να βγει από τα μνημόνια. Όταν ο σκοπός επετεύχθη, αποχώρησε από την διακυβέρνηση.

Παίρνοντας το λόγο, ο κ. Κυρανάκης ρώτησε τον κ. Φίλη το λόγο για τον οποίο συνέχισε να συγκυβερνάει με τον κ. Καμμένο από τη στιγμή που ήταν γνωστά τα γεγονότα στον ΣΥΡΙΖΑ, είχε δημιουργηθεί ο φάκελος και ο σκοπός ήταν να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση. Δίνοντας μια δική του εκτίμηση, ο κ. Κυρανάκης υποστήριξε πως ο κ. Τσίπρας συνέχισε τη συνεργασία με τον κ. Καμμένο διότι ήταν ο μόνος και ζωτικός λόγος παραμονής του στην εξουσία.

Τέλος, ο κ. Κυρανάκης αποκάλυψε πως η εφημερίδα «Αυγή», στην οποία ανήκει δημοσιογραφικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Παιδείας, είχε πάρει λεφτά από την Novartis για την διαφήμιση συγκεκριμένου φαρμάκου, με βάση το οποίο ασκήθηκαν ποινικές διώξεις στην συνέχεια, με τον Ν.Φίλη να χάνει, εν μέρει, την ψυχραιμία του.

Δείτε:

loading...