Αποκάλυψη από την ΕΡΤ: Τουρκική φρεγάτα της, προστάτευσε εμπορικό πλοίο από νηοψία ελληνικού ελικοπτέρου, παραβίαση του εμπάργκο όπλων μπροστά στην “IRINI”

Σύμφωνα με το ert.gr, τουρκική φρεγάτα απέτρεψε νηοψία από ελληνικό ελικόπτερο της ελληνικής φρεγάτας ΣΠΕΤΣΑΙ, σε πλοίο με σημαία Τανζανίας που κατευθύνεται σε λιβυκό λιμάνι. Στο site της, η ΕΡΤ αναφέρει:

“Πλοίο με σημαία Τανζανίας- ύποπτο για μεταφορά όπλων στη Λιβύη- παρακολουθείται από την φρεγάτα «Σπέτσαι» που μετέχει στην επιχείρηση «Ειρήνη» της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το ύποπτο πλοίο συνοδεύεται από τρεις τουρκικές φρεγάτες.Ο Ιταλός διοικητής της ευρωπαϊκής δύναμης έδωσε εντολή στον κυβερνήτη της ελληνικής φρεγάτας να απογειώσει ελικόπτερο και να ελέγξει το πλοίο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μόλις το ελληνικό ελικόπτερο προσέγγισε το εμπορικό πλοίο με σημαία Τανζανίας, δέχτηκε κλήση από μια τουρκική φρεγάτα που έστειλε το μήνυμα ότι το πλοίο βρίσκεται υπό την προστασία του τουρκικού κράτους.
Ο Ιταλός διοικητής διέταξε το ελληνικό ελικόπτερο να επιστρέψει στη φρεγάτα «Σπέτσαι» και η παρακολούθηση συνεχίζεται.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Σιδέρης”

Αν επιβεβαιωθεί το ρεπορτάζ του έγκυρου δημοσιογράφου, σημαίνει πως η Operation Irini είναι απλά διάτρητη, και τα τουρκικά πλοία που στηρίζουν το σάπιο καθεστώς Σαράζ μπορούν να κάνουν ότι θέλουν στην περιοχή. Ελπίζουμε σε άμεση κινητοποίηση της ΕΕ και των ΗΠΑ, καθώς θα πρόκειται για τον μέγιστο εμπαιγμό της Διεθνούς Κοινότητας.

www.ptisidiastima.gr

loading...