H τρομακτική στιγμή που ένα ασθενοφόρο εκρήγνυται την ώρα που ένας ασθενής φορτώνεται στο όχημα-Βίντεο

Ο άντρας ήταν πάνω στο φορείο για να τον βάλουν ασθενοφόρο όταν ένα δοχείο οξυγόνου έσκασε κι άρπαξε φωτιά, με ένα σύννεφο μαύρου καπνού να απλώνεται παντού σε νοσοκομείο του Σουπανμπούρι, στην κεντρική Ταϊλάνδη.

Τρομοκρατημένο το πλήρωμα του ασθενοφόρου και η συνοδός του ασθενή έτρεξαν να καλυφθούν, ενώ ο ηλικιωμένος άντρας απόμεινε μόνος στο φορείο, απ’ όπου τελικά κατόρθωσε να πηδήξει και να φύγει κουτσαίνοντας όπως-όπως.

Όπως ανέφερε ο οδηγός του νοσοκομειακού οχήματος, ετοίμαζε το οξυγόνο για τον ασθενή, όταν άκουσε μια διαρροή κι έγινε η έκρηξη.

«Οδήγησα το ασθενοφόρο μέχρι την είσοδο κι ετοίμαζα τον εξοπλισμό για τον ασθενή που ήταν έτοιμος να επιβιβαστεί. Ενώ άνοιγα τη στρόφιγγα, άκουσα διαρροή αερίου, αλλά δεν έδωσα και πολύ σημασία, γιατί το προσωπικό είχε αλλάξει τη φιάλη λίγο νωρίτερα, οπότε νόμισα ότι δεν υπάρχει πρόβλημα» είπε ο οδηγός.

Οι πυροσβέστες χρειάστηκαν να δώσουν μάχη με τις φλόγες για περίπου 20 λεπτά, προτού καταφέρουν να σβήσουν τη φωτιά στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με την αστυνομία που διεξάγει έρευνες για το περιστατικό, η έκρηξη πρέπει να προκλήθηκε από σπίθα.

«Πιστεύουμε ότι το οξυγόνο είχε διαρροή και ίσως μια σπίθα από το ασθενοφόρο προκάλεσε την έκρηξη» ανέφερε ένας αξιωματικός της αστυνομίας.

loading...