«Σφίγγει» ο κλοιός στο Facebook: «Αυτές τις αναρτήσεις θα αφαιρούμε» (ΒΙΝΤΕΟ)

Δεν τα λέμε εμείς, αλλά τα παραδέχεται ο ίδιος ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ.
Σφίγγει ο κλοιός και περιορίζονται οι όποιες ελευθερίες στο διαδίκτυο.

Ανεξάρτητοι «fact checkers» θα αποφασίζουν, από κοινού με το Facebook, για το ποιες αναρτήσεις-άρθρα-ειδήσεις θα «κατεβαίνουν» αυτόματα από την πλατφόρμα ή απλά θα «μαρκάρονται» με ειδική σήμανση.

Κοινώς όποιοι κρίνεται ( από ποιους;;; ) ότι δεν προάγουν τα δημοκρατικά ιδεώδη θα μπαίνουν αυτόματα στο «μάτι» του Facebook.

Ο Μάρκ Ζάκερμπεργκ δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Υιοθετούμε ορισμένες νέες πολιτικές προκειμένου να απαγορεύσουμε μία πιο ευρεία κατηγορία περιεχομένου μίσους σε διαφημίσεις. Το επόμενο πράγμα που θα κάνουμε είναι να αρχίσουμε να επισημαίνουμε περιεχόμενο που θεωρούμε ότι είναι σημαντικό για την ειδησεογραφία και το οποίο υπό άλλες συνθήκες θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ότι παραβιάζει τις πολιτικές μας.

Το Facebook θα κάνει περισσότερα για να προστατεύσει τους πρόσφυγες, τους μετανάστες και τους αιτούντες άσυλο από αναρτήσεις που υποδηλώνουν ότι είναι κατώτεροι από άλλες ομάδες ανθρώπων.

Δεν θα υπάρξουν εξαιρέσεις σε αναρτήσεις που υποκινούν βία ή παραπληροφορούν ψηφοφόρους. Εφόσον κρίνουμε ότι το περιεχόμενο υποκινεί σε βία ή στερεί το δικαίωμα από τον κόσμο να ψηφίσει θα αφαιρέσουμε αυτό το περιεχόμενο»

Δείτε τι ανακοίνωσε αυτή τη φορά για την δημοφιλέστερη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης στον κόσμο ο ιδρυτής της.

loading...