Μετωπική σύγκρουση Σαμαρά – Μητσοτάκη…

ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΙΠΕΡΙ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020
Κατά το πρόσφατο παρελθόν, πολλές φορές έχουμε αναφερθεί ότι υποσκάπτεται στα σωθικά της ΝΔ βαθύ ρήγμα από τον Πρώην Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά! Ξεκίνησε με την ομιλία του πρώην Πρωθυπουργού στο 13ο Συνέδριο της ΝΔ (29 Νοεμβρίου – 1 Δεκεμβρίου 2019), όπου ο Αντώνης Σαμαράς αμφισβήτησε ευθέως την πολιτική χάραξη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τα εθνικά θέματα και το μεταναστευτικό! Στην συνέχεια οι παρεμβάσεις του ήταν πιο ήπιες, αλλά Σαμαρικοί κύκλοι μας είχαν εκμυστηρευτεί, ότι υποσκάπτεται το ρήγμα και σύντομα (στον κατάλληλο χρόνο ) θα αναδειχτεί!

Έτσι το περασμένο Σάββατο ο Αντώνης Σαμαράς έδωσε συνέντευξη στα “ΝΕΑ”, λίγες ώρες μετά την τηλεφωνική επικοινωνία των Κυριάκου Μητσοτάκη και Ρ. Τ. Ερντογάν, που σύμφωνα με άριστες πηγές μας, πραγματοποιήθηκε κατόπιν εντολών – και προς τις δυο πλευρές – της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ!

Επιστέγασμα νομίζουμε αυτής της “τυχαίας” συνέντευξης (στον χρόνο και στην συγκεκριμένη εφημερίδα) ήταν τα εθνικά θέματα!

O Αντώνης Σαμαράς αρνείται διάλογο με την Τουρκία, αφού θεωρεί ότι δεν είναι καλοπροαίρετος γείτονας! Τονίζοντας ότι οι ενέργειές της είναι “πειρατικές” ενέργειες και έτσι διάλογο με “πειρατές” δεν κάνει κανείς!

Θεωρώντας ότι τα νησιά μας έχουν πλήρη επήρεια ΑΟΖ όπως προβλέπει το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας, κάτι που όμως η Τουρκία δεν το δέχεται!

Δεν έχει δικαίωμα να στέλνει γεωτρύπανα να κάνουν έρευνα και εξόρυξη πάνω σε ελληνική ΑΟΖ, όπως δεν έχει το δικαίωμα να στέλνει εργαλειοποιημένους λαθρομετανάστες στην Ελλάδα!

Δεν μπορεί να υπογράφει παράνομες συμφωνίες με τρίτες χώρες καταπατώντας την Ελληνική ΑΟΖ, συμφωνίες που όλες οι υπόλοιπες χώρες της περιοχής καταγγέλλουν ως παράνομες!

Απέναντι κατά κάποιον τρόπο στάθηκε και για την Συμφωνία ΑΟΖ Ελλάδος – Ιταλίας, αφού διατύπωσε ενστάσεις, τονίζοντας πως “κάθε συμφωνία έχει τα υπέρ και τα κατά της”!

Έτσι μετά από αυτήν την συνέντευξη ποταμός, ο Αντώνης Σαμαράς φαίνεται αποφασισμένος να “σηκώσει” τα εθνικά θέματα και το λαθρομεταναστευτικό όπως λέγει! Διαβλέποντας, ότι η πολιτική χάραξη της κυβέρνησης Μητσοτάκη μετά την τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Ερντογάν, οδηγεί την Ελλάδα σε ακόμη μια μεγαλοπρεπή ήττα στα εθνικά θέματα!

Γι΄ αυτό το Μαξίμου έχει κυριευθεί από συνεχείς ιλίγγους, αφού μετά τα επανωτά “λάθη” του Δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, που έχουν εξαγριώσει τους Αθηναίους και υπάρχει αρνητική επιρροή προς τον Πρωθυπουργό, προστέθηκε το οξύτατο πρόβλημα που ακούει στο όνομα Αντώνης Σαμαράς! Και μπορεί ο Κώστας Μπακογιάννης να έχει μόνη σύμμαχο τη μητέρα του Ντόρα Μπακογιάννη, όμως ο Αντώνης Σαμαράς έχει σύμμαχο το 1/3 της Κ.Ο. της ΝΔ!

Και οι πληροφορίες μας από τη ΝΔ, λέγουν ότι σύντομα θα υπάρξει μετωπική σύγκρουση του πρώην Πρωθυπουργού με τον νυν!

Μια ολέθρια σύγκρουση που ενδεχομένως να φέρει και την πτώση της κυβέρνησης!

Εδώ θα είμαστε – με τη βοήθεια του Θεού – για να παρακολουθήσουμε όλα εκείνα τα οποία θα συμβούν και ευχόμεθα να είναι υπέρ του συμφέροντος της Πατρίδας μας!!

Ο μειονοτικός Βουλευτής του ΚΙΝΑΛ να οδηγηθεί σε Ειδικό Δικαστήριο για Εσχάτη προδοσία…

Δυστυχώς τους Συστημικούς τηλεοπτικούς μας σταθμούς, που κάποια από αυτά τα κανάλια είναι υπέρμετρα τουρκολάγνα, προβάλλοντας τούρκικες σαπουνόπερες, δεν θα δείτε ποτέ την παρακάτω είδηση που αλιεύσαμε από Θρακιώτικο σάιτ (https://thracenews.gr/)! Μια είδηση συγκλονιστική, που θα περιμένουμε την αντίδραση της κυβέρνησης, αλλά και των άλλων κοινοβουλευτικών κομμάτων:

«Την πόρτα της Δικαιοσύνης, φαίνεται – σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες – ότι θα περάσει ο Βουλευτής του ΚΙΝ. ΑΛ. Αχμέτ Ιλχάν του Νομού Ροδόπης, μετά την αποκάλυψη που έκανε το ΘΡΑΚΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ για τις δηλώσεις στις οποίες προέβη επί ελληνικού εδάφους (Αθήνα) σε τουρκικό κανάλι δηλώνοντας την “απόλυτη πειθαρχία του στις εντολές Ερντογάν”.

Το γεγονός της αποκάλυψης των δηλώσεων αυτών, προκάλεσε μεγάλες συζητήσεις στις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους και δη στα κυβερνητικά κλιμάκια, ενώ την ανησυχία τους εκφράζουν και στελέχη του ΚΙΝ. ΑΛ. που ζητούν από την κ. Γεννηματά να πάρει μέτρα κατά του Βουλευτή, που ενώ έχει ορκισθεί στο Ελληνικό Σύνταγμα, προασπίζει τα συμφέροντα της Τουρκίας, δηλώνοντάς το ανοιχτά και απροκάλυπτα προς κάθε κατεύθυνση.

Ο “μόνιμος επισκέπτης του Τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής” κ. Ιλχάν Αχμέτ, παράλληλα με την “δήλωση πίστης στον Ερντογάν”, όλες τις ημέρες της καραντίνας, προκαλούσε με δηλώσεις του στην τουρκική γλώσσα τους ομόθρησκους να μη δεχθούν τις κρατικές εντολές για κλείσιμο των Τζαμιών, και παράλληλα έστελνε επιστολές διαμαρτυρίας στην Κυβέρνηση ζητώντας εξαίρεση για τους μουσουλμάνους (σ.σ. παρά την ρητή απαγόρευση λειτουργίας από το Ανώτατο Συμβούλιο του Ισλάμ στη Σαουδική Αραβία), ενώ κάτι τέτοιο δε συνέβη για τους χριστιανούς την περίοδο του Πάσχα.

Όλα αυτά, υπό την ανοχή των πάντων (σ.σ. δεν θα μιλήσουμε για την διαλυμένη υπηρεσία πληροφοριών της Κομοτηνής που απουσιάζει από όλα σχεδόν τα τεκταινόμενα) με τους μουσουλμάνους Βουλευτές να αλωνίζουν κυριολεκτικά στη Θράκη, να δημιουργούν θέματα, να θέτουν διλήμματα στους ομοθρήσκους τους και να δείχνουν πεπεισμένοι ότι θα περάσουν οι απαιτήσεις τους – δεδομένο (;) – από την εκάστοτε διοίκηση και κυβέρνηση.

Αν και ανεπίσημα έχει λάβει ενημέρωση η Δικαιοσύνη, εντούτοις αναμένεται – παρά τις ισχυρές πιέσεις που ασκούνται μετά το δημοσίευμα του ΘΠΕ – να κινηθεί η διαδικασία και να πάει ο σχετικός φάκελος στη Βουλή για να ζητηθεί η άρση της ασυλίας του κ. Ιλχάν για να ελεγχθεί για τις ανθελληνικού περιεχομένου δηλώσεις του (σ.σ. κάτι τέτοιο πρέπει να γίνει για το σύνολο των Βουλευτών βεβαίως της μειονότητας) που κατά παράβαση του Ελληνικού Συντάγματος τάσσεται να υπηρετεί ένα άλλο κράτος και μάλιστα “δηλωμένο εχθρό” της Ελλάδας, που έχει επεκτατικές βλέψεις και δεν κατοχυρώνει την ειρήνη στην περιοχή.

Αν αναμονή εξελίξεων…»!!

Παράνομοι μετανάστες: Θα απελάσουμε τον Μητσοτάκη…

Ανοιχτά σύνορα, άσυλο και σπίτια για όλους στην Ελλάδα ζήτησαν με μαζικό συλλαλητήριο, που πραγματοποίησαν στο κέντρο της Αθήνας, μετανάστες και συλλογικότητες. Την κινητοποίηση στήριξε τόσο το Τμήμα Προσφυγικής-Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και η νεολαία της Κουμουνδούρου, οι οποίοι βρέθηκαν στην πλατεία Συντάγματος, «υψώνοντας φωνή διαμαρτυρίας, ενάντια στο δόγμα της αποτροπής, τις παράνομες επαναπροωθήσεις, τις εξώσεις και όλες τις απάνθρωπες αντιπροσφυγικές πρακτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη».

Στην συγκέντρωση – πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας συμμετείχαν η κοινότητα του Μπαγκλαντές, η Πακιστανική Κοινότητα και μετανάστες και πρόσφυγες από τις κοινότητες του Καμερούν, του Κογκό, της Ακτής Ελεφαντοστού, της Μπουρκίνα Φάσο, της Σενεγάλης, του Αφγανιστάν, της Συρίας αλλά και από τις δομές του Ελαιώνα, του Σχιστού, της Μαλακάσας και της Κορίνθου. Χαιρετισμό από το μικρόφωνο απηύθυνε και εκπρόσωπος του Σωματείου Αλβανών Μεταναστών στην Ελλάδα.

Το εκδήλωση ξεκίνησε υπό τους ήχους των κρουστών από το συγκρότημα African Heritage στο Σύνταγμα όπου είχε στηθεί μικροφωνική και στη συνέχεια οι εκπρόσωποι των κοινοτήτων μεταναστών και των επιτροπών προσφύγων μαζί με τα μέλη των σωματείων μίλησαν στην εξέδρα που είχε στηθεί στη λεωφόρο Αμαλίας μπροστά στη Βουλή.

Οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα, μεταξύ των οποίων, «Άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες – όχι στις εξώσεις τις ρατσιστικές», «Τι θέλουμε; Χαρτιά! Πότε τα θέλουμε; Τώρα!», και «Από την Αθήνα ως την Αμερική – παγκόσμια εξέγερση αντιρατσιστική», κατά την κάθοδο της πορείας στην Πανεπιστημίου πριν επιστρέψουν στο Σύνταγμα μέσω των οδών Πεσμαζόγλου – Σταδίου. Το διήμερο κινητοποιήσεων και αντιρατσιστικής δράσης ολοκληρώνεται με εκδήλωση και συναυλία στο Ρουφ (από το ενημερωτικό σάιτ https://www.antonionews.gr/)!!

loading...