ΕΚΤΕΝΕΣ ΑΛΛΑ ΔΙΑΦΩΤΙΣΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΝΙΓΜΑΤΙΚΗ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΗΠΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΑΜΠ 

Γράφει ο Sylvain LAFOREST 
Μετάφραση Wan Wert

Η χρονική στιγμή είναι κατάλληλη για όλους να καταλάβουμε τι κάνει ο Ντόναλντ Τραμπ και να προσπαθήσουμε να αποκρυπτογραφήσουμε την
ασάφεια στον τρόπο που πράττει.

 Ο αμφιλεγόμενος Πρόεδρος έχει μια πολύ πιο ξεκάθαρη ατζέντα από ό,τι μπορεί κανείς να φανταστεί, τόσο για την εξωτερική πολιτική όσο και για τις εσωτερικές υποθέσεις, αλλά για να παραμείνει στην εξουσία ή ακόμη και να παραμείνει ζωντανός προκειμένου να επιτύχει τους στόχους του, η στρατηγική του έπρεπε να γιάνει τόσο εκλεπτυσμένη και διακριτική που σχεδόν κανένας να μη μπορεί να την καταλάβει.

 Ο γενικός του στόχος είναι τόσο φιλόδοξος που πρέπει να ακολουθεί τυχαίες ελλειπτικές τροχιές για να φτάσει από το σημείο Α στο σημείο Β, χρησιμοποιώντας πρότυπα που αποθαρρύνουν τους ανθρώπους να τον καταλάβουν. Αυτό περιλαμβάνει τους περισσότερους ανεξάρτητους δημοσιογράφους και τους λεγόμενους εναλλακτικούς αναλυτές, καθώς και τους Δυτικούς κυρίως εκδότες fake news ειδήσεων και τη μεγάλη πλειοψηφία του πληθυσμού.

Σχετικά με τη στρατηγική του, θα μπορούσα να κάνω μια γρήγορη και ακριβή αναλογία με αυτην στα φάρμακα: τα περισσότερα χάπια έχουν σχεδιαστεί για να θεραπεύσουν ένα πρόβλημα, αλλά ακολουθούνται απο μια σειρά δευτερογενών επακόλουθων παρενεργειών.

 Λοιπόν, ο Τραμπ χρησιμοποιεί τα φάρμακα μόνο για τις παρενέργειες τους, ενώ η πρώτη και κύρια ενέργεια του χαπιού είναι αυτό που τον κρατά στην εξουσία και ζωντανό. Μέχρι το τέλος αυτού του άρθρου, θα δείτε ότι αυτή η μεταφορά ισχύει για σχεδόν κάθε απόφαση, κίνηση ή δήλωση που έχει κάνει.

Μόλις καταλάβετε τι είναι ο Τραμπ, θα μπορέσετε να εκτιμήσετε την εξαιρετική προεδρία που ασκεί, όπως κανένας άλλος προκάτοχος του.

Για να ξεκινήσουμε, ας ξεκαθαρίσουμε μία πτυχή της αποστολής του, που είναι ξεκάθαρη και τρομερά άμεση: Είναι ο πρώτος και μοναδικός Αμερικανός Πρόεδρος που έχει αντιμετωπίσει ποτέ το χειρότερο συλλογικό ελάττωμα της ανθρωπότητας, την πλήρη άγνοια της πραγματικότητας.

Επειδή τα ΜΜΕ και η εκπαίδευση ελέγχονται και τα δύο από μια χούφτα δισεκατομμυριούχων που κυβερνούν τον πλανήτη, δεν γνωρίζουμε τίποτα για την ιστορία μας που έχει διαστρεβλωθεί από τους νικητές, και δεν έχουμε ιδέα για τον σημερινό μας κόσμο. Καθώς κατέβαινε στην πολιτική αρένα, ο Ντόναλντ εφηύρε την έκφραση “ψεύτικες ειδήσεις” για να πείσει τους Αμερικανούς πολίτες, καθώς και τον παγκόσμιο πληθυσμό, ότι τα μέσα ενημέρωσης πάντα σου λένε ψέματα.

Η έκφραση έχει γίνει πλέον κοινός τόπος, αλλά συνειδητοποιείτε πόσο συγκλονιστικό είναι το γεγονός ότι σχεδόν όλα όσα νομίζετε ότι γνωρίζετε είναι εντελώς ψεύτικα; Τα ψέματα των ΜΜΕ δεν καλύπτουν μόνο την ιστορία και την πολιτική, αλλά έχουν διαμορφώσει την ψευδή αντίληψή σας σε θέματα όπως η οικονομία, το φαγητό, το κλίμα, η υγεία, τα πάντα.

 Τι θα γινόταν αν σας έλεγα ότι γνωρίζουμε ακριβώς ποιος πυροβόλησε τον JFK από το γρασίδι, ότι η πρόγνωση του Pearl Harbor αποδείχθηκε στο δικαστήριο, ότι το φαινόμενο του θερμοκηπίου CO2 είναι επιστημονικά παράλογο, ότι τα χρήματά μας δημιουργούνται μέσω δανείων από τράπεζες που δεν έχουν καν τα κεφάλαια, ή ότι η επιστήμη αποδεικνύει με 100% βεβαιότητα ότι η 9 11 ήταν εσωτερική δουλειά;

 Έχετε ακούσει ποτέ έναν δημοφιλή δημοσιογράφο, κάποιο ντοκιμαντέρ του PBS ή πανεπιστημιακό δάσκαλο να σας μιλάει για οτιδήποτε από αυτά; 44 Πρόεδροι ήρθαν και έφυγαν χωρίς καν να μιλήσουν για αυτό το τεράστιο πρόβλημα, πριν έρθει ο 45ος.

 Ο Τραμπ γνωρίζει ότι η απελευθέρωση των ανθρώπων από αυτή την ασύλληπτη άγνοια είναι το πρώτο βήμα προς τη γενική ελευθερία και έτσι άρχισε να αποκαλεί τους δημοφιλείς δημοσιογράφους και τα ειδησεογραφικά τους πρακτορεία με το πραγματικό τους όνομα : παθολογικούς ψεύτες.

«Χιλιάδες επαγγελματίες ψυχικής υγείας συμφωνούν με τον Woodward και τον συγγραφέα των New York Times: Ο Trump είναι επικίνδυνος.»
– Bandy X. Lee, The Conversation 2018

«Το ερώτημα δεν είναι αν ο Πρόεδρος είναι τρελός αλλά αν είναι τρελός σαν αλεπού ή απλα τρελός τρελός. »
– Masha Gessen, The New Yorker 2017

Ας ξεκαθαρίσουμε ένα πράγμα: για τους ανθρώπους του κατεστημένου, ο Τραμπ δεν είναι διανοητικά ανάπηρος, αλλά θεωρείται σίγουρα ως πιθανή νέμεση του κόσμου τους. Από τότε που μετακόμισε στο Λευκό Οίκο, ο Τραμπ απεικονίζεται ως ναρκισσιστής, ρατσιστής, σεξιστής και σκεπτικιστής για το πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής , φορτωμένος με σκοτεινές ιστορίες του παρελθόντος και ψυχικά ζητήματα.

Αν και το 60% περίπου του αμερικανικού λαού δεν εμπιστεύεται πλέον τα ΜΜΕ, πολλοί έχουν χάψει την ιστορία ότι ο Τραμπ μπορεί να είναι λίγο τρελός ή ακατάλληλος να κυβερνήσει, και τα στατιστικά νούμερα αυξάνουν ακόμα περισσότερο εκτός των ΗΠΑ. Φυσικά, ο Ντόναλντ δεν κάνει κάτι ιδιαίτερο για να αλλάξει την βαθιά αρνητική αντίληψη που έχουν γι’ αυτόν τόσο πολλοί δημοσιογράφοι όσο και απλοί άνθρωποι.

 Είναι ανοιχτά εξωφρενικός και προκλητικός στο Twitter, ακούγεται παρορμητικός και χαζός τις περισσότερες φορές, ενεργεί παράλογα, και σε καθημερινή βάση πετάει κυρώσεις και απειλές σαν να ήταν καραμέλες από την τσάντα ενός ξωτικού σε ένα εμπορικό κέντρο τον Δεκέμβριο.

 Αμέσως, μπορούμε να καταστρέψουμε έναν μόνιμο μύθο των μέσων ενημέρωσης: η εικόνα που προβάλλει ο Τραμπ είναι αυτοκαταστροφική και είναι ακριβώς το αντίθετο από το πώς λειτουργούν οι παθολογικοί ναρκισσιστές, καθώς προσπαθούν να αγαπηθούν και να θαυμασθούν από όλους.

 Ο Ντόναλντ απλά δεν νοιάζεται αν τον συμπαθείς ή όχι, που τον κάνει τον απόλυτο αντιναρκισσιστή, με τον ψυχολογικό του ορισμό. Και αυτό δεν είναι καν προς συζήτηση, είναι ένα αρκετά απλό και αδιαμφισβήτητο γεγονός.

Το γενικό του σχέδιο προέρχεται από ένα από τα αγαπημένα του συνθηματα: “Θα δώσουμε ξανά την εξουσία στο λαό”, την ώρα που οι Ηνωμένες Πολιτείες και το ιμπεριαλιστικό διαδίκτυο που εξυφαίνεται σε όλο τον κόσμο, βρίσκονται στα χέρια λίγων παγκόσμιων τραπεζιτών, στρατιωτικών βιομηχάνων και πολυεθνικών για περισσότερο από έναν αιώνα.

Για να επιτύχει το σχέδιό του, πρέπει να τερματίσει τους πολέμους στο εξωτερικό, να φέρει πίσω τα παιδιά που πολεμούν, να διαλύσει το ΝΑΤΟ και τη CIA, να αποκτήσει τον έλεγχο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας, να κόψει κάθε δεσμό με ξένους συμμάχους, να καταργήσει το οικονομικό σύστημα Swift, να κατεδαφίσει την προπαγανδιστική δύναμη των μέσων ενημέρωσης, να αποδυναμώσει το βάλτο του βαθιού κράτους που διοικεί τους κατασκοπευτικούς οργανισμούς και να απενεργοποιήσει τη σκιώδη κυβέρνηση που παραμονεύει στο Συμβούλιο για τις εξωτερικές σχέσεις και τα γραφεία της τριμερούς επιτροπής.

Εν ολίγοις, πρέπει να καταστρέψει τη Νέα Παγκόσμια Τάξη Πραγμάτων και την παγκοσμιοποιημένη ιδεολογία της. Το έργο του είναι τεράστιο και επικίνδυνο, αν μη τι άλλο. Ευτυχώς, δεν είναι μόνος.
Πριν ξεκινήσουμε τις τεχνικές και τις τακτικές του, πρέπει να μάθουμε λίγο περισσότερα για το τι πραγματικά συμβαίνει στον κόσμο. Και αυτό δεν είναι καν προς συζήτηση, είναι ένα αρκετά απλό και αδιαμφισβήτητο γεγονός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ

loading...